Azië Bangkok Reizen Thailand

Volg een Thaise kookcursus in Bangkok

Kookcursus in Bangkok

Op vakantie in Thailand? Dan mag je een kookcursus eigenlijk niet overslaan. Wij deden een Thaise kookcursus in Bangkok. Lees hier alles over dit culinaire avontuur!

Kookcursus in Bangkok

Ben je net als ik ook zo dol op de Thaise keuken? Hoe leuk is het dan om straks thuis je eigen Thaise gerechten te maken? Denk aan pad thai, groene curry’s, heerlijke soepjes en spring rolls. En waar kun je beter Thais leren koken dan middenin Thailand zelf? Wij gingen op kookavontuur in Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Ik vind kookcursussen echt geweldig. Op die manier krijg je een beetje van de cultuur en de kook kunsten mee naar huis.

Op aanraden van vrienden en de Lonely Planet, deden Jelmer en ik een Thaise kookcursus bij Silom Thai Cooking School. Zij geven drie cursussen per dag, één ’s ochtends, één ’s middags en één ’s avonds. Ik raad je aan om in de ochtend of middag te gaan want dan ga je ook nog naar een leuk marktje waar je meer leert over de verschillende lokale etenswaren.

Kookcursus in Bangkok Kookcursus in Bangkok Kookcursus in Bangkok

We verzamelden om 13:30 bij de meeting point en liepen met de groep en Joo (onze host van vandaag) naar de lokale markt om de laatste verse producten te kopen. Na uitleg over de ingrediënten en de boodschappen, pakken we de tuktuk naar de locatie waar we gaan koken.

De Thaise gerechten

Alle ingrediënten en schorten stonden al klaar op de lange houten tafel. Joo vertelt ons dat we vandaag vijf verschillende gerechten klaar gaan maken. Tijdens deze kookcursus maak je ieder gerecht helemaal zelf. We beginnen met het eerste gerecht: Tom yum goong. Dit is een pittig zuur soepje met garnalen. Joo legt ons uit welke ingrediënten we daarvoor nodig hebben en hoe we deze moeten snijden. Daarna gingen we naar boven, waar de pitten en wokken klaar stonden. Tijd om te koken!

Kookcursus in Bangkok Kookcursus in BangkokKookcursus in BangkokKookcursus in BangkokKookcursus in Bangkok

Nadat de soep klaar was en in de soepkom was gegoten gingen we weer naar beneden en genoten we allemaal van deze heerlijke soep! Maar eerst natuurlijk de camera erbij pakken of zoals Joo zegt: “Camera eats first!”

Kookcursus in Bangkok

Ook maken we de volgende vier gerechten:

Kookcursus in Bangkok

Pad Thai met shrimps en tofu

Kookcursus in Bangkok

Fresh spring rolls met veggies

Kookcursus in Bangkok

Groene curry met tofu of kip

Kookcursus in Bangkok

En dan natuurlijk nog het welbekende toetje: sticky rice with mango

Het water loopt me weer in de mond bij het zien van deze foto’s. Alles smaakte zo onwijs lekker! We hebben hier heerlijk gegeten. Mijn favoriete gerecht deze kookcursus? Zeker weten de Pad Thai. Mmmm! Ik hoop dat ik het thuis net zo kan klaar maken. We hebben in ieder geval nu het recept en weten de kookkunsten. Toen we weggingen kregen we allemaal nog een receptenboekje mee. Thanks Silom Thai voor deze leuke, lekkere en ook leerzame middag!

Website Silom Thai: www.bangkokthaicooking.com
Prijs: 1000 baht (€25 euro)

 Heb jij wel eens een kookcursus gedaan in een ander land/stad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *