Diner Lunch Recepten Soep

Pompoensoep met wortel, kokosmelk, gember en limoen

pompoensoep met wortel

Dit is de lekkerste pompoensoep die ik ooit heb gegeten. Ja, écht. Sowieso is pompoensoep al een heerlijke soep maar met de toevoegingen wortel, gember, citroengras, limoen en kokosmelk wordt de soep dus nog lekkerder. Lekker zoet, romig maar ook fris. Perfect voor in de herfst! In de zomer ga ik dit soepje ook eens proberen, maar dan met alleen wortel. Ben ik ook benieuwd naar. Goed, deze pompoensoep met wortel en kokosmelk is een absolute hit. Bovendien ook erg makkelijk te maken. Lees maar.

pompoensoep met wortel
pompoensoep met wortel

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 flespompoen
 • 1 kilo winterpeen
 • 1 citroengras
 • 1 stuk gember (zo groot als een duim)
 • 1 ui
 • 3 knoflookteentjes
 • 1 rood pepertje
 • 400ml kokosmelk
 • 2 eetlepels olie
 • 1 liter groente of kip bouillon
 • Topping: limoensap en eventueel verse koriander

Zo maak je de pompoensoep met wortel en kokosmelk

 1. Snipper de ui, de knoflook en gember in plakjes en het pepertje in ringen.
 2. Schil de pompoen en winterpeen. Snijd de flespompoen in blokjes en de winterpeen in halve maantjes.
 3. Kneus de citroengras zodat je hem straks in z’n geheel mee kan stoven.
 4. Bak de ui voor 5 minuten in twee eetlepels olie.
 5. Voeg dan de knoflook, gember en peper toe en bak 3 minuten mee.
 6. Doe de pompoenblokjes, wortel en citroengras erbij en roer goed door. Ik liet dit een kwartiertje bakken met de deksel erop, wel af en toe roeren.
 7. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat voor 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
 8. Doe na 20 minuten het vuur uit, verwijder de citroengras en schenk 350ml kokosmelk erbij.
 9. Mix met een staafmixer of blender (klik om te zien welke ik gebruik) alles tot een gladde soep.
 10. Serveer de pompoensoep in kommen. Lekker (en mooi) met nog een swirl van de overige kokosmelk, verse koriander en limoensap.

Eet smakelijk!

PS ik heb onwijs veel zin om een kookboek te maken met wereldgerechten maar hier wil ik pas mee aan de slag gaan als ik weet dat er animo voor is. Heb je dus interesse in een kookboek van mij en zou je hem graag willen hebben? Meld je dan hier aan!

20 Comments Add New Comment

 1. Hi Jenny!

  Ik heb een foto nodig van pompoensoep voor op een flyer voor het bedrijf HVO-Querido. Nu zag ik jouw foto met pompoensoep voorbijkomen en ik vroeg mij af of ik de originele foto kon krijgen? Hierbij zullen wij jou als bron vermelden! ik hoor graag van je!

 2. Heerlijk! Vandaag heb ik deze geprobeerd en ik heb het al op Pinterest gezet bij mij favoriete recepten.

 3. Wow echt heel lekker!! Zeer de moeite waard om te maken. Na het maken geprint en in m’n receptenmap gevoegd. Thanks!

 4. Ria ben nu voor de 2e keer deze pompoen soep aan het maken,maar we vinden het heerlijk bedankt voor je recept 8-10-2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *