Acties Drank Recepten

Romige warme chocolademelk met Licor 43 en marshmallows

chocolademelk met licor 43

Gesponsord – Mijn favoriete seizoen is absoluut de zomer. Niet alleen omdat ik dol ben op het zonnetje, maar ook omdat ik het heerlijk vind dat het zo lang licht is op een dag. Ondanks dat ik zó van de zomer houd, vind ik de eerste herfstdagen altijd een feestje. Dat betekent namelijk dat we lekker binnen kunnen blijven. Gezellig knus op de bank met een dekentje, een dampende kop warme chocolademelk erbij en Netflix aan. Daar kan ik ook ontzettend van genieten. Over die warme chocolademelk.. die wordt dus extra lekker met een scheutje Licor 43 Original. Het recept deel ik in deze blog met jullie, hij is heerlijk!

chocolademelk met licor 43

Wie wint de Licor 43 luchtballonvaart?

Zoals jullie misschien wel weten ben ik ambassadeur van Licor 43 en heb ik een tijdje terug mijn eerste Licor 43 cocktail recept gedeeld op de blog. In deze blog kondigde ik ook een hele vette winactie aan. Je kon je aanmelden om samen met mij recepten met Licor 43 te ontdekken en er op los te experimenteren. De Licor 43 fans kregen allemaal een pakket thuisgestuurd waarmee ze gelijk aan de slag konden gaan. Degene met het leukste en lekkerste recept wint… een Licor 43 luchtballonvaart voor 2 personen. Hoe tof?!

Ik heb zoveel leuke inzendingen gekregen. Zo leuk om deze allemaal voorbij te zien komen. Het zijn er teveel om ze allemaal te delen maar hier volgen mijn drie favoriete cocktail recepten en creaties:

Frappuccino 43 meets Coco-cinnamon

Gemaakt door: Thanee

Ingrediënten:

 • 1 espresso shot
 • 1 schep alpro Cocos ijs
 • 30 ml Licor 43 Original
 • 1 theelepel karamelsaus
 • 1 theelepel kokosrasp
 • 1 theelepel kaneel
 • Slagroom

Zet een espresso. Laat deze iets afkoelen. Voeg hierbij het kokos ijs en het shotje Licor 43 Original en mix dit tot het één vloeistof is. Doe dit in een glas. Spuit hierover de slagroom en top het af met karamelsaus, kaneel en de kokosrasp.

Peach peach peach

Gemaakt door: Maxime

Ingrediënten:

 • 60 ml Licor 43 Original
 • Suikerwater van 5 gr kristalsuiker met een beetje water gemengd
 • 100 gram bevroren perzik
 • 40 ml Spa Perzik

Pureer de bevroren perzik en doe dit in een glas. Schenk de overige ingrediënten hierbij, roer goed door en tast toe!

Hazelnut and Licor 43 dream

Gemaakt door: Deborah

Ingrediënten:

Stamp de hazelnoten fijn en voeg dit samen met een kopje espresso in een mok. Schenk de Licor Original erbij en maak af met de opgeschuimde sojamelk. Cheers!

En de winnaar is..

Er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn en voor mij was dat meteen duidelijk. Ik wil die frappuccino proeven met kokos en kaneel proeven.

Gefeliciteerd Thanee, je wint de Licor 43 luchtballonvaart voor twee personen!! Ik vind het onwijs tof dat ik jou deze prijs mag geven.

En voor alle andere fans: mega bedankt voor jullie inzendingen en ik hoop dat jullie het leuk vonden uiteraard!

chocolademelk met licor 43

Mijn recept: warme chocolademelk met Licor 43

Uiteraard sluit ik de blog af met mijn Licor 43 recept! Dat is de romige warme chocolademelk. Komt ie.

Ingrediënten voor 2 mokken

 • 150 gram pure chocolade 70%
 • 500 ml volle melk
 • 60 ml Licor 43 Original
 • Marshmallows, zoveel je wil!
 • 1.5 eetlepel cacaopoeder
 • 1.5 eetlepel maizena
 • 3 eetlepels suiker
 • snuf zout

Zo maak je romige warme chocolademelk met Licor 43

 1. Breek de chocolade in kleine stukjes.
 2. Meng een scheutje melk met de maizena en zet apart.
 3. Doe een scheutje melk, de chocolade, suiker, snuf zout en cacaopoeder in een steelpannetje op laag vuur. Blijf goed roeren.
 4. Als de chocolade is gesmolten, voeg dan de rest van de melk toe en roer weer goed door.
 5. Voeg dan de melk en maizena mengsel toe en roer door tot het wat dikker wordt. Zet dan het vuur uit.
 6. Pak je mokken erbij en schenk er de Licor 43 Original in.
 7. Giet de warme chocolademelk met Licor 43 erbij, verdeel de marshmallows erover en maak af met een beetje cacaopoeder.

Voor meer recepten inspiratie, check de website van Licor 43.

Advertorial – Deze blog is in samenwerking met Licor 43.

1 comment Add New Comment

 1. Hee jenny!
  Super bedankt dat ik mee mocht doen! Ik vond het leuk om te doen en wat ontzettend gaaf dat ik heb gewonnen! Wat lijkt me die luchtballonvaart fantastisch!

  Ps Ik heb er al een liter warme chocomel doorheen gewerkt deze week met slagroom, maar vanavond gaat er een shot liquor 43 in!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *