Reizen Tips & Overig

Zo pak ik mijn handbagage in voor een citytrip

handbagage inpakken

Zoals jullie weten, reis ik met alleen handbagage. In mijn vorige artikel hierover gaf ik je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken. In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn handbagage koffer precies inpak.

Nogmaals; ik kan het reizen met alleen handbagage je echt aanraden. Het scheelt namelijk lekker veel tijd, je neemt alleen het nodige mee, je hebt je spullen de hele tijd bij je en je hoeft niet zoveel gewicht achter je aan te slepen.

Deze week vlieg ik voor een lang weekend naar Lissabon en Malaga, waar het lekker weer is! We komen morgenavond laat aan in Lissabon en vliegen vrijdagochtend door naar Malaga voor een bruiloft. We hebben dus één dagje in Lissabon (onwijs bedankt voor al jullie tips!). In Malaga zijn we tot en met dinsdagochtend en we zitten daar in een villa/kasteel met zwembad dus mijn zwemkleding gaat ook mee. Ik moet deze keer dus inpakken voor een citytrip én een bruiloft. Wat neem ik mee?

Hoe ik mijn handbagage koffer inpak voor een citytrip (+ een bruiloft)

Ik neem een koffer mee van 55 x 35 x 25 cm en een personal item (een tas). Ik begin altijd eerst met het inpakken van mijn kleding. Wat ik eigenlijk doe is mijn kast verplaatsen naar mijn bed. Alles waarvan ik denk dat het wel leuk is om mee te nemen leg ik op mijn bed. Vanuit hier ga ik kijken waar ik leuke setjes mee kan maken, wat écht mee moet en wat ik beter thuis kan laten.

Hoe kies ik mijn kleding uit?

Allereerst: je hebt voor die paar dagen écht niet zoveel kleding nodig. Houd dat in je achterhoofd tijdens het inpakken. Waarom zou je kleding meenemen als je die uiteindelijk niet aan doet? Bedenk bij jezelf; heb ik dit echt nodig? Ga ik dit echt gebruiken? Heb je twijfels; pak het dan niet in, want dat is zonde van de ruimte. Ik vind het zelf heel leuk om op mijn vakantiebestemming te gaan shoppen. Ik wil daarvoor ook wat ruimte over laten in mijn koffer.

Kleding die het meeste ruimte inneemt, draag ik meestal in het vliegtuig. Deze keer zijn dat mijn Vans, een zwarte spijkerbroek, een witte trui en een leren jas. Verder vind ik het heel fijn om ook jumpsuits en jurkjes mee te nemen als ik naar een warm land ga, dat is dan al gelijk je hele outfit. Neemt minder ruimte in beslag dan een broek + top.

handbagage inpakken

Hierboven zie je wat ik allemaal mee wil nemen naar Lissabon en Malaga. Drie tops, 1 truitje, 2 broeken, 4 jurkjes, 2 zwarte jumpsuits, 2 shortjes, 1 zwart badpak, 1 zwarte bikini en 1 hoed. Voor de bruiloft heb ik twee outfits: een jurk en een jumpsuit, beide doe ik aan met hakken. Hier doe ik ook nog wat sieraden bij en ik wil mijn haar krullen dus ik neem ook nog een krultang mee.

handbagage inpakken

Tada! Het ziet er misschien uit alsof het niet helemaal gaat passen maar schijn bedriegt want…

handbagage inpakken

.. het past zeker weten! Om deze reden vind ik koffers met van die vakken met ritsen fantastisch. Nu is één kant van mijn koffer vol en gaan we over naar de andere kant. Laten we beginnen met mijn schoenen.

handbagage inpakken

Dit zijn de schoenen die ik mee neem: 1 paar hakken (voor de bruiloft), slippers (heb duidelijk nieuwe nodig) en witte Vans (heb ze serieus één week, hoe houd je deze dingen wit?!). De vans doe ik aan het in vliegtuig dus deze pak ik niet in.

handbagage inpakken

Dit is wat er, naast mijn hakken en slippers, nog meer in mijn koffer gaat: 1 beha, 10 strings, 5 sokken, een krultang, een kam, wat sieraden en de oplader van mijn camera. Zoals je kunt zien heb ik nog wat ruimte over!

Wat gaat er in mijn tas?

Naast mijn koffer neem ik ook nog een tas mee. Eigenlijk twee tassen: één grote en één kleine die ik kwijt kan ik mijn grote tas. In mijn kleine tas stop ik mijn belangrijkste spulletjes zoals mijn paspoort, Iphone, Airpods en portemonnee.

handbagage inpakken

In mijn grote tas stop ik mijn camera, Iphone oplader, een Lightning-naar-SD-kaartlezer, zonnebril, toilet/make-up tasje, doorzichtig tasje met vloeistof en make-up doekjes. Vaak neem ik ook mijn laptop + oplader mee, maar deze keer laat ik dit lekker thuis.

handbagage inpakken

En dit is dan mijn vliegtuigoutfit, inclusief hoed, met mijn twee tassen en koffer. Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt en jij straks ook met succes gaat reizen met alleen handbagage. Ik ben benieuwd!

9 Comments Add New Comment

  1. Leuk artikel! Mijn ervaring is echter ook dat er vaak moeilijk gedaan wordt over koffer en tas… zou dus zelf dat risico niet willen nemen.

    1. Thanks Jessica! Ik heb er zelf geen problemen mee, want vlieg heel weinig met low cost airlines zoals Easyjet, Ryanair etc. Mijn volgende vlucht is wel met een low budget airline en dan mag je inderdaad maar wel 1 stuk handbagage. Je kunt het altijd even checken bij de airljne voor je boekt/vliegt!

  2. Ik doe mijn kleding in van die reiszakjes (ikea). Dan heb je helemaal alles strak in je koffertje zitten.

  3. Vaak als ik alleen met handbagage reis doen ze wel echt moeilijk over een tweede tas. Hoe pak jij dat aan?

    1. Hi Nikki, nog nooit problemen mee gehad met de airlines waarmee ik vlieg. Van te voren even checken bij de airline voordat je boekt/vliegt?

  4. Super tof om te zien hoe je inpakt. Ik had laatst naar Marrakech ook alleen handbagage mee, maar die is aan de gate toch mooi ingecheckt vanwege teveel handbagage aan boord.. Ugh..

    1. Oh no, dat is zo vervelend! Tip voor de volgende keer: aangeven dat je veel camera apperatuur oid in je koffer hebt zitten (is fragiel). Meestal mag je je koffer dan wel bij je houden! Bij welke airline was dit als ik vragen mag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *