Brazilië Ontbijt Recepten Rio de Janeiro Snack

Échte acai bowl (met pulp!)

acai bowl

Met dit heerlijke receptje maak je binnen een handomdraai jouw eigen acai bowl gewoon lekker thuis. Niet met poeder, maar met echte acai pulp!

Zoals je misschien wel weet, ben ik gek op Acai. In mijn geboortestad Rio de Janeiro ontbeet ik iedere dag met een acai bowl. Lekker met vers fruit en granola of cruesli. In Nederland is acai moeilijk verkrijgbaar, daardoor maakte ik mijn acai bowl voorheen met poeder. Ook lekker maar het is toch heel anders dan een acai bowl gemaakt van acai pulp. De smaak van echte acai is niet te vergelijken met de poeders die ik eerder probeerde. Gelukkig heb ik nu echte pulp gevonden!

Wat is Acai?

Acai (Açaí, spreek uit als ‘assa-iee’) is een paars besje vol antioxidanten en vitamines dat enkel groeit aan palmbomen langs de oevers van de Amazone. Dit besje staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Daarnaast is de bes ook bijzonder lekker. Het smaakt naar een mix van blauwe bessen, chocolade en noten. Foodies over de hele wereld zijn al enkele jaren verslaafd aan de Açaíbes, in Brazilië zijn ze al eeuwen fan van acai en serveert de bes in de vele fruitbars door heel de stad. Het is in Brazilië op elke hoek van de straat verkrijgbaar.

Ik heb er even naar moeten zoeken in Nederland maar ik heb eindelijk échte acai gevonden bij de EkoPlaza. De verpakking bevat 400 gram (4 zakjes van 100 gram) acai pulp en kost €7,49.

acai bowl

Ingrediënten voor 1 Acai bowl

  • 2 pakjes bevroren acaї puree
  • kleine banaan
  • een klein scheutje (kokos)water
  • Honing
  • Topping naar keuze (fruit, cruesli, noten)

Hoe maak je het?

  1. Doe de inhoud van de twee verpakkingen bevroren acai in een krachtige blender samen met een kleine banaan, een scheutje (kokos)water en eventueel wat honing om het wat zoeter te maken.
  2. Blend dit tot een dikke, romige massa. Het moet een soort ijs substantie worden, zie foto hieronder.
  3. Serveer het paars/roze goedje in een kommetje en garneer met je favoriete toppings.

Zo lekker! Alsof ik weer in Brazilië ben.

acai bowl

Dit leuke kokosnoot kommetje heb ik trouwens gekregen van Susty!

1 comment Add New Comment

  1. Is een acai bes dan niet verstoppend? Want een blauwe bes staat daar wel om bekend. Zonder fabel, diëtisten vertellen het mij ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *