Favorieten Voeding

Adopteer een sinaasappelboom bij Llaurat

Llaurat

Welkom in de zonnige boomgaarden van Valencia, Spanje! Ik moet je vertellen over mijn favoriete sinaasappels rechtstreeks uit Spanje.. Het begon allemaal begin 2022 toen ik mijn eerste lading sinaasappels ontving. Via Instagram had ik hier al eens iets over gezien en ik móest het gewoon zelf proberen. En nu, twee jaar later, ben ik een trotse eigenaar van mijn eigen sinaasappelboom.

Mijn persoonlijke ervaring met Llaurat

Toen ik voor het eerst hoorde over dit initiatief, was ik meteen nieuwsgierig. Het idee om mijn sinaasappels rechtstreeks vanuit Valencia te krijgen, vond ik heel interessant. Na wat onderzoek besloot ik om een kwart sinaasappelboom te adopteren, en dat bleek een top beslissing te zijn.

Onze eerste oogst kwam begin 2022 en ik was meteen verkocht. De sinaasappels waren zo lekker en zoet! Deze sinaasappels zijn echt de lekkerste die ik ooit heb geproefd. Ik keek maandenlang uit naar het moment waarop we weer konden bestellen want het seizoen loopt van november tot februari.

Naast sinaasappels biedt Llaurat ook een scala aan andere heerlijkheden, zoals zoete jammetjes, héle lekkere mandarijnen (waar je binnenkort ook een boom van kunt adopteren) en pompoenen. Hun Valencian sweet pumpkins behoren echt tot de lekkerste pompoenen die ik ooit heb geproefd. Je halveert de pompoen, plaatst deze in de oven voor een uurtje, en voilà, ongelofelijk zoete pompoen staat op tafel. Dit is absoluut een aanrader! Ik bestel meerdere pompoenen per jaar bij Llaurat.

Twee seizoenen lang heb ik onwijs genoten van de sinaasappels en pompoenen en hier heb ik ook regelmatig over gedeeld met jullie op Instagram. Eigenaresse Paula was dit niet onopgemerkt gebleven en ik kreeg een heel mooi aanbod van haar, namelijk een hele sinaasappelboom! Ik heb nu dus een hele sinaasappelboom, welke ik ook een eigen naam mocht geven en waar ik de coördinaten van heb. Mijn boom kan ik zien via Google Maps. Zo cool.

Llaurat

Over Llaurat

Llaurat, gevestigd in Valencia, Spanje, is een initiatief dat voortkomt uit de passie en toewijding van eigenaresse Paula en haar familie voor de Valenciaanse sinaasappel. Met generaties aan ervaring in de landbouw besloten ze enkele jaren geleden om hun kennis te delen en de unieke smaak van lokale sinaasappels met de wereld te delen. Hun sinaasappelbomen, van het Navelina-ras, zijn natuurlijk geteeld, zonder pesticiden of herbiciden. De sinaasappels rijpen aan de boom tot op de dag van verzending en worden zorgvuldig met de hand geoogst, één voor één, en zonder enige toevoeging van was of post-harvest behandelingen.

Hoe kun je een sinaasappelboom adopteren?

Het adopteren van een sinaasappelboom bij Llaurat is eenvoudig. Je hebt de keuze uit verschillende adoptieopties, afhankelijk van hoeveel sinaasappels je wilt ontvangen. Zo kun je een kwart, half, driekwart of hele boom adopteren. Ook is het mogelijk om de oogst te delen met familie of vrienden, zodat zij ook kunnen genieten van deze heerlijke sinaasappels. Meer informatie vind je via op hun website.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het adopteren van een sinaasappelboom zijn opgebouwd uit twee delen: de adoptiekosten en de logistieke kosten. De adoptiekosten variëren afhankelijk van de grootte van de boom die je adopteert. Daarnaast zijn er logistieke kosten voor mankracht, materiaal en transport. Deze kosten zijn inclusief verzending en verpakkingsmateriaal.

De adoptiekosten zijn als volgt:

1/4 boom = €25 (goed voor 20 kg sinaasappels)
1/2 boom = €40 (goed voor 40 kg sinaasappels)
3/4 boom = €60 (goed voor 60 kg sinaasappels)
Een hele boom = €80 (goed voor 80 kg sinaasappels)

De logistieke kosten verschillen per land. Voor Nederland bedragen deze momenteel:

Per 10 kg doos: €27,89
Per 20 kg doos: €38,97

De kosten kunnen per jaar variëren vanwege wisselende omstandigheden. Als je alles bij elkaar optelt, kom je nu uit op €3,78/kg bij bestellingen in dozen van 10 kg of €2,95 per kg bij bestellingen in dozen van 20 kg. Het laatste is dus zeker aan te raden om kosten te besparen.

Bij supermarkt Jumbo betaal je €2,86 per kg (voor bio sinaasappels) en geloof me; deze van Llaurat zijn écht veel lekkerder. Je weet dat ze van de beste kwaliteit zijn en je kiest zélf wanneer ze geoogst worden. Ik vind het het absoluut waard en ik word ook iedere keer weer onwijs blij als ik mijn oogst ontvang.

Ik ben oprecht fan van Llaurat en daarom wilde ik deze blog schrijven om mijn ervaringen te delen. Meer informatie is te vinden op de website van Llaurat. Als je besluit een sinaasappelboom te adopteren, vergeet dan niet de code jenny-llaurat te gebruiken voor 10% korting!

Llaurat
Llaurat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *