Reizen Tips & Overig

Wat neem je mee als handbagage in het vliegtuig?

handbagage

Heb je binnenkort een verre vliegreis gepland staan? Dan wil je vast goed voorbereid op reis gaan. Naast je paspoort en boarding pass zijn er nog een aantal andere essentiële items die handig zijn om mee te nemen in je handbagage. Als frequente reiziger heb ik ontdekt wat écht onmisbaar is om die lange vlieguren comfortabel door te komen. Hier deel ik mijn must-haves voor een aangename vlucht.

Wat neem je allemaal mee in je handbagage?

1. Een flesje water
Om nou telkens te wachten tot de steward(ess) langs komt met het drankkarretje.. Als je dorst hebt, moet je eigenlijk je vocht direct aanvullen. Koop je flesje water overigens pas ná de security check want anders wordt deze daar weggegooid.

2. Een moisturizer
De droge lucht en wisselende temperaturen in het vliegtuig zorgen ervoor dat je huid moeite heeft met het vasthouden van vocht. Daardoor kan je huid uitdrogen. Om dit te voorkomen is het fijn om een crème of moisturizer bij de hand te hebben die je zo nu en dan kunt opsmeren. Zorg er wel voor dat deze niet meer dan 100ml is, want anders wordt deze zeer waarschijnlijk ook weggegooid.

3. Lippenbalsem
Ook je lippen hebben het tijdens je lange vlucht flink te verduren. Ik zweer bij de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden.

4. Een bril + lenzenhouder en lenzenvloeistof
Heb je contactlenzen? Neem dan ook een bril mee. Niet alleen je huid en lippen drogen sneller uit maar ook je ogen. Om irritatie te voorkomen kun je het beste je lenzen opbergen en deze verruilen voor een bril.

5. Tandpasta en een tandenborstel
Tijdens en vlak voor het vliegtuig even je tandenpoetsen doet wonderen. Zo stap je net wat frisser het vliegtuig uit.

6. Oogmasker
Je slaapt nou eenmaal beter in een donkere ruimte. Neem daarom een oogmasker mee om je lekker af te sluiten van het storende licht in het vliegtuig.

17. Oordopjes of headphones met ruisonderdrukking
Oordopjes met ruisonderdrukking kunnen helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en je meer rust te geven tijdens de vlucht. Ik heb deze van Bose.

8. Menstruatieproducten
Als menstruerend persoon zijnde zijn menstruatieproducten ook erg handig om in je tas te hebben.

9. Een warme trui, vest en sokken
In het vliegtuig kan het wel eens heel koud worden. Je krijgt meestal een dekentje maar soms is dit niet genoeg en dan is het fijn om wat warms aan te trekken.

10. Snacks
Een knorrende maag is geen pretje en kan bovendien je nachtrust verstoren. Om niet te hoeven wachten totdat de steward(ess) langs komt met eten, kun je wat kleins mee nemen. Bijvoorbeeld een stuk fruit, noten of repen.

11. Slaappilletje of melatonine
Voor een goede nachtrust in het vliegtuig zijn slaappillen of melatonine een uitkomst, vooral bij nachtvluchten. Voor echte slaappillen kun je het beste advies vragen aan je dokter. Je zou ook iets lichts kunnen nemen als melatonine. Melatonine kun je gewoon bij de drogist kopen. Het is een stof dat je lichaam ook zelf aanmaakt en dat door een melatonine pilletje extra wordt aangevuld.

12. Een pen
Handig om je Arrival Card in te vullen.

13. Extra ondergoed en shirt
Bij ruimbagage is het slim om extra ondergoed en een shirt mee te nemen in je handbagage, voor het geval je bagage later aankomt.

14. Vochtige doekjes
Fris blijven in de lucht? Neem vochtige doekjes mee voor een opfrisbeurt na het slapen of voor het schoonmaken van je handen.

15. Oogmasker
Je slaapt nou eenmaal beter in een donkere ruimte. Neem daarom een oogmasker mee om je lekker af te sluiten van het storende licht in het vliegtuig.

16. Reiskussentje of nekkussen
Een comfortabel reiskussentje of nekkussen kan wonderen doen voor je nek en hoofd tijdens lange vluchten.

17. Pijnstillers
Handig om een strip paracetamol in je tas te hebben.

Met deze essentials maak je jouw vliegreis een stuk comfortabeler. Fijne vlucht!

Opmerking: Houd er rekening mee dat sommige items in deze lijst voornamelijk van pas komen tijdens economy class-vluchten. In business class worden veel van deze essentials vaak al verstrekt aan de passagiers.

6 Comments Add New Comment

  1. Onvoorstelbaar dat je niet waarschuwt dat je, indien je medicijnen gebruikt, dat je die in je handbagage stopt, en nooit in je koffer. Regelmatig komt het voor dat de koffer niet direct aankomt en dan zit je zonder je noodzakelijke medicijnen. Dat is een veel te groot risico.

  2. Hi! Wat handig Thanks! Puntje over snacks, worden deze niet weggegooid na de security check? Ik bak altijd graag zelf iets lekkers maar altijd gedacht dat ik dit niet mee mag nemen!!?

    1. Deze mag je meenemen maar wel een bepaalde hoeveelheid. Net zoals producten voor je gezicht enz.

  3. Goede tips!
    Wat ik zelf altijd doe is een leeg flesje water of bidon meenemen. Deze kun je na de security check gewoon weer vullen!
    Is beter voor het milieu en dan hoef je die overpriced flesjes water niet te kopen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *