Azië Reizen Seoul Zuid-Korea

Twee dagen in Seoul (inclusief tips!)

Seoul Tips

Tussen Bangkok en Tokyo waren Jelmer en ik ook twee volle dagen in Seoul. Ook hier was ik nog niet eerder geweest. Seoul stond al heel lang hoog op Jelmers lijstje. Eigenlijk heb ik geen verwachtingen bij deze stad maar ben wel erg benieuwd. Na vier uur vliegen komen we ’s avonds laat aan op het vliegveld  van Seoul (Incheon), Er rijden geen metro’s of treinen meer naar het centrum (why?!) en we kijken op onze Uber app wat een taxirit kost. Het is nog een flink stuk rijden, een uur om precies te zijn, en omdat het ’s nachts is, zijn de ubers ook wat duurder. Een rit voor €90 zien we niet zo zitten. Gelukkig rijden er nog wel nachtbussen die nog geen euro p.p. kosten en zijn we een uur later in ons hotel, inclusief Japans toilet. Die zijn dus echt awesome!

Eerste dag in Seoul

De volgende dag worden we pas laat wakker. We beginnen de dag met een zeer populair gerecht in Zuid-Korea; Gimbap. Het is een soort sushi maar dan net anders. Het zijn rolletjes zeewier gevuld met rijst en allemaal soorten ingrediënten. Meestal groenten maar tonijn en varken kun je ook op de kaart vinden. Deze rolletjes eet je ook niet met sojasaus. Ik vind het zó lekker! Een must eat als je in Zuid-Korea bent!

We lopen verder Seoul door en alles is zo interessant. Ik kan niks lezen want alles staat in het Koreaans. Gelukkig staan er ook veel plaatjes bij en herken ik op een bordje dat een zaakje (Cheesetella) Japanse fluffy cheesecake verkoopt. Moet ik hebben!

Seoul Tips

Seoul Tips

We lopen verder richting een oud dorp, Bukchon-Hanok (must-do!), en onderweg zien we vele rondlopen in traditionele kleding (Hanbok). Deze kun je blijkbaar overal huren en dat doen dus veel mensen. Dit geeft je ook gratis toegang tot alle paleizen. Eenmaal aangekomen in het dorp, wijzen er allemaal bordjes naar één gebouw toe. Blijkbaar heb je vanaf dit gebouw mooi uitzicht over Bukchon-Hanok. We betalen entree (€2,50) en lopen drie verdiepingen naar boven. Het uitzicht is mooi maar de eigenaar bezit een aantal parkieten en papegaaien en deze leven met z’n vieren in één kleine plastic bak. Ik zag hoe deze vogels aan het stressen waren. Zó zielig! Ik word er naar van en baal eigenlijk dat ik deze man zojuist €2,50 heb betaald.

Seoul Tips

Seoul Tips

We wandelen verder door het mooie dorp met de mooie huisjes en hebben we ook even een koffie en thee break in een erg leuk en klein tentje waar je je schoenen uit moet doen en op de grond zit aan een erg laag tafeltje. Ik bestel thee en krijg dit in een mooi kopje. Voor een kop koffie en thee betalen we zowat €10 maar in de Lonely Planet heb ik gelezen dat dat hier normaal is. Blijkbaar betaal je hier ook voor de ruimte die je inneemt. Prima.

Seoul Tips

Seoul Tips

’s Avonds besluiten we te gaan eten bij de night market in Seoul: Kwangjang Market. Dikke tip voor foodies like me. Hier staan tientallen foodstalletjes waar je plaats kunt nemen op verwarmde (ja, echt!) bankjes. Hier eten we nogmaals Gimbap, warmen we op met een kom noodles soep en stomende dumplings met groenten en kimchi en eindigen we onze avond met glazen makgeolli (rijstwijn, must-drink!) én mung bean pancakes. Heerlijk!

Seoul Tips

Seoul Tips

Dag twee in Seoul

Ook deze dag begin ik met Gimbap. Eat like a local! We hebben onze laptop mee en nemen plaats bij een koffie tentje. Overigens vind je hier echt op elke hoek van de straat wel een koffie tentje. Die zijn hier dus meer dan in New York! Ik bestel een groene latte en begin aan mijn artikel over Bangkok en seizoensgroenten.

Natuurlijk moeten we ook een Koreanse barbecue meemaken dus later deze dag nemen we de metro naar het Koreaanse Rembrandtplein waar één van de beste barbecue restaurants van de stad zich bevindt: Maple Tree House. Overigens is het aan te raden om hier lekker alles met de metro te doen. Seoul heeft namelijk een goed metronetwerk, ik was er verbaasd over. Ook lekker goedkoop!

Seoul tips

Goed Maple Tree House dus. Je barbecuet aan tafel en boven je tafel hangt een stille afzuigkap. We bestellen allerlei soorten vlees en groenten en leggen deze op de barbecue terwijl we slokjes nemen van onze ijskoude makgeolli. Ook eet ik voor het eerst bibimbap. Dit is een populair Koreaans gerecht en bestaat uit een portie rijst met allerlei soorten groenten en (meestal) een rauw eitje. Dit wordt heel heet geserveerd en hussel je zelf door elkaar zodat je een soort fried rice krijgt. Erg lekker en moet je eigenlijk ook gegeten hebben in Zuid-Korea. Onze vlucht naar Tokyo gaat de volgende ochtend om 07:00 dus we eindigen de avond vroeg.

Seoul, tot de volgende keer!

Een bezoek aan Seoul is zeker een aanrader! Er is zoveel te doen, te zien en te eten. Om zo’n grote stad te verkennen heb je eigenlijk wel iets meer tijd nodig dan 48 uur. Dus daarom: tot de volgende keer!

Ben jij al eens in Seoul geweest of staat het op lijstje?

2 Comments Add New Comment

  1. Oh wauw, Seoul staat op m’n bucketlist :D
    Wat gaaf dat je zoveel reist, Jenny! Blijf vooral bloggen, dan blijf ik me vergapen aan je ervaringen ;)

    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *