Europa Italië Reizen Zuid-Tirol

Vakantietip in Europa: Zuid-Tirol – het andere Italië!

Zuid-Tirol

Gesponsord – Zomerliefhebbers opgelet! Vandaag wil ik een hele fijne vakantiebestemming met jullie delen. Een secret spot in Europa die mij heel erg doet denken aan Kaapstad. Kaapstad om de hoek!

Wie aan Zuid-Tirol (Südtirol) denkt, denkt waarschijnlijk gelijk aan wintersport. Dat kun je er natuurlijk super goed doen maar Zuid-Tirol biedt meer dan dat. Ik had geen idee. Zuid-Tirol zoekt levensgenieters en daar ben ik zeker één van! Daarom hebben ze mij benaderd om dit geheimpje met jullie te delen. Zuid-Tirol liet mij inzien dat het in de zomer namelijk óók een hele fijne vakantiebestemming is.

Zuid-Tirol doet je misschien ook denken aan Oostenrijk, toch is het echt een Italiaanse regio. Weliswaar is het wel het noordelijkste gebied van Italië. Dan weet je eigenlijk ook al dat het met het eten en de wijn goed zit;) Ik houd zó van Italiaans eten!

Wie houdt van natuur, wandelen, eten en goede wijnen zit hier dus helemaal goed want dit alles heb je binnen handbereik. Om deze redenen doet het me erg denken aan Kaapstad. Ik ben begin dit jaar één maand in Kaapstad geweest en dat vond ik geweldig. Ook daar heb je lekker weer, heerlijk eten, goede wijnen en het natuur is adembenemend mooi. Helaas is Kaapstad nou niet bepaald om de hoek en een vliegticket wat duurder. Hoe tof is het dat we dan een Kaapstad in Europa hebben?

Zuid-TirolZuid-TirolZuid-TirolZuid-Tirol

Toen ik deze foto’s zag, was ik gelijk overgehaald. Ik zie mezelf hier al wandelen, genieten van de natuur en mezelf daarna trakteren op té lekker eten en een goede fles wijn met een breathtaking uitzicht. Ook schijnt het zonnetje er 300 dagen per jaar. Terwijl ik dit typ, zie ik dat het daar nu bijna 28 graden is. Daar maak je mij dus heel gelukkig mee.

Bijzonder is het dat je uitzicht zomaar een aantal palmbomen kunnen zijn, helder water waar je in kunt zwemmen omringd met prachtige bergen en in de verte het ijs van een gletsjer. The best of both worlds, noem ik dat. Genieten van een actieve vakantie in combinatie met zon, ontspanning en culinaire hoogstandjes.

Kaapstad Diary

Als ik een vakantiebestemming uitkies, kijk ik ook altijd even naar of de bestemming goede food hotspots heeft. Eten speelt voor mij namelijk een hele grote en belangrijke rol. Ik heb het even opgezocht en met 23 Michelinsterren, verdeeld over 18 verschillende restaurants, weet je zeker dat een vakantie naar Zuid-Tirol pure culinaire verwennerij zal worden. Ook zijn er vele wijngaarden te vinden die je kunt bezoeken en waar je de lekkerste wijnen kunt proeven. Wel 27 wijnen die er vandaan komen hebben het ‘Tre Bichhieri’ award binnen gesleept van Gambero Rosso. Mocht je niet weten wat dat inhoudt, kun je dat hier lezen. Zuid-Tirol, je maakt me nu wel héél nieuwsgierig zo..

Een hele mooie bijkomstigheid is dat Zuid-Tirol lekker dichtbij is. Je kunt er naar toe vliegen maar het is ook makkelijk te bereiken met de trein of auto. Ik heb nog vele plekken in Europa om te ontdekken en Zuid-Tirol is daar nu ook één van. Ben je net als ik ook nieuwsgierig geworden? Op de website van Zuid-Tirol kun je meer lezen over deze zomerse bestemming.

Lijkt dit jou ook een toffe bestemming of ben je er al eens geweest? Laat het me weten in de comments!

Advertorial – Dit bericht is in samenwerking met Zuid-Tirol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *