Europa Reizen

Een weekend naar Salzburg in december

Salzburg

In december 2023 maakten mijn zusje en ik een te gekke persreis naar het knusse Salzburg in Oostenrijk. We hadden het geluk dat de stad bedekt was met een dikke laag sneeuw, waardoor het voelde alsof we in een winterwonderland terecht waren gekomen. De kerstmarkten gaven de stad een mega gezellige sfeer en we genoten volop van de Oostenrijkse keuken. Salzburg mag dan wel een kleine stad zijn, maar er is genoeg te zien en te doen.

Verblijf en vervoer

We vlogen met Eurowings vanaf Schiphol naar Salzburg, wat een nieuwe route bleek te zijn. We vlogen vrijdagmiddag om 12:00. Na een korte vlucht van anderhalf uur landden we op een klein vliegveld, waardoor we binnen een halfuur buiten stonden te wachten op de bus die ons naar het centrum zou brengen. Dankzij de Salzburg Card konden we gratis met de bus reizen en hadden we ook toegang tot diverse musea, dus zeker een aanrader voor een weekendje Salzburg. De bus bracht ons rechtstreeks naar ons hotel, het Sheraton Grand Salzburg. Een heel fijn hotel en op een top locatie.

Salzburg Oostenrijk

Culinair genieten

Over naar het leukste gedeelte: eten! Salzburg heeft heerlijke gerechten om van te genieten. Probeer zeker de ‘kaiserschmarrn’ (vonden we het lekkerste met vanillesaus) en de ‘bauernkrapfen’ met knoflook en zuurkool op de kerstmarkten. Bekijk deze TikTok-video voor meer lekkers op de kerstmarken. Om lekker op te warmen raden we de gluhwein bij Stiftskeller St. Peter aan, zoals onze gids ons had aangeraden. De beste gluhwein die we het hele weekend hebben geproefd. Gun jezelf een heerlijke Wiener schnitzel, frietjes, kartoffelsalat en het dessert ‘Salzburger nockerl’ bij Miessl & Schade. Het is slim om voor dit restaurant van tevoren te reserveren, vooral voor het dessert, waarvan je een voorproefje kunt krijgen in mijn TikTok-video die viraal ging (5 miljoen views – wauw!). Vergeet ook niet de lokale gerechten te proeven bij restaurant Pauli Stubi & restaurant Zum Zirkelwirt (en bestel in beide gevallen ook de ‘kaiserschmarrn’). En als laatste tip: geniet van een biertje bij Augustiner Bräu Mülln, waar bier wordt geschonken sinds 1621. Bekijk deze TikTok-video voor meer details.

Salzburg Oostenrijk
Salzburg Oostenrijk

Wat is er te doen in Salzburg?

Op zaterdagochtend hadden we het geluk om een gids te hebben die ons op tour nam door de stad, waarbij ze interessante verhalen over de geschiedenis deelde en ons haar favoriete hotspots liet zien. Een gids is echt de moeite waard om het meeste uit je bezoek te halen vonden wij. Verder brachten we een bezoek aan het geboortehuis van Mozart, wat erg interessant was en dankzij de Salzburg Card was de toegang gratis. De Dom van Salzburg is ook zeker een bezoekje waard – een prachtige kerk. Onze gids nam ons mee naar deze indrukwekkende locatie. En natuurlijk mochten de kerstmarkten niet ontbreken, waarbij de kerstmarkt in Hellbrunn onze favoriet was, ondanks een kleine toegangsprijs. Hier vind je talloze kraampjes, leuke activiteiten voor kinderen en vooral veel lekker eten.

⁣We kijken met heel veel plezier terug op ons weekend in Salzburg, waarbij de sneeuw onze tijd daar echt bijzonder maakte. Dit weekend voelde als een sprookje. Een grote dank aan Visit Salzburg & Eurowings voor de uitnodiging!

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik was op uitnodiging in Salzburg maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *