Europa Lissabon Lissabon Portugal Reizen

Een dag in Lissabon

Lissabon

Stel je voor dat je maar één dag in Lissabon te besteden hebt, hoe kun je dat dan invullen? Ik laat het je in dit artikel zien! Ik vloog vorige week naar deze prachtige stad en dit is wat wij in één dag hebben gedaan, gezien, gedronken en gegeten. 

Op 16 mei had ik een bruiloft in Malaga. We vlogen ‘express’ via Lissabon naar Malaga, zodat we hier een dagje konden spenderen. Dit ticket was overigens ook nog eens goedkoper dan een ticket voor een rechtstreekse vlucht naar Malaga. Ik was nog niet eerder in Lissabon geweest en was ontzettend benieuwd. Ik kan je alvast vertellen dat deze stad me flink heeft verrast. Ik wil terug! Ik vond het zo leuk en mooi. Al die gezellige straten met kleurrijke huisjes en panden betegeld met de mooiste tegeltjes. Het is ook nog eens een stad op heuvels gebouwd, waardoor je op vele punten in de stad een geweldig uitzicht hebt. Wij hebben veel lopend gedaan en dat is prima te doen met een redelijke conditie ;)

Time Out Market

We kwamen ’s avonds laat aan in Lissabon en besloten om nog wat te gaan eten bij Mercado da Ribeura, oftewel de Time Out Market. Dit is een overdekte foodhallIk wist dat ze hier de famous Pastéis de Nata van Manteigaria hadden en ik wilde zo zo groot proberen. Pastéis de Nata zijn de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken en ik vind dat je altijd de lokale trots moet proeven in het buitenland. De Pasteis bestaan uit een bakje gemaakt van knapperige bladerdeeg gevuld met een soort custardpudding. Traditioneel eet je ze met poedersuiker en kaneel, dus dat hebben we gedaan! Ik had ze nog nooit eerder op en was reuze benieuwd. Dit lekkers is overal te krijgen in de stad maar op Instagram vertelden jullie mij dat ik ze vooral moest proberen bij Manteigaria of Pastéis de Belém. Pastéis de Belém was even rijden dus hebben we genoten van de Pastéis de Nata van Manteigaria. VET lekker! Grote aanrader. De Time Out Market vond ik verder niet zo spannend. Het is vergelijkbaar met de Foodhallen in Amsterdam, wat ik ook niet zo leuk vind. Mocht je dat wel leuk vinden, dan is dit zeker een aanrader.

Lissabon

Manteigaria

De volgende ochtend werden we wakker in onze Airbnb met dit uitzicht. Heerlijk wakker worden. De zon scheen en het belooft een mooie dag te worden. Omdat de Pastéis de Nata van Manteigaria zo goed smaakten, besloten we richting de stad te lopen naar hun andere filiaal. Ze smaken ook heerlijk bij een dubbele espresso heb ik ontdekt. Op de weg naar Manteigaria toe liepen we ook nog langs een fruitboer waar ze de grootste aardbeien die ik ooit heb gezien verkochten. Het komt volgens mij niet zo goed over op de foto maar ze waren echt onwijs groot. We kochten 6 aardbeien en ze wogen samen 500 gram!

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Zulke mooie straten

We lopen verder en ik kon wel echt op elke hoek van de straat weer een foto maken. Echt; ga lopen en verdwaal door de straten van Lissabon. Alles is zo ontzettend mooi en fotogeniek. Ik werd zo vrolijk van deze kleurrijke stad! We hebben ook nog even geshopt, want dat kan ook heel goed in Lissabon, en toen was het alweer tijd om te lunchen. Dit besloten we toen doen bij A Cevicheria, op aanraden van jullie.

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

A Cevicheria

Van jullie kreeg ik ook de tip om bij deze hotspot te gaan eten. Wij kwamen precies rond lunchtijd aan bij A Cevicheria en kwamen op de wachtlijst terecht. Ik denk dat we buiten wel een uur hebben gewacht maar dat was prima want we dronken pisco sour, een cocktail uit Peru. Het was overigens echt wel het wachten waard want het eten was heerlijk! We bestelden vier verschillende soorten ceviche en ze waren stuk voor stuk bijzonder lekker. Aanrader.

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Rondstruinen in de stad en afkoelen met een ijsje van Nannarella

Na de lunch gingen we weer door met rondstruinen door de stad. Dat kan gewoon zo goed in Lissabon. Achter elke hoek heb je weer een mooi uitzicht, een voordeel van al die heuvels. Ik genoot echt van alle prikkels om me heen. We hebben nog een lekker ijsje gehaald bij Nannarella en bestelden toen een Uber om naar de LX Factory te gaan.

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

LX Factory

Tussen het centrum en Belém in ligt LX Factory, dus het is even rijden. De LX factory is een oud fabrieksterrein dat omgetoverd is tot een hippe plek met winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Ik vond er geen bal aan maar misschien kwam het omdat we er ’s middags waren. We zijn een rondje gelopen, hebben wat winkeltjes bezocht en besloten toen dat we het een stom hipsterbuurtje vonden met veel te dure spulletjes. Kun je wat mij betreft overslaan. Na een dubbele espresso en een koude cola light, besluiten we een Uber te nemen naar PARK.

PARK

Van jullie mocht ik PARK ook niet overslaan. Dit is een hippe rooftop bar op op de bovenste verdieping van een parkeergarage met super mooi uitzicht over de stad. Het is even zoeken want er zijn geen bordjes. Bij de parkeergarage namen we de lift naar de zevende verdieping en dan moet je nog een trap omhoog. Ik vond het hele leuke rooftop bar! Ze hebben de bar volgezet met planten, bomen en lounge-meubilair. Wij hebben hier heerlijke cocktails en sangria gedronken in het zonnetje. Wat hadden we geluk met het weer! Ik kan je deze rooftopbar echt aanraden en neem dan vooral ook de witte sangria voor dat echte vakantiegevoel.

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Cervejaria Ramiro

Inmiddels was het alweer etenstijd en zochten we ‘Cervejaria Ramiro’ op. Dit is blijkbaar de beste plek om seafood te eten in Lissabon. We zagen het al in de video van Mark Wiens maar ook op vele blogs zag ik dit tentje als tip staan. Eenmaal aangekomen zagen we een grote groep mensen buiten staan wachten en moesten we een nummertje trekken bij de machine die buiten stond. Daar stond ook een schermpje waar telkens nummertjes werden omgeroepen. Zó populair is deze tent. We hadden werkelijk waar geen idee hoelang we moesten wachten maar wilden de kans om hier te eten eigenlijk ook niet missen. Als deze tent zó populair is moet het wel goed zijn, toch? Na een uur (gekkenhuis!) werd ons nummertje eindelijk omgeroepen en mochten we plaats nemen op de tweede verdieping van het restaurant. We hebben heerlijk gegeten, al was de service nogal traag. Super lekkere garnalen in knoflookolie, reuze garnalen en krab. Nogmaals; het was heerlijk maar ik vond het nou niet zo onwijs bijzonder om er nóg een keer een uur voor in de rij staan.

Lissabon

Lissabon

Lissabon

En toen was onze dag alweer om. Tot ziens Lissabon!

Lissabon heeft mijn hart in één dag gestolen. Wat een geweldige stad! De mensen waren vriendelijk, het was helemaal niet zo toeristisch, alles was mooi, iedereen spreekt goed engels, het eten was top en de sangria was heerlijk. Ik hoop dat je blij bent met deze tips. Heb je nog andere leuke tips? Zou je ze dan willen achterlaten in in de comments want ik wil zeker terug.

1 comment Add New Comment

  1. Zo leuk om te zien, ik ben in maart 4 dagen voor het eerst naar Lissabon geweest en Lissabon heeft ook mijn hart gestolen ik wil ook terug? en super leuk dat ik dingen herken in je blog zoals Park en de leuke knusse straatjes met mooie huisjes. Heb wel echt 5 dagen spierpijn in me kuiten gehad omdag je steeds heuvel of trap op liep, maar dat vond ik het allemaal waard en de pastel de nata hebben ook wij heerlijk van genoten? Echt leuk en herkenbaar om te lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *