Recepten

10 x de lekkerste herfstrecepten

pompoenpannenkoeken

De herfst is in volle gang en daar horen heerlijke herfstrecepten bij. Voor mij zijn typische herfstrecepten: comfort food. De afgelopen jaren verschenen verschillende herfstrecepten op mijn website en ik verzamelde mijn favorieten in dit artikel.

pompoensoep met wortel

1. Pompoensoep met wortel, kokosmelk, gember en limoen

Dit is de lekkerste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Ja, écht. Sowieso is pompoensoep al een heerlijke soep maar met de toevoegingen wortel, gember, citroengras, limoen en kokosmelk wordt de soep dus nog lekkerder. Lekker zoet, romig maar ook fris. Perfect voor in de herfst!

lasagne met pompoen

2. Lasagne met pompoen, spinazie en Hüttenkäse

Als je aan de herfst denkt, dan denk je aan pompoenen. Deze lasagne met pompoen staat sinds 2015 iedere herfst weer op tafel. Een heerlijke rijke lasagne met pompoen, spinazie, tomatensaus, paprika, lasagnevellen, Hüttenkäse, Parmezaan en pompoenpitten. Comfort food maar wel voedzaam. Just how I like it. Ik vind de Hüttenkäse in dit gerecht ideaal. Het is een top vervanger voor de klassieke bechamelsaus. Mega lekker en je krijgt er in combinatie met de Parmezaan net zo’n lekkere knapperige korst. Yum!

chili sin carne

3. Snelle chili sin carne

Chili con carne kennen jullie vast wel, hè? Een Tex Mex gerecht van gehakt en bonen. Erg lekker! Chili sin carne is een variant zónder vlees. Letterlijk vertaald chili zonder vlees. Ik kan je vertellen: dat is ook erg lekker. 

curry met pompoen

4. Kruidige curry met pompoen

Ik ben dol op curry’s! Vooral van die kruidige curry’s met Indiase kruiden. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. Jou ook? Dan vind je deze curry met pompoen ook fantastisch. Gezien het op het moment herfst is en de pompoenen als paddenstoelen uit de grond schieten, vond ik het wel het proberen waard om er een kruidige curry mee te maken. Deze curry met pompoen maak ik met kikkererwten, garam massala, kurkuma, chili, kaneel, boter, kokosmelk en meer. Comfort food, past helemaal bij dit weertje. Lekker met verse naan en/of rijst en koriander. Mmmm.

pompoenpannenkoeken

5. Pompoenpannenkoeken

Op Curacao worden deze pompoenpannenkoeken gegeten met 30-40 graden. In Nederland eet ik pompoen eigenlijk alleen als het herfst is. Jij vast ook he? Dan is dit het perfect moment om deze pannenkoeken eens te proberen. Lekker met maple syrup!

Risotto met champignons

6. Romige risotto met champignons, spinazie en tijm

De lekkerste risotto bereiden kost tijd én aandacht, maar het resultaat mag er dan uiteraard wezen. Deze romige risotto met champignons, spinazie, tijm en veel parmezaanse kaas is goed. Daar word je in de herfst heel blij van.

Truffelpasta

7. Truffelpasta

Pasta, truffel en kaas. Do I need to say more? Pas op want dit gerecht is super vet vet maar hey; je leeft maar één keer en deze pasta moet je echt geprobeerd hebben want hij is MEGA lekker.

pasta ragu

8. Vegetarische pasta ragù

Pasta ragù vind ik misschien wel de allerlekkerste saus voor bij de pasta. Ik geniet hier zo van! Dit is een vegetarische versie geïnspireerd op het originele recept, gemaakt met portobello. Ook mega lekker en bovendien staat dit bordje comfort food zo op tafel. Geloof me, dit wil je proeven.

pecan pie

9. Pecan pie met gecondenseerde melk

Mijn pecan pie maak ik met gecondenseerde melk. Ik hou zo van sticky taarten. Deze pecannotentaart heeft een krokante korst met een zoete, zachte en sticky vulling van gecondenseerde melk en pecannoten. Vooral met een bolletje vanille ijs erbij is deze taart hemels lekker.

warme chocolademelk

10. Dikke, rijke en romige warme chocolademelk

Warm jezelf op met deze romige, dikke, bijna stroperige, warme chocolademelk. Deze chocolademelk heeft die intense chocoladesmaak. Alles wat je wil als je thuis komt op een koude dag en je jezelf wil opwarmen. Dus doe je dikste trui aan, je lekkerste warme sokken en geniet van het koude weer. Maar dan wel binnen ;) Met deze lekkere warme chocolademelk.

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *