Berlijn Duitsland Europa Reizen

Berlin part II: foodie heaven

Een nieuwe blogpost over Berlin baby! Dit keer ga ik het hebben over foooood! Zoals ik in mijn vorige blogpost over Berlijn al vertelde, belande ik echt in een foodie heaven. Ben je trouwens vegetarisch of veganistisch? No problen. Dan is Berlijn al helemaal een stad voor jou!

Ik verbleef bij een vriendinnetje, Berber, die grotendeels veganistisch eet. Ik heb die paar dagen dat ik er was dus ook grotendeels veganistisch doorgebracht en dat was helemaal geen probleem. Overal in Berlijn zijn er vegetarische en veganistische tentjes. Als je ergens uit eten gaat, is de helft van de kaart ook vegetarisch. Ik vind dat heel mooi en goed om te zien. Zouden ze hier in Amsterdam ook wel meer mogen doen. Als je hier veganistisch bent, is het namelijk best wel moeilijk om uit eten te gaan terwijl het in Berlijn echt helemaal geen probleem meer is.

Alright, enough with all the talking. Ik ga jullie foto’s laten zien van de tentjes die ik af ben gegaan in Berlijn!

1. New Deli yoga cafe! Dit is een tentje dat zich bevind in Kreuzberg en was zeker mijn favo tentje! Je kunt er eten maar ook yoga doen. Ik vond hun menukaart echt geweldig: (groene) superfood smoothies, heerlijk salades, gezonde broodjes en veel meer. We namen hier de zoete aardappel/pompoen kroketten (zie allereerste foto), een hummus plate en een groene smoothie met van alles en nog wat (ik kan me herinneren dat er spirulina in zat zelfs).

Naast het eten zag het tentje er ook echt super cute uit. Ik wil er echt nog een keer heen! Als je binnenkort naar Berlijn gaat, don’t miss this one! Zet hem op je to-do list!

 

2. Let it be! Hier heb ik heeeeleee lekkere vegan hamburgers gegeten. Ja, ja vegan! We namen twee verschillende burgers en gingen hem delen: de Mike Thyson (BBQ “chicken” steak) en de Thom Yorke (veggie patty). Vooral de Mike Thyson vond ik echt aanrader, het was net of ik echt kip aan het eten was. De bediening is hier trouwens uitstekend. Onze burgers duurde iets langer en toen kregen we een vegan taartje omdat we wat langer moesten wachten! Awesome! Let it be ligt in de wijk Neukölln

3. Over dit plekje vertelde ik al in mijn vorige blogpost. Dit was het tentje op het winkelcentrum: Klunkerkranich. Dit is ook echt een aanrader. Echt een geweldig uitzicht en lekkere salades en pizza’s (oke not so healthy maar hey we zijn op vakantie?!). Hier at ik voor het eerst een watermeloen/feta salade en deze heb ik gelijk geprobeerd na te maken; zie hier het recept. Dit tentje zit ook in de wijk Neukölln

4. Goodies. Dit vond ik ook echt een geweldig tentje! Je had er twee van in Berlijn en deze zaten in de wijk Friedrichshain. Een ervan bevind zich in een winkel Veganz, nu al mijn favo winkel in de wereld denk ik, maar daar vertel ik je later deze week meer over! Net zoals de winkel Veganz, is het tentje Goodies ook vegan. Je hebt er dus alleen maar veganatisch eten. Ik ben echt fan! We namen hier een linzensoepje en een bietenfalafel wrap! Héérlijk en zo kleurrijk ook!

5. Playing with eels. Dit was ook een veganistisch tentje in Kreuzberg. Hier zijn we zaterdag heen gegaan om er uitgebreid te brunchen. Brunch is hier van 11 uur s’ochtends tot 5 uur s’middags. Héérlijke tijden dus! Wat ik zo leuk vond aan dit tentje, was dat het zich bevond in een soort van boekenwinkel. Je kan hier rustig zitten en tussen duizenden boeken een boekje vinden en dit uitlezen terwijl je geniet van de heerlijke vegan brunch dat ze serveren. Het interieur vond ik echt prachtig.

 Heb ik trouwens al verteld dat alles in Berlijn mega goedkoop is? Uit eten gaan is ongeveer net zo duur als zelf koken. Ik vond het dus helemaal geweldig haha. Lekker cheap uit eten gaan, I love it! 

Staat Berlijn binnenkort op jouw planning?

Jenny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *