Brazilië Reizen Rio de Janeiro Zuid-Amerika

9 x dingen te doen in Rio de Janeiro

dingen te doen in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Ik neem je mee naar mijn geboortestad: Rio de Janeiro. Rio de Janeiro is een buitengewoon mooie stad dat alles heeft: mooie stranden, veel natuur, hoge bergen en een bruisend nachtleven.

De welvaart van deze wereldstad stad zie je terug aan de Suikerbroodberg kustlijn en in wijken zoals Leblon of Ipanema (spreek uit als ie-paa-nee-maa). Hier wordt het ene hoge moderne gebouw wordt opgevolgd door het andere. Het tegenovergestelde van dit zijn natuurlijk de krottenwijken van Rio, de favela. Hier wonen de bewoners in hutjes gemaakt van plastic, golfplaten en ander restmateriaal.

Om je voor te bereiden op je trip naar Rio stel ik graag 9 dingen voor die je er kunt doen!

copacabana

1. De mooie stranden

Het is één van de beroemdste stranden van de wereld: Copacabana. Dit strand met haar mozaïek van golven in wit en zwart marmer op de boulevard zijn de symbolen geworden van Rio de Janeiro! Copacabana is daarom zeker een bezoekje waard máár voorbij Copacabana ligt de wijken Ipanema en Leblon met net zulke mooie stranden of eigenlijk mooiere stranden.  Het is een stuk rustiger dan Copacabana. Maar no worries; ook hier komen ze aan de lopende band langsgelopen met kokosnoten, queijo coalho en andere lekkere hapjes!

Rio de Janeiro

2. Het Museu do Amanhã (Museum of Tomorrow) bezoeken

Bezoek het Museu do Amanhã in de wijk Saúde, ontworpen door Santiago Calatrava. Alleen al vanwege het ontwerp door sterarchitect Calatrava. Het is een ware eye catcher. Het is een wetenschappelijk museum waar je op speelse wijze kennis maakt met de toekomst van de mensheid, de wereld van morgen vol wetenschap en technologie. Door deze interactieve tentoonstelling worden bezoekers aangespoord om na te denken over de toekomst van onze planeet. Vind ik mooi! Tip: ga er op dinsdag naar toe. Dan betaal je geen entree.

Rio de Janeiro

3. De trappen oplopen van Escadaria Selarón

Wellicht ken je deze wereldberoemde trap wel van deze clip van Snoop Dogg en Pharrell. De Escadaria Selarón bestaat uit een aantal trappen in Rio de Janeiro. Deze verbinden de wijk Lapa met de hoger gelegen wijk Santa Teresa. Deze vrolijke trappen zijn door de Chileense kunstenaar Jorge Selarón bedekt met gekleurde tegels. Ook hier is weer van alles te doen. Er is muziek, er wordt geschilderd en er worden caipirinha’s voor je klaar gemaakt. In de middag is het er onwijs druk. Wil je de trappen voor jezelf, dan zul je vroeg je bed uit moeten komen.

dingen te doen in Rio de Janeiro

4. Op bezoek gaan bij Cristo Redentor

Het symbool van Rio! Cristo Redenter (Christus de Verlosser) is een gigantisch standbeeld van Jezus Christus in de wijk Alto da Boa Vista. Het beeld is 38 meter hoog en is van arm tot arm 28 meter lang. Cristo Redentor is gebouwd op een 710 meter hoge berg Corcovado en waakt zo over de stad. Het uitzicht van bovenaf is adembenemend!

Rio de Janeiro

5. Beklim de Suikerbroodberg

Breng de ochtend door op de Suikerbroodberg, een van de meest bekende bezienswaardigheden van Rio. Met een kabelbaan word je naar de deze berg gebracht. Eenmaal boven kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de baai!

dingen te doen in Rio de Janeiro

6. Zonsondergang zien op het Arpoador-strand

Arpoador is een strand en een rots in Rio de Janeiro. Het strand staat ook wel bekend als een van de beste surfspots in Rio. De zonsondergang is hier heel mooi om te zien. Neem plek op de rotsen van Arpoador (aan het uiteinde van het strand van Ipanema) met een drankje en kijk toe hoe de zon langzaam onder gaat.

Rio de Janeiro

7. Wandelen in Jardim Botânico do Rio de Janeiro

Jardim Botânico do Rio de Janeiro is de naam van een botanische tuin in de wijk Jardim Botanico in Rio de Janeiro. De botanische tuin van Rio de Janeiro is een van de 10 meest belangrijke tuinen in de wereld. Het is een oase van rust. In de tropische temperaturen groeien talloze bomen en planten uit Zuid-Amerika. Het is een heerlijke plek om te wandelen en je kunt er ook lunchen op een terrasje.

Foodtips Rio de Janeiro

8. Neem een bezoekje aan de Feira de São Cristóvão

Weinig toeristen kennen deze markt, dus je staat waarschijnlijk alleen maar tussen locals. Maar laat dat je niet weerhouden, het is er heel leuk! Het is een openlucht markt in een groot stadion. Je kunt er van alles vinden, leuke souveniertjes, kleding maar ook live muziek en heel lekker eten. Van snelle hapjes tot churrasco. Het is echt een bezoekje waard als je in Rio bent!

Favela Rocinha

9. Een tour door de Favela

Bezoek de favela Rocinha, de sloppenwijken van Brazilie met een locale gids. De Rocinha tour is écht een aanrader wanneer je in Rio bent. Deze moet je niet missen! We hebben de meest geweldige foto’s gemaakt en mooie verhalen gehoord van de tourguide, die zelf ook in deze favela woont. Ik vertel er in dit artikel meer over.

Rio de Janeiro is een bruisende wereldstad! Zou jij ook wel graag die kant op willen?

Hier vind je alle artikelen over Brazilië en Rio de Janeiro!

1 comment Add New Comment

  1. Santa Tereza ontbreekt. Voor mij de leukste wijk van Rio! En niet vanwege mijn naam, Helaas rijdt de bondinho niet meer.
    Prachtige stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *