Reizen Tips & Overig

Hoe het komt dat ik zoveel kan reizen

Panama

Ik krijg veel vragen over hoe ik het voor elkaar krijg om zoveel te reizen, hoe ik het kan betalen, hoe ik dat doe met werk en ga zo maar door. Dat ga ik je nu uitleggen.

Reizen is mijn passie

Ik heb altijd al van reizen gehouden. Op mijn zeventiende ging ik met mijn backpack richting Azië. Dit vond ik zó leuk dat ik dit het jaar erop weer deed. En het jaar daarop wéér. In m’n eentje. Indonesië, Maleisië, Laos, Cambodia en Thailand. Vond ik geweldig en het smaakte naar meer.

Reizen doet me zoveel goed. De vrijheid, geen zorgen, de wereld verkennen, het eten, nieuwe mensen ontmoeten. 

Ik heb tegenwoordig het geluk dat ik met de liefde van m’n leven de wereld rond kan reizen. Door mijn vriend Jelmer boekte ik twee jaar terug (nog voor we een relatie kregen) spontaan een ticket naar New York. Out of my comfort zone want NYC stond helemaal niet op mijn to-go list. Ik wilde toentertijd eigenlijk alleen maar reizen naar en door Azië. Maar ik was verliefd geworden en ik dacht: fuck it. Ik boekte het ticket en dat bleek een van de leukste vakanties ooit te zijn. Out of my comfort zone gaan was weer eens een hele goede beslissing. 

Daarna volgde nog maar vakanties met Jelmer: Beijing, Hong Kong, Malaga, Venetië, Rio de Janeiro, Parijs, Rome, Barcelona, Marrakech, Bali, Lombok, Seychellen, Goa, Tokyo, Seoul, Bangkok, Kaapstad, Lissabon, Panama, Mexico en nog meer. Ik houd het bijna niet meer bij joh.

De grote vraag: hoe doen we dit allemaal dan?

Hmmm.. eigenlijk gaan alle credits hiervoor naar Jelmer. Hij is namelijk een ster in goedkope vliegtickets vinden. Zo vlogen we voor €180 naar India, voor €160 naar New York en voor €300 naar Indonesië, China en Mexico. Prima vluchten met prima maatschappijen (denk aan KLM, British Airways en Qatar Airways). We vlogen vorig jaar zelfs een keertje in business class met Qatar Airways vanaf Amsterdam naar Tokyo voor €600 retour. Dit was zo gaaf! Ik had nog nooit eerder business class gevlogen, hier lees je meer over deze veel te leuke ervaring.

Jelmer heeft nu zelfs een boek geschreven over goedkoop vliegen: Thuisblijven is Duurder. In dit boek lees je hoe je al deze fijne tickets ook kunt vinden en daarmee dus veel geld bespaart.

En hoe ik doe ik dat met geld én werk?

Ik snap dat je dit ook heel graag wil weten. Allereerst: ik heb niet de lotto gewonnen om dit allemaal te kunnen financieren. Zoals ik hierboven al heb vermeld zijn de tickets die ik boek geen rib uit mijn lijf. Dat scheelt al veel in kosten en daardoor kan ik vaker op vakantie. Daarnaast is reizen/op vakantie gaan een soort van prioriteit geworden. Ik stop er veel tijd in, ik werk er voor, laat er soms wat dingen voor en daardoor is het eigenlijk zo geworden zoals ik het voor ogen had.

Eigenlijk is mijn leven er soort van omheen ontworpen. Reizen is mijn passie en daar wil ik graag zo min mogelijk in belemmerd worden. Ik wilde daarom ook graag een baan die flexibeler zou zijn dan de gemiddelde ‘traditionele’ baan en dat is gelukt. Ik werk parttime bij een heel leuk bedrijf waar ik soms vanuit huis (of ergens ander op de wereld) kan werken. Doordat ik parttime werk en dat goed kan indelen, kan ik vaker kortere trips maken zoals een citytrip of een weekje zon. Daarnaast heb ik natuurlijk mijn blog waar ik soms ook wat geld mee verdien.

Vaak op vakantie gaan hoeft echt niet te betekenen dat je dan alleen maar voor jezelf moet werken. Het kan ook betekenen dat je je vrije tijd anders besteedt (keuzes maken), dat je vaker vanuit huis (of dus ergens anders op de wereld) werkt, of dat je een flexibele (parttime) baan vindt met bijvoorbeeld meer vrije dagen.

Passie, goedkope tickets en werken op locatie is dus eigenlijk mijn secret. Nooit gedacht dat ik zó veel zou kunnen reizen!

23 Comments Add New Comment

 1. Ook nog tips voor een vliegticket naar Amerika in de zomervakantie 2019! Alle bruikbare tips zijn meer dan welkom..

 2. Hi Jenny! Wow wat een leuke Travel Agenda. Galapagos moet je zeker en vast ook nog doen. Ik deed daar stage en ben verliefd op de eilanden. Nu zou ik ook graag iets vinden van werk die ik met reizen kan combineren en op gelijk welke plek kan doen. Heb je hier tips voor? Ik bedoel maar, soort van bedrijven etc… Dankje!

 3. Heerlijk dat je zo veel en ver kunt reizen! Ik heb (helaas) geen flexibele baan dus vijf weken vakantie per jaar en vooruit plannen is the key! Toch heb ik de afgelopen jaren een paar mooie reizen gemaakt en ga ik dit komend jaar ook weer doen, onbetaald verlof neem ik dan op. Dit kost dan wel wat extra, maar je hebt wanderlust of niet. ?

  1. Carlijn, wat fijn dat je onbetaald verlof kan opnemen! Kan ook niet overal, dus dat is ook lucky! Welke reizen heb je gemaakt dit jaar en welke staan er op de planning?

 4. Wat een rijkdom dat je zoveel kan reizen! Mag ik vragen waar je katten zijn? Ik heb zelf 2 draakjes en zij zijn het enige waardoor ik niet impulsief weg kan. Maar zou hun ook voor geen goud willen missen. Geniet van al het moois ?

   1. Jacky & Mowgli zijn thuis, bij mijn ouders! Mis ze wel héél erg hoor. Ik FaceTime regelmatig met ze en krijg genoeg foto’s en snapchats toegestuurd van thuis ;)

 5. Ik kan me nog jouw blog herinneren waarin je schreef over het stuk lopen van jouw relatie en het zoeken naar nieuwe woonruimte. Wat fijn om te lezen dat het leven daarna alleen maar mooier geworden is.

  Ps: als de wasmand vol is draag ik nog weleens mijn pindakaastrui naar het werk. Erg leuk dat 2 leerlingen je gemaild hebben.

 6. Ohh wat toevallig Jenny! Zat me dit gisteren af te vragen, en toen dacht ik nog dat ik dit nog aan je wilde gaan vragen hoe je het toch allemaal doet. En nu staat deze blog online! Heel gaaf, lekker genieten zo, groot gelijk! Enjoy!!!

 7. Jenny, zou je meer kunnen vertellen over alleen reizen? Ik ga na mijn studie semester in Zuid-Frankrijk richting Azië om mijn vriend daar op te zoeken, maar vind het zonde om maar voor 2 weekjes heen te gaan, en wil daarom eerder al heen vliegen om zelf delen van Azië te ontdekken! Maar om heel eerlijk te zijn durf ik niet echt om alleen te gaan!

  1. Same here! Zou dolgraag alleen met een backpack er op uit gaan in azie, maar durf niet goed. Terwijl ik met mn vriend samen elk jaar een maand lang backpack in een ver land.. dus daar ligt het niet aan. Dat alleen zijn daar hik ik tegen aan. Tips tips tips!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *