Recepten Sauzen, spreads en dips Snack

Avocado & erwten spread

Erwten Spread

In Nederland eten we veel te weinig peulvruchten en daar wil ik wat aan doen. Daarom deel ik vandaag het recept voor een super gezonde smeersel: avocado & erwten Spread!

Wist je dat we in Nederland gemiddeld maar 1 gram peulvruchten per dag eten? Dat is dus 365 gram per jaar! Belachelijk, hè? Terwijl peulvruchten bij The Weekly Essentials horen, ze zijn namelijk super gezond en daarbij ook nog eens een uitstekende vleesvervanger.

Deze heerlijke spread van tuinerwten, avocado, munt en feta is gemakkelijk te maken en heb je zo op tafel. Je kunt het smeren op je brood, cracker of rijstwafel.

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 50 gr feta kaas
  • 1 avocado
  • 150 gr tuinerwten (bevroren)
  • sap van 1/2 limoen
  • handvol verse muntblaadjes
  • versgemalen peper & zout

Erwten Spread

Hoe maak je deze avocado & erwten spread

  1. Ontdooi de erwten door ze te overgieten met kokend water in een pannetje. Je hoeft ze maar even (ongeveer 1 minuut) in het kokende water te houden.
  2. Laat ze vervolgens goed uitlekken.
  3. Meng de erwten met alle andere ingrediënten in de blender of keukenmachine (of prak deze met een vork) en mix tot een grof smeersel.
  4. Proef vooral! Wellicht wil je er wat meer munt, citroen, zout of peper bij.
PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *