Reizen Tips & Overig

Wat neem je mee als handbagage in het vliegtuig?

handbagage

Heb je een verre vliegreis op de planning staan? Dan zijn deze vliegtuig snacks en goodies handig om in je handbagage mee te nemen!

Naast je paspoort en boarding pass, zijn er nog wel een aantal andere dingen die handig zijn om mee te nemen in het vliegtuig. Ik vond het tijd om daar iets over te schrijven. Ik vlieg natuurlijk veel en ben er nu wel achter gekomen wat nou écht handig is om bij je te hebben om die veel te lange vlieguren te overleven.

Wat neem je allemaal mee in je handbagage?

1. Een flesje water
Om nou telkens te wachten tot de steward(ess) langs komt met het drankkarretje.. Als je dorst hebt, moet je eigenlijk je vocht direct aanvullen. Koop je flesje water overigens pas ná de security check want anders wordt deze door ze weggegooid.

2. Een moisturizer
De droge lucht en wisselende temperaturen in het vliegtuig zorgen ervoor dat je huid moeite heeft met het vasthouden van vocht. Daardoor kan je huid uitdrogen. Om dit te voorkomen is het fijn om een crème of moisturizer bij de hand te hebben die je zo nu en dan kunt opsmeren.  Zorg er wel voor dat deze niet meer dan 100ml is, want anders wordt het zeer waarschijnlijk ook weggegooid.

3. Lippenbalsem
Ook je lippen hebben het tijdens je lange vlucht flink te verduren. Ik zweer bij de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden. I know, deze is niet goedkoop maar ik heb mijn tube al bijna anderhalf jaar en hij is nog steeds niet op. Zeker de investering waard.

4. Een bril + lenzenhouder en lenzenvloeistof
Heb je contactlenzen? Neem dan ook een bril mee. Niet alleen je huid en lippen drogen sneller uit maar ook je ogen. Om irritatie te voorkomen kun je het beste je lenzen opbergen en deze verruilen voor een bril.

5. Tandpasta en een tandenborstel
Tijdens en vlak voor het vliegtuig even je tandenpoetsen doet wonderen. Zo stap je net wat frisser het vliegtuig uit ;)

6. Paracetamol
Sowieso altijd handig om een strip paracetamol in je tas te hebben.

7. Tampons
Als vrouw zijnde zijn tampons ook erg handig om altijd in je tas te hebben.

8. Een warme trui, vest en sokken
In het vliegtuig kan het wel eens heel koud worden. Je krijgt meestal een dekentje maar meestal is dit niet genoeg en dan is het fijn om wat warms aan te trekken.

9. Snacks
Een knorrende maag is geen pretje en kan bovendien je nachtrust verstoren. Om niet te hoeven wachten totdat de steward(ess) langs komt met eten, kun je wat kleins mee nemen. Bijvoorbeeld een stuk fruit, snoepjes, boterhammen, noten, eiwitrepen of andere soort repen mee in mijn koffer.

10. Slaappilletje
Ik kan nóóít slapen in het vliegtuig en vond vluchten vroeger altijd een hel. Slaappillen zijn voor mij echt de oplossing zodat de tijd lekker snel voorbij gaat. Vooral bij nachtvluchten is het heerlijk om te slapen in het vliegtuig. Ideaal! Voor echte slaappillen kun je het beste advies vragen aan je dokter. Je zou ook iets lichts kunnen nemen als melatonine. Melatonine kun je gewoon bij de drogist kopen. Het is een stof dat je lichaam ook zelf aanmaakt en dat door een melatonine pilletje extra wordt aangevuld.

11. iPhone en oordopjes (incl oplader)
Ik vind het heerlijk om in slaap te vallen met muziek op. Het opzetten van muziek kan overigens ook helpen bij het afsluiten van storend geluid. In de meeste vliegtuigen kun je ook je telefoon opladen.

12. Een pen
Kun je gelijk je Arrival card invullen. Ik vind het altijd zo vervelend om deze aan mijn buurman of buurvrouw te vragen en soms hebben zij ook geen pen.

13. Extra ondergoed en shirt
Reis je met ruimbagage? Neem dan extra ondergoed en een extra tshirt mee het vliegtuig in. Mocht je bagage later aankomen, heb je in ieder geval wat schoons.

14. Vochtige doekjes
Om je fris te blijven voelen in de lucht, zijn vochtige doekjes ook erg handig om mee te nemen. Je kunt je gemakkelijk opfrissen met deze doekjes als je net geslapen hebt bijvoorbeeld, maar ook je handen mee schoonmaken voor en na het eten.

15. Slaapmasker
Je slaapt nou eenmaal beter in een donkere ruimte. Neem daarom een slaapmasker mee om je lekker af te sluiten van het storende licht in het vliegtuig.

Fijne vlucht!

5 Comments Add New Comment

  1. Onvoorstelbaar dat je niet waarschuwt dat je, indien je medicijnen gebruikt, dat je die in je handbagage stopt, en nooit in je koffer. Regelmatig komt het voor dat de koffer niet direct aankomt en dan zit je zonder je noodzakelijke medicijnen. Dat is een veel te groot risico.

  2. Hi! Wat handig Thanks! Puntje over snacks, worden deze niet weggegooid na de security check? Ik bak altijd graag zelf iets lekkers maar altijd gedacht dat ik dit niet mee mag nemen!!?

  3. Goede tips!
    Wat ik zelf altijd doe is een leeg flesje water of bidon meenemen. Deze kun je na de security check gewoon weer vullen!
    Is beter voor het milieu en dan hoef je die overpriced flesjes water niet te kopen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *