Baksels Recepten Snack

Braziliaanse candy: Brigadeiro

Brigadeiro

Weliswaar geen gezond recept, verre van zelfs, maar wel een super lekker recept! Een typisch Braziliaanse snack wat veel op feestjes wordt gegeten.

Ik heb er in mijn leven al heel veel van op: Brigadeiro! Dit is een Braziliaanse lekkernij gemaakt van cacao, gecondenseerde melk en boter. Het is een soort van bonbon. En aangezien het WK zich afspeelt in mijn geboorteland Brazilië wilde ik dit receptje, die ik van mijn mama heb gehad, maar al te graag met jullie delen.

Wat heb je nodig voor 1 grote portie brigadeiro?

 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 1 eetlepel boter
 • 4 eetlepels cacao poeder
 • hagelslag

Bereidingswijze

We laten nu de boter in een pannetje smelten. Als deze gesmolten is, doen we daar de cacao en gecondenseerde melk bij. Goed blijven roeren! Het duurt een aantal minuten maar de substantie wordt langzamerhand dikker. Als het mengsel de onderkant van de pan loslaat als je roert dan is het klaar. Verdeel het mengsel over een bord en laat het goed afkoelen!

Als het afgekoeld is, gaan we hier balletjes van maken. Vet je handen goed in met boter! Rol er mooie balletjes van en rol ze dan nog door de hagelslag en klaar. Lekker gaan genieten nu. Enjoy!

Laat je weten wat je er van vindt?

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

1 comment Add New Comment

 1. Beste Jenny,

  Voor een project op school over Brazilië zou ik graag het recept van Brigadeiro willen maken. Nu vroeg ik me af of een blik van 400 gram gecondenseerde melk goed is of moet ik 300 gram hebben. Verder vroeg ik me af hoeveel ik er ongeveer kan maken van 1 keer het recept.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Anna van der Meulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *