Berlijn Duitsland Europa Reizen

Berlin

Vorige week heb ik een paar daagjes mogen vertoeven in Berlijn te Duitsland. Een vriendinnetje woont er op dit moment en ik bracht haar een bezoekje! Wat ik niet wist, is dat Berlijn echt een foodie heaven is. Daar kan Amsterdam nog heel veel van leren. Natuurlijk heb ik naast heel veel eten, ook nog andere dingen gedaan!

We hebben een fiets gehuurd en hebben heel de stad rond gefietst. Zo heb ik dus verschillende wijken gezien: Neukölln, Mitte, Kreuzberg, Lichtenberg en Friedrichshain. Berlijn is echt een mega grote stad dus soms kan het wel een uur duren om van A naar B te komen. Berber (zo heette m’n vriendinnetje die er woont) doet er met het openbaar vervoer een uur over om naar de universiteit te komen. Gek he? We hebben dus veel gefietst, zijn veel uit eten geweest, hebben wat plaatsjes bezocht (zoals bijvoorbeeld de Tempelhof) en zijn natuurlijk ook uitgegaan. Het uitgaansleven is ook zeker een gebied waar Amsterdam van kan leren. Jeetje, wat een creativiteit. We hebben gegeten en drankjes gedaan op het dakterras van een winkelcentra midden in de stad. Dit was op de zesde verdieping, we hadden dus een super mooi uitzicht over Berlijn. Heerlijk dansen terwijl de zon ondergaat. Genieten! Het plekje heette Klunkerkranich en zit in de wijk Neuköln. Je betaalt 3 euro entree en je kan er de hele dag zitten. Met mooi weer is dit dus echt een aanrader!

Ook zijn we van zaterdagmiddag tot zaterdagnacht naar een club geweest genaamd Sisyphos. Als je binnenkort naar Berlijn gaat en je gaat uit; visit this place! Je voelt je net Alice in Wonderland! In de Berlijnse clubs is het niet toegestaan om foto’s te maken maar ik heb er stiekem wel twee! Niet zulke goede kwaliteit maar dan heb je een beetje een beeld. Als je van techno/deep house houdt; is dit zeker een club voor jou!

foto 2 (20)

In Berlin part 2 zal ik uitgebreid vertellen over de fijne eetplekjes! Die waren goooeeed! Ik heb lots of mouthwatering foto’s en ik kan niet wachten om deze met jullie te delen! Oh wat is Berlino fijn <3

Jenny

5 Comments Add New Comment

  1. Hey Jordi!

   Nee helaas niet echt geweest maar ik heb het zeker wel gezien en het zag er heel fijn uit:) Next time zal ik er zeker wel een middagje zoet mee zijn!

 1. Ik word al helemaal enthousiast! Via instagram zei ik al dat ik graag een keertje naar Berlijn wilde gaan, maar nu ik lees dat ze in die club techno en deephouse draaien, ga ik vanavond gelijk googlen voor een leuk hotelletje haha! Waar jouw blog allemaal wel niet goed voor is :-)

  Groetjes Yara

  1. Hey Yara,

   Wat super leuk om te horen! Berlijn is echt de stad als je van techno houdt dus zeker heen gaan dan! Ben benieuwd wat je er van gaat vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *