Azië Bali Indonesië Reizen

Volg een kookcursus Bali in Ubud

Kookcursus Bali

Op vakantie in Bali en wil je meer leren over de Balinese keuken? Jelmer en ik gingen naar Ubud en deden een Kookcursus Bali. Lees hier alles over dit culinaire avontuur!

Kookcursus Bali!

Om half 7 ging de wekker want twee uur later begint onze kookcursus in Ubud. Wij verbleven in een hotel in Seminyak dus het was nog even scooteren. We deden deze leerzame kookcursus bij Paon Cooking Class, een bedrijfje van een gepassioneerde stel Wayan en Puspa.

Kookcursus Bali Kookcursus Bali
Wayan, Puspa en hun team geven twee cursussen per dag, één ’s ochtends en één ’s middags. Ik raad je aan om in de ochtend te gaan want dan ga je ook nog naar een traditionele markt. Op deze markt je leer je wat over het Balinese leven, de offers die je op de markt kunt kopen en zie en proef je veel verschillende (lokale) etenswaren. 

Na de markttour gaan we naar de locatie waar we gaan koken. Dit is in het mooie huis van Wayan en Puspa. Onder het genot van een lekker welkomstdrankje heet Wayan ons welkom en vertelt hij over zijn thuis. 

Kookcursus Bali

Let the cooking begin

En nu starten we écht met de kookcursus want we gaan koken! Alle ingrediënten stonden al klaar op de lange houten tafels. We maken acht verschillende gerechten klaar, die we aan het einde van de cursus gezellig met elkaar opeten. Puspa vertelt ons welke gerechten dit zijn, wat we daarvoor nodig hebben en wanneer dit op Bali wordt gegeten. Zo wordt de traditionele saté alleen tijdens speciale gebeurtenissen, als ceremonies en bruiloften, gegeten. Deze werd op een speciale saté barbecue gegaard. 

Kookcursus Bali Kookcursus Bali
Kookcursus BaliKookcursus Bali

Tijdens deze kookcursus houd je je met elk gerecht bezig en maak je met elkaar de verschillende gerechten klaar. Iedereen is bezig met het snijden van de ingrediënten en met het koken of bakken wissel je elkaar af. De ene keer sta je in de pan te roeren en de andere keer voeg je alle ingrediënten toe aan de pan. Zo krijg je dus alle gerechten goed in de vingers. 

Kookcursus Bali Kookcursus Bali Kookcursus Bali Kookcursus Bali Kookcursus BaliKookcursus BaliKookcursus Bali

Ook maken we kennis met de Balinese blender. Dit is een mega grote vijzel ;) Hier maken we de basic yellow saus in, de basis van vrijwel alle Indonesische gerechten. Benieuwd naar alle gerechten? Hier komen ze!

Kookcursus Bali gerechten

Kookcursus BaliKuah Wong Sup Jamur: een smaakvolle heldere groentesoep.

Kookcursus Bali
 Be Siap Mesanten Kare Ayam: kip in kokoscurry.
Kookcursus Bali
 Gado Gado: groenten en tofu in pindasaus.
Kookcursus BaliTempé Kering: gefrituurde tempeh in zoete sojasaus.
Kookcursus Bali
 Pepes Ikangestoomde tonijn in bananenblad.
Kookcursus Bali
 Jukut Urab: groene bonensalade met kokos.
Kookcursus Bali
 Saté Lilit Ayam: Saté van kipgehakt van de barbecue.
Kookcursus Bali
 En dan natuurlijk nog het toetje: kolak biu kolak pisang. Gekookte banaan met kokosmelk, kokosrasp en een siroop van palmsuiker.
Mijn favoriete gerecht deze kookcursus? Zeker weten de Tempé Kering! Ik kon m’n bordje wel aflikken. Overigens was alles echt onwijs lekker en ben ik blij dat ik ze nu allemaal thuis kan maken. Zeker een aanrader deze kookcursus. Thanks Paon Bali voor deze leuke, lekkere en ook leerzame ochtend!

Website Paon Bali: www.paon-bali.com

Heb jij wel eens een kookcursus gedaan in een ander land? Ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Kookcursus Bali

3 Comments Add New Comment

  1. Jaaaa, zulke lieve mensen Wayon en Puspa! Wij hebben 3 jaar geleden de cursus gedaan en zo genoten. Ze zijn zo gastvrij en zo lief. Echt heel leuk! Zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *