Persoonlijk Reizen

Mijn favoriete wanderlust momenten van 2017

vakantie voorbereiden

Ik dacht dat ik vorig jaar helemaal niet zoveel was weggeweest maar scrollend door mijn foto’s op mijn telefoon heb ik ook in 2017 weer een flink aantal mooie reizen gemaakt.

Net zoals in 2016, sprongen er ook in 2017 een aantal landen en momenten uit. Deze wil ik dolgraag met je delen. Kijk je weer gezellig mee naar mijn favoriete wanderlust momenten?

1. Lion’s head beklimmen en Wally’s Cave vinden.

Begin vorig jaar zaten Jelmer en ik gelukkig en verliefd in Kaapstad. Ik vond Kaapstad echt geweldig en ik vind dat je er ook eens naar toe moet. Waarom? Dat lees je hier. Een reis naar Kaapstad is niet compleet zonder Lion’s Head te beklimmen en dat deden we dus. Wat veel mensen niet weten is dat je halverwege het beklimmen van de Lion’s Head ook een andere route kunt nemen. Deze route leidt naar Wally’s Cave. Deze route staat ook niet op bordjes aangegeven. Wij hebben google geraadpleegd om erachter te komen hoe we Wally’s Cave konden vinden en dat is ons gelukt. Kijk dan wat een uitzicht!

vakantie voorbereiden

2. Offline zijn op San Blas eilanden

Zeker een hoogtepunt dit jaar! De dagen op San Blas eilanden waren fijn, heel fijn. Back to basic op een tropische eiland, wuivende palmbomen, hete zon, een warme wind, goudgele stranden, boekje lezen, snorkelen, chillen in een hangmat, uit een kokosnoot drinken, kreeft eten én even geen bereik of wifi. Lekker de hele dag niks doen en veel slapen. Ik ben deze dagen goed tot rust gekomen. Heel fijn om eens mijn eigen batterij op te laden in plaats van die van mijn telefoon. Ik kan het iedereen aanraden.

Bangkok Tips

3. Slenteren door de straten van Bangkok

Als ik een voet zet in het bruisende Bangkok voel ik elke keer weer de opwinding en ben ik high van blijdschap. Het voelt gek genoeg een beetje als ’thuis komen’. Ik vind het zo’n heerlijke stad vol met gezellig eettentjes op straat, prachtige tempels en voorbijrazende tuktuks. Dit jaar was ik een klein weekje in Bangkok met Jelmer en dat was ontzettend leuk maar wel heel anders. Dit was namelijk de eerste keer in Bangkok zónder mijn backpack. Dit was de eerste keer in Bangkok dat ik niet verbleef in een hostel in de buurt van Khao San Road én de eerste keer in Bangkok dat ik een drankje deed in een skybar. Zeker één van mijn favoriete reismomenten dit jaar. Bangkok voor de zevende keer verkennen maar dan helemaal anders én met de liefde van mijn leven.

Londen Tips

4. Londen bezoeken met mijn zusje

Deze zomer bezocht ik Londen voor de tweede keer samen met mijn zusje. We gingen een lang weekend met z’n tweeën de stad verkennen. Eigenlijk hebben we vooral veel gewinkeld en leuke eettentjes bezocht. Het was zó gezellig! Dit was onze eerste keer samen op ‘vakantie’ en zeker niet de laatste. Dit jaar wil ik zeker nog een keer samen weg.

Tokyo Tips

5. Sushi eten in Tokyo

Dit jaar vloog ik niet één maar twee keer richting Tokyo. Ik vind het een geweldige maar vooral ook een hele interessante stad. Alles is zo schoon, geordend en netjes. Niemand gooit iets op straat, alle metro’s en treinen zijn áltijd op tijd, men staat op elke roltrap aan de linkerkant en loopt op rechts en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is er fantastisch. En het eten! Mmmmmmm. Mocht je ooit in Tokyo zijn, bezoek dan de Tsukiji vismarkt. Hier eet je de lekkerste én meest verse sushi ter wereld. Het water loopt me weer in de mond als ik er aan denk. Onvergetelijk!

business class vliegen

6. Voor het eerst business class vliegen

In mijn leven heb ik al heel wat gevlogen en iedere keer hoopte ik weer op een goedkoop of eigenlijk zelfs gratis upgrade naar business class. Wie wil dat nou niet? Meer ruimte, lekker eten en natuurlijk bubbels! Ik was er onwijs benieuwd naar. Vorig jaar vond Jelmer een hele mooie deal naar Tokyo en weer terug in business class met Qatar Airways. Dit hebben wij geboekt en daar hebben hebben we €640 voor betaald. Dat is minder dan een gemiddeld economy ticket naar Tokyo met Qatar. Goed, het was een fantastische ervaring en daar vertel ik je hier alles over.

Dias de los Muertos in Mexico

7. Dia de los Muertos vieren in Mexico

Dia de los Muertos is een feest- en herdenkingsdag in Mexico die gevierd wordt op 1 en 2 november. In Mexico is dit de grootste feestdag van het jaar. De letterlijke vertaling van Dia de los Muertos is: ‘de dag van de doden’. Men gelooft erin dat op deze dagen de doden weer bij hun zijn. Op deze dagen reizen de zielen weer voor één dag naar de levende wereld om bij hun geliefden te zijn. Het meemaken van Dia de los Muertos in Mexico was al jarenlang een droom van mij. Deze droom is vorig jaar in vervulling gegaan. Het was zo mooi en bijzonder. Lees zelf maar.

Ook 2017 was weer een jaar vol mooie reizen en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Ik ben benieuwd wat 2018 mij gaat brengen. Er staan alweer een aantal mooie trips op de planning, beginnend met Kaapstad. Daar vliegen Jelmer en ik over een week naar toe. I can’t wait!

Wat waren jouw favoriete wanderlust momenten?

3 Comments Add New Comment

  1. Leuk om te lezen Jenny, en hopleijk heb je in 2018 weer genoeg reis inspiratie voor ons als lezers. Ik zag wel dat je in de laatste alinea 2 keer 2017 hebt staan. De laatste moet denk ik 2018 zijn ;-)

    Groetjes Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *