Interieur Persoonlijk

Je bed mooi opmaken doe je zo!

bed mooi opmaken

Als het goed is maak je je bed iedere dag op en verwissel je je lakens iedere week. Ik doe dat vaak met één dekbed en een hoofdkussen in een witte kleur. Ik wilde dat anders gaan doen. Het mocht van mij wel wat gezelliger en mooier. Vooral omdat ik er nu zoveel tijd in spendeer. Het is me gelukt om dit voor elkaar te krijgen en ik deel graag mijn tips zodat jij er ook mee aan de slag kunt.

Je bed mooi opmaken en ook een beetje een hotelgevoel creëren

Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk wel weten ben ik momenteel zwanger. Het zijn nu echt de laatste loodjes! Ik spendeer al veel tijd in bed en dat zal alleen maar meer worden. Daarom ben ik stap voor stap mijn slaapkamer steeds aangenamer aan het maken. Het bed speelt daarbij natuurlijk een hele belangrijke rol, misschien wel de belangrijkste. Een paar maanden terug tijdens mijn vakantie in Turkije lag ik in een heerlijk opgemaakt hotelbed en wist ik het meteen: ik wil dit gevoel thuis ook. Ik vind in hotelbedden slapen altijd zo heerlijk. Een mooi opgemaakt bed is zo fijn om in te slapen. Ik ben aan de slag gegaan (ook met jullie tips via Instagram!) en ik heb een warm en gezellig bed gecreëerd in samenwerking met Smulderstextiel.nl. Het enige nadeel: ik wil mijn bed niet meer uit ;) Mission accomplished dus!

Je bed mooi opmaken: 5 tips!

bed mooi opmaken

1. Het juiste beddengoed

Een bed mooi opmaken begint natuurlijk met het juiste beddengoed. Beddengoed van goede kwaliteit en in de kleuren die passen in jouw slaapkamer. Als je voor een echte hotelervaring wil gaan, dan zorg je ervoor dat je bed rust uitstraalt. In ieder hotel waar ik in een heerlijk bed heb geslapen is het beddengoed altijd in een lichte effen kleur kleur, dus maak dan geen gebruik van een printje. Zo kun je extra goed ontspannen. Voor een frisse hotelervaring ga je voor de kleur wit maar dit is natuurlijk geen must. Omdat ik de afgelopen jaren al veel onder wit beddengoed heb geslapen, heb ik deze keer bewust gekozen voor kleur. Een kleur dat rust en warmte uitstraalt: roze. Tijdens deze donkere dagen kunnen we ook wel wat kleur en vrolijkheid gebruiken, toch? Ik vind mijn bed er nu zo gezellig uitzien!

2. Creëer lagen

Dit is een tip die ik hiervoor nooit eerder had toegepast, maar het heeft voor een luxe uitstraling gezorgd in mijn slaapkamer. Wij hebben een 4-seizoenendekbed bestaande uit 2 dekbedden. Het dunste dekbed is het zomerdekbed, het dikkere het winterdekbed. Door ze beiden afzonderlijk van elkaar op te maken met een eigen dekbedovertrek creëer je extra volume én luxe. Voor nog meer lagen kun je natuurlijk ook nog een sprei of plaid toevoegen. Dit is uiteraard geen must maar ziet er wel mooi uit!

Ik ben gegaan voor twee verschillende dekbedovertrekken, beide in de kleur roze. Beide dekbedovertrekken zijn van hoge kwaliteit. Het onderste dekbedovertrek is van Essenza Minte in de kleur Woodrose. Ik heb veel over het merk Essenza gelezen en ik kreeg dit merk ook heel veel als tip van jullie. Ik begrijp wel waarom. Het dekbedovertrek is van 100% katoen-satijn met een extra hoge draaddichtheid van 300 TC. Dit slaapt echt heerlijk. Ik kan niets anders zeggen. Het beddengoed van Essenza is zo onwijs zacht! Absoluut een aanrader. Het bovenste dekbedovertrek is van At Home in de kleur donker roze. Het heeft een mooie, oud roze dessin met een fluwelen voorzijde en een 100% katoenen achterzijde. De fluwelen voorzijde heeft een velvet look en zorgt voor een hele chique uitstraling. Dat vond ik een heel mooi effect hebben in combinatie met het dekbedovertrek van Essenza.

bed mooi opmaken

3. Vergeet het hoeslaken niet

Naast dat een hoeslaken bescherming biedt voor het matras, kan het ook nog een leuk effect hebben. Stem jouw hoeslaken af op het dekbedovertrek. Ga je voor een wit dekbedovertrek, dan is een wit hoeslaken het mooist. Ga je, net als ik, voor een roze dekbedovertrek? Neem dan een bijpassend hoeslaken in een roze tint of ga juist voor een spannende tegenhanger. Ik had eigenlijk al deze kleur hoeslaken in mijn winkelmandje liggen maar Vanessa van Culinessa.com gaf mij de tip om juist te gaan voor de hoeslaken in de kleur Terra te gaan. Dat past bij het roze beddengoed en geeft meteen een speels effect. Verstop het hoeslaken niet helemaal onder het beddengoed maar vouw het dekbed aan de bovenkant op zodat je er nog een beetje van ziet.

4. Gebruik meerdere kussens

In hotels plaatsen ze meestal twee hoofdkussens achter elkaar, dus in totaal 4 hoofdkussens op het bed. Plaats de stevigere kussens achter de zachtere kussens et voilà; je bed ziet er heel stijlvol maar ook heel gezellig uit. Uiteraard kun je ook nog sierkussens toevoegen voor speels effect. Of ga voor een bijpassende knuffel zoals ik deed. Dit ziet er toch te leuk uit?

bed mooi opmaken

5. Strijken

Mijn laatste tip: strijken. Dit is nogal tijdrovend maar het resultaat mag er absoluut zijn. Door je hoeslaken, kussenslopen en dekbedovertrekken te strijken komt je bed er net iets strakker uit te zien. Vouwtjes in je beddengoed houd je altijd maar het is er wel stukken minder. Het is net dat beetje extra voor dat hotel gevoel maar uiteraard is het geen must. Het is ook wel extra werk en zonder te strijken ziet je bed er met bovenstaande tips ook hartstikke mooi uit.

Ik ben nu heel benieuwd: wat vinden jullie van ons opgemaakte bed? Wat vind je van de kleuren en de manier van opmaken? Ik ga lekker genieten van mijn verlof en kraamtijd in dit bed. Zó fijn!

Advertorial – Deze blog is in samenwerking met Smulderstextiel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *