Nagerechten Recepten

Aardbeientoetje in een glaasje met Oreo’s

Aardbeientoetje

Toetjes in glaasjes. Ik vind dat altijd zo gezellig staan. Vanavond ging ik live op Instagram met Eefje van Eefsfood.nl en zij leerde me hoe je dit aardbeientoetje moet maken. Eefje is een ster in de keuken en bakt enorm graag. Ik vind het heerlijk om haar te volgen op Instagram om zo te zien wat ze allemaal uitspookt in haar keuken. De lekkerste dingen komen altijd voorbij.

Ik stelde twee weken terug aan haar voor om samen een live kook/bak sessie te houden en daar wilde ze wel aan meedoen. Uiteindelijk hebben we besloten om dit heerlijke toetje te gaan maken, naar recept van Eefje. Het is een heerlijk luchtig toetje geworden met aardbeienmousse en Oreo’s. Lekker zomers door de aardbeien. Dit is de eerste keer dat ik een toetje in een glaasje maak en zeker niet de laatste keer. Vet leuk om te doen en het ziet er toch prachtig uit? Helemaal enthousiast word ik ervan. Ik denk dat ik de volgende keer een cheesecake variant in een glaasje maak. Lijkt me ook heerlijk, mmm!

Aardbeien toetje

Ingrediënten voor 4 kleine glaasjes of 2 grote:

 • 125 ml slagroom 
 • 100 gram mascarpone
 • 65 gram aardbeien + 6-8 extra aardbeien 
 • 25 gram suiker 
 • 1 tl vanille extract 
 • 6 Oreo’s 

Topping:

 • 100 ml slagroom 
 • 1 zakje vanillesuiker 
 • 2 of 4 aardbeien 
 • 2 of 4 classic Oreo’s

Handig om te hebben:

Zo maak je dit aardbeientoetje

 1. Klop 125 ml slagroom stijf
 2. Roer de mascarpone los met de suiker en vanille extract.
 3. Pureer 65 gram aardbeien en meng dit met de slagroom.
 4. Voeg dan in twee delen de mascarpone toe en schep dit in een spuitzak doen. Leg dit even koud in de koelkast terwijl je doorgaat met de rest.
 5. Stamp of maal 6 Oreo’s fijn in de keukenmachine
 6. Snijd 6-8 aardbeien in kleine blokjes.
 7. Klop de overige slagroom op met een zakje vanillesuiker. Schep dit in een spuitzak met kartel spuitmondje.
 8. Bouw dan je glaasjes: de stukjes aardbeien, aardbeienmousse, Oreo’s, aardbeienmousse, Oreo’s en maak af met de slagroom en een aardbeitje en Oreo.

Enjoy!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *