Brazilië Reizen Rio de Janeiro Zuid-Amerika

Dit wil je in Brazilië eten of drinken!

Foodtips Rio de Janeiro

De Braziliaanse keuken kent allerlei gerechten, snacks en drankjes die je geproefd wilt hebben. Mijn favorieten heb ik voor jou op een rijtje gezet. Dit wil je in Brazilië zeker eten of drinken! 

Verlaat Brazilië niet zonder dit te proberen:

Brazilië eten

Pao de Queijo

Pão de Queijo (kaas broodje) is een typisch Braziliaanse snack. Het zijn kleine gebakken deegbolletjes met een lekkere kaassmaak. Ik ben er echt helemaal gek op! Ze zijn krispy van buiten en lekker smeuïg en zacht van binnen. Mijn moeder maakt ze af en toe thuis als ik op bezoek kom. Ik vind ze echt onwijs lekker en eet ze iedere dag als ik in Brazilië ben. Je mag me hier voor wakker maken!

Rio de Janeiro

Açaí

Mijn dagelijks ontbijtje in Rio: een açaí bowl (gemixt met banaan en proteïne) en cashew noten. Açaí is een paars besje vol antioxidanten en vitamines dat enkel groeit aan palmbomen langs de oevers van de Amazone! Foodies over de hele wereld zijn al enkele jaren verslaafd aan de Açaíbes, in Brazilië zijn ze al eeuwen fan van açaí en serveert de bes in de vele fruitbars door de stad. Het is hier écht op elk hoek van de straat verkrijgbaar. Heerlijk om zo mijn dag te beginnen. Een bezoek aan Brazilië is niet compleet zonder dat je de echte açai hebt geproefd!

Brazilië eten

Feijoada

De beroemde Braziliaanse stoofpot! Ook hier mag je me voor wakker maken. Feijoada is een stoofpot van bonen en verschillende soorten vlees. Het is één van de meest typische Braziliaanse gerechten die er zijn. Het wordt geserveerd met witte rijst, farofa, vinaigrete en groene kool. Ik ben hiermee opgegroeid en je maakt me hier zo blij mee! Ik vind het zó lekker! Het wordt in Brazilië meestal op zaterdag gegeten maar in sommige restaurants is dit gerecht ook op andere dagen verkrijgbaar.

Brigadeiro

Brigadeiros

Ik heb er in mijn leven al heel veel van op: brigadeiro! Dit is een Braziliaanse lekkernij gemaakt van cacao, gecondenseerde melk en boter. Het is een soort bonbon. Het wordt hier vooral gegeten op feestjes zoals verjaardagen. Overigens heb ik hier ook een recept van op mijn website, zie hier.

Rio de Janeiro

Tapioca (Beiju)

Beiju is een gebakken plat brood gemaakt van tapiocameel. Tapioca is een zetmeel van de cassave wortel. Hier worden er overal een soort van pannenkoekjes van gemaakt (beiju). Ook op elk hoek van de straat verkrijgbaar! Zoet of hartig – het is er allemaal. Mijn favoriet is toch wel een simpele met kaas. Al is de zoete variant met dulce de leite ook echt een aanrader!

img_7581

Churrascarías

Een Churrascaria is een restaurant concept in Brazilië, maar zou nodig naar Nederland moeten komen. Hier wordt vlees, voor je neus, aan grote spiesen gebraden. Er lopen continu verschillende obers rond met deze grote spiesen vlees en zij snijden een mooi stuk vlees aan tafel voor je af. Het ene na het andere prachtstuk vlees verschijnt hier op je bord. Dit is een must go als je naar rio gaat. Mijn favoriet? Fogo de Chāo. De beste Churrascaria in Brazilië! Wij hebben hier zoooo lekker gegeten. Elke keer is het weer een feestje als ik hier ben.

 

Rio de Janeiro

Caipirinha

Caipirinha is de bekendste cocktail van Brazilië en bestaat uit limoen, cachaça, ijs en suiker. Het lijkt een beetje op een mojito en het wordt in iedere bar en restaurant geserveerd. Geniet met mate, want caipirinha is een gevaarlijk sterk drankje ;)

Brazilië eten

Queijo Coalho

Dagje strand? Zeker weten dat er dan iemand binnen 5 minuten langs komt om jou dit te verkopen. Queijo coalho is kaas wat boven een houtskool vuurtje voor je wat gegrild. Het doet me een beetje denken aan halloumi. Mmm!

Brazilië eten

Guaraná

Guaraná Antarctica is een unieke fruitige frisdrank die haar smaak dankt aan de unieke guaraná bes uit Brazilië. Het frisdrankje dat ik altijd drink als ik weer in Brazilië ben! De guaraná bes groeit aan een klimplant uit het Amazonegebied van Brazilië en zorgt voor extra energie. Goed nieuws: deze frisdrank is er ook in een light versie! In het noorden van Brazilië is deze drank er ook in een andere variant: Guaraná Jesus. Deze is roze en smaakt anders!

Brazilië eten

Pastel

Een van mijn favorieten: pastel met kaas! Het doet je waarschijnlijk een beetje denken aan een kaassoufflé maar deze is wel echt veel malen lekkerder. Overigens heb je de pastels niet alleen met een kaasvulling. Ze zijn er ook met vlees of vis!

Wat lijkt je het meest lekker van bovenstaande of heb je juist een andere favoriet? Ik ben benieuwd!

Hier vind je alle artikelen over Brazilië en Rio de Janeiro!

2 Comments Add New Comment

  1. ik ben verhuisd naar brazilie , nader in sainta catarina .. ( het betere deel van brazilie ) moe ttoch zeggen dat ik hier al 90 procent van die dingen gegeten heb in de 3 maanden dat ik hier ben , ik moet zeggen voor het eten en het drinken moet brazilie zeker niet onderdoen voor belgie . !

    Leuk artikel trouwens
    Michiel

  2. Hey Jenny, leuke brazilie artikelen, ben ze nu allemaal aan het lezen. Ik vroeg me wel af wanneer en hoe je naar nl bent gekomen en hoe het zit met je familie? Als in heb je ook veel familie in nl of meer in brazilie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *