Reizen Tips & Overig

5 x tips tegen muggen deze zomer!

tips tegen muggen

Gesponsord – Ik houd ontzettend veel van de zomer maar er is één ding wat ik haat en er helaas onlosmakelijk mee verbonden staat.. Juist, de mug! Gelukkig heb ik 5 tips tegen muggen zodat ze jou dit jaar niet pakken.

Zoals jullie misschien wel weten, houd ik ervan om op vakantie te gaan naar verre en tropische bestemmingen. Helaas gaat dat ook gepaard met muggen. Ik ben vast niet de enige die dat gezoem rond je oren ’s nachts onwijs irritant vind? En ik ben ook vast niet de enige waar muggen dol op zijn? Ik hoef maar even naar buiten te lopen zonder anti-muggen lotion en ze nemen me direct te grazen. Naast dat muggenbulten ontzettend jeuken en er niet bepaald charmant uit zien, kan het ook erg gevaarlijk zijn. Het is gevaarlijk als je allergisch bent voor muggen of in gebieden verblijft waar Malaria, Zika, Dengue of Chikungunya voorkomt. Wat je hieraan kunt doen? Ik geef je 5 tips tegen muggen die wél helpen!

5 tips tegen muggen!

1. Hang een klamboe op.
De klamboe is mijn redder geweest een aantal jaar geleden toen ik aan het backpacken was door Zuid-Oost Azië. Zoals ik al zei, ben ik iemand die ontzettend veel wordt gestoken. Muggen houden van mij! Om goed voorbereid op pad te gaan, kocht ik een klamboe die in mijn backpack paste. Je hangt de klamboe boven je bed en stopt de uiteinden onder je matras. Zorg er wel voor dat er geen gaten in de klamboe zitten want die muggen vinden deze zeker. En voor het gezoem? Oordopjes!

2.  Doe de ventilator aan.
Zet een ventilator naast je bed en het is gedaan met die muggen. De irritante zoemers kunnen namelijk niet tegen een sterke luchtstroming opboksen. Bovendien is het toch bloedheet in de zomer dus een ventilator is sowieso een goed idee!

3. Sluit alle ramen en deuren.
Vergeet natuurlijk alle ramen en deuren niet dicht te doen, vooral als er binnenshuis nog een lichtje brand. Muggen worden dan aangetrokken en voor je het weet heb je 50 muggen in huis. Is mij laatst nog overkomen, I kid you not. Sluit dus alles goed af en laat de deur zelfs niet op een minuscuul kiertje staan.

4. Gebruik Zen’sect tropical.
Zen’sect Tropical is een nieuw product die ik sinds kort heb ontdekt. Het is een lotion dat je huid tot 8 uur beschermt tegen muggen. Ook muggen die gevaarlijke ziektes dragen zoals Malaria, Zika, Dengue of Chikungunya. Deze lotion bevat Icardine, een stof die effectief is ter afwering van muggen die deze ziektes dragen. Voorheen heb ik zelf altijd DEET gebruikt, en hoewel dit natuurlijk ook goed werkt, zijn er ook een flink aantal nadelen aan DEET. Het is best agressief spul en ik (en ik niet alleen) krijg er huidirritatie van. Ook heeft het een onaangename geur, voelt het vettig aan en kan het bepaalde materialen aantasten. Zo heb ik een aantal zonnebrillen moeten weggooien op reis. Heel jammer! Of mijn nagellak wéér opnieuw moeten lakken..

tips tegen muggen

Met Zen’sect Tropical ondervind ik deze problemen niet. Deze lotion is totaal niet agressief voor je huid, voelt ook niet vettig aan, heeft een aangename geur, mijn nagellak blijft er gewoon goed op zitten en ik hoef geen zonnebrillen meer weg te gooien. En het belangrijkste: de muggen laten me écht met rust. Mocht je binnenkort op reis gaan naar een tropische bestemming, neem Zen’sect Tropical dan mee in je koffer! Ik heb al een aantal keer gehad dat ik géén lotion kon vinden op mijn bestemming en lokale lotions of crème werken echt niet voor mij. In deze situatie wil je niet zitten als muggen dol op je zijn! Zen’sect Tropical kun je o.a. bij de Jumbo of online kopen.

5. Kleed je niet te bloot, vooral ’s avonds niet.
Kleding kan muggen van je lijf houden. Als het bloedheet is, is dat misschien het laatste waar je aan denkt maar mocht je écht last hebben van muggen kan dat wel een oplossing zijn. Je hoeft heus geen wolle trui aan maar lange, dunne en luchtige kleding kan zeker helpen om de muggen van je lijf te houden. Natuurlijk kunnen ze nog wel op je hand, nek of gezicht steken maar je voelt al gauw als daar een mug zit. Helaas zijn er ook muggen die door kleding heen kunnen steken.. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om onder je kleding nog wat Zen’sect Tropical te smeren.

Waar neem jij jouw Zen’sect Tropical mee naar toe deze zomer?

Advertorial – Dit bericht is in samenwerking met Zen’sect Tropical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *