Interieur Persoonlijk

Klaar voor de zomer: onze balkon makeover

balkon makeover

Het balkon, een vergeten ruimte die vaak wordt genegeerd. We kwamen tot de realisatie dat het zonde is dat we met deze aantal vierkante meters helemaal niks doen en het maar een rommeltje is. Met een klein budget en dosis creativiteit hebben we besloten om ons balkon een makeover te geven. We zijn erin geslaagd om er iets moois van te maken!

On a budget

We begonnen onze balkon makeover met een inventarisatie van onze spullen. Wat stond er in de kasten en werd niet meer gebruikt? Eens in de zoveel tijd doen we zo’n rondje. Lekker ontspullen, verkopen en een potje creëren voor een leuk project. Kleding die niet meer paste na mijn zwangerschap, een tent, een werkbank en kookboeken die slechts stof verzamelden vonden snel nieuwe eigenaren via Marktplaats en Vinted. Dit leverde uiteindelijk een mooi bedrag op dat we konden gebruiken voor ons balkonproject. Yeah!

balkon makeover
Before

Op zoek naar inspiratie

Avondenlang heb ik het internet afgespeurd op zoek naar ideeën en tips . We keken ook samen video’s op Youtube en kwamen tot de ontdekking dat je met weinig nieuwe items toch een compleet nieuwe uitstraling kunt creëren. Zo begonnen we vol enthousiasme aan balkon makeover. We kozen ervoor om acaciahouten vlonders te leggen, waardoor er direct een warme en natuurlijke sfeer ontstond. Op aanraden van Vanessa bestelden we een acaciahouten loungebank die perfect bij de vlonders paste. Met een zandkleurig loungekussen erop creëerden we een heerlijke, comfortabele zithoek waar we deze zomer volop van zullen genieten. Een tafeltje voor op ons balkon hebben we nog niet gevonden, maar we kwamen er al gauw achter dat een simpel krat eigenlijk ook prima dienst doet als bijzettafel.

balkon makeover
balkon makeover

Het resultaat van onze balkon makeover

En kijk eens naar het resultaat! Deze make-over kostte ons nog geen twee uur en maakte een enorm verschil. Het voelt nu als een verlengstuk van ons huis en het nodigt uit hier lekker te gaan zitten. We zijn héél blij met het resultaat. Deze zomer zullen we heel wat tijd doorbrengen op ons vernieuwde balkon.

Met een beetje inspanning en creativiteit kun je absoluut een fijne buitenruimte creëren, zelfs met een beperkt budget. Door ongebruikte spullen te verkopen en inspiratie op te doen hebben we ons balkon nieuw leven ingeblazen. Overigens draait het niet alleen om het kopen van nieuwe items. We raden je zeker aan om rond te kijken op tweedehandsplatforms en een bezoek te brengen aan kringloopwinkels. Wij hebben zo ook al heel wat pareltjes gevonden. We houden onze ogen open, wie weet vinden we nog meer mooie aanvullingen voor ons balkon.

Zoveel zin om hier met mooi weer ’s avonds te gaan borrelen. Borrelplankje erbij en een lekker drankje. Laat de zomer maar komen. Cheers!

balkon makeover
balkon makeover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *