Panama Reizen Zuid-Amerika

Offline op de San Blas eilanden

vakantie voorbereiden

Eentje voor op je bucketlist: de San Blas Eilanden! De San Blas eilanden zijn een eilanden archipel voor de kust van Panama en je komt hier heerlijk tot rust. Ik kan het echt iedereen aanraden!

De San Blas eilanden

Tropische eilandjes, wuivende palmbomen, hete zon, een warme wind, goudgele stranden, boekje lezen, snorkelen, chillen in een hangmat, uit een kokosnoot drinken, kreeft eten én even geen bereik of wifi. Klinkt goed toch? Op de San Blas eilanden is dit allemaal mogelijk! De San Blas eilanden bestaan uit wel 357 eilanden. Dat zijn er een hele hoop en maar enkele zijn er bewoond. Officieel behoren de eilanden toe aan een groep mensen die Guna heet. Zij wonen hier al eeuwen en leven van wat de zee te bieden heeft.

PanamaSan Blas eilanden

Hoe kom je bij de San Blas eilanden?

Wij hebben onze tour naar de San Blas eilanden geboekt in Panama City bij Luna’s Castle. Wij kozen voor de trip van drie dagen en twee nachten. Een bezoekje aan deze eilanden is niet goedkoop maar het is elke dollar waard. Wij betaalden ongeveer 250 dollar per persoon maar hier zit dan wel vervoer, verblijf en drie maaltijden per dag bij inbegrepen.

Vanuit Panama City is het ongeveer 3 uur rijden en een uurtje met de boot. De autorit is slingerweg door de jungle. Als je gauw wagenziek bent (zoals ik) is het aan te raden om een reisziekte pilletje in te nemen. Tussendoor stop je nog even bij een grote supermarkt voor water en snacks voor de komende dagen. Eenmaal aangekomen bij de kust, ligt er een bootje op je te wachten dat je naar de eilanden brengt. Toen wij er waren (eind januari) was de zee heel wild. Hierdoor kwamen we zeiknat aan. Zorg er dus goed voor dat al je waardevolle spullen goed beschermd zijn.

Panama

Verblijf op de San Blas eilanden

Op de San Blas eilanden zijn er maar een paar plaatsen om te overnachten. Het is, zoals ik al zei, heel back to basic. Verwacht geen luxueuze accomodaties want je slaapt in een simpel hutje (zie onderstaande foto). Houd er rekening mee dat er op de eilanden weinig voorzieningen zijn. Zo is er bijvoorbeeld ook geen stroom/wifi/bereik. Compleet disconnected zodat je lekker tot rust kunt komen. De inheemse bevolking op het eiland koken drie maaltijden per dag voor je maar verwacht hier ook niet veel van. Wij aten drie dagen lang droge rijst, sla, tomaat en vers gevangen vis. Wel een keertje kreeft!

San Blas eilanden

Vrij nemen van de digitale wereld

Ik vond de San Blas eilanden heerlijk. Back to basic op een tropische eiland, zonder wifi of enigszins bereik. Lekker de hele dag niks doen en veel slapen. Ik ben deze drie dagen goed tot rust gekomen. Heel fijn om eens mijn eigen batterij op te laden in plaats van die van mijn telefoon. Ik kan het écht iedereen aanraden.

San Blas eilandenPanama

En hier vind je alle artikelen over Panama!

1 comment Add New Comment

  1. Wat vet!! Ik vind je blog echt op een positieve manier veranderd, zo leuk om al die reisverhalen te lezen en inspirerend. Als ik dit lees wil ik ook meteen weer op reis! enjoy bali! liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *