Brood Lunch Ontbijt Recepten

Bagel pastrami en roomkaas

Bagel pastrami

Een van mijn favoriete broodjes. Hier maak je mij héél blij mee. Sowieso word ik van een goede bagel heel blij. Mijn bagels bak ik regelmatig thuis. Echt heerlijk wakker worden op een zondag. De geur van verse bagels in huis, mmm. Ik vind een bagel al lekker met een dikke laag roomkaas maar nog meer genieten is deze heerlijke combinatie: pastrami, roomkaas, mosterd en augurk. Eventueel nog met zuurkool. Vind ik persoonlijk heel lekker juist. Mijn vriend eet hem juist liever zonder. Het is maar net waar je van houdt.

Deze bagel is geïnspireerd op de welbekende pastrami sandwich die ik at bij Katz’s in New York en de Reuben sandwich. Het is een soort combinatie van deze twee sandwiches geworden maar dan op een bagel.

Bagel pastrami
Dit ziet er toch super lekker uit?!

Ingrediënten voor één bagel

 • 1 bagel
 • 1 eetlepel roomkaas
 • 1 theelepel mosterd
 • Minstens 50 gram pastrami
 • 1 theelepel augurk blokjes
 • Optioneel (maar wel lekker): 1 eetlepel zuurkool

Zo maak je de bagel pastrami en roomkaas

 1. Snijd de bagel horizontaal doormidden. Doe dit met een scherp, gekarteld mes.
 2. Besmeer de bovenkant van de bagel met een laagje mosterd.
 3. Besmeer de onderkant van de bagel met een goede laag roomkaas.
 4. Beleg lekker dik met pastrami.
 5. Doe daar de blokjes augurk op.
 6. Maak eventueel af met een beetje zuurkool.
 7. Andere helft erbovenop en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *