Ontbijt Recepten Snack

Açaí bowl (met pulp!)

açaí bowl

Met dit heerlijke receptje maak je binnen een handomdraai jouw eigen açaí bowl gewoon lekker thuis. Niet met poeder, maar met echte açaí pulp!

Zoals je misschien wel weet, ben ik gek op Açaí. In mijn geboortestad Rio de Janeiro ontbijt ik iedere dag met een açaí bowl. Lekker met vers fruit, nootjes en/of granola. In Nederland is açaí pulp moeilijk verkrijgbaar. Açaí in de vorm van een poeder is makkelijker te krijgen. Ook lekker maar het is toch echt anders dan een açaí bowl gemaakt van açaí pulp. Niet te vergelijken vind ik. Gelukkig heb ik nu echte pulp gevonden bij Acai Amsterdam.

açaí bowl

Wat is Açaí?

Açaí (spreek uit als ‘assa-iee’) is een paars besje vol antioxidanten en vitamines dat enkel groeit aan palmbomen langs de oevers van de Amazone. Dit besje staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Daarnaast is de bes ook bijzonder lekker. Het smaakt een beetje naar een mix van blauwe bessen, chocolade en noten. Foodies over de hele wereld zijn al enkele jaren verslaafd aan de açaíbes maar in Brazilië zijn ze al eeuwen fan van deze bes. Het is in Brazilië serieus op elke hoek van de straat verkrijgbaar.

acai bowl

Ingrediënten voor 1 Açaí bowl

  • 200 gram bevroren açaí puree
  • 1 kleine banaan
  • klein scheutje (kokos)water
  • honing
  • toppings naar keuze (fruit, granola, noten)

Handig om te hebben

Hoe maak je het?

  1. Doe de bevroren açaí in een krachtige blender samen met een kleine banaan, een scheutje water en eventueel wat honing om het wat zoeter te maken.
  2. Blend dit tot een dikke, romige massa. Het moet een soort ijs substantie worden, zie de foto hierboven.
  3. Serveer het paars/roze goedje in een kommetje en garneer met je favoriete toppings.

Zo lekker! Alsof ik weer in Brazilië ben.

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

Print Friendly, PDF & Email

1 comment Add New Comment

  1. Is een acai bes dan niet verstoppend? Want een blauwe bes staat daar wel om bekend. Zonder fabel, diëtisten vertellen het mij ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *