Acties Favorieten Reizen

American Express: de kaart die ons laat vliegen

American Express

Ik wil het heel graag met jullie hebben over een kaart waar wij als reisliefhebbers echt niet zonder kunnen: de American Express kaart. Dankzij deze kaart hebben we al vele mooie reizen kunnen maken naar de andere kant van de wereld. Goedkoop én in business class en zelfs in first class.

Ik heb geluk met een partner die alles weet over vliegen. Jelmer is een echte reisexpert, reist de hele wereld over en deelt zijn kennis en ervaringen graag met anderen. Dankzij hem en zijn kennis over de American Express hebben we al verschillende mooie reizen gemaakt, zowel met z’n tweetjes als met het gezin. Wij hebben het thuis niet ontzettend breed en toch maken wij hele mooie reizen. Laat ik voorop stellen dat reizen voor ons een grote prioriteit is. Wij besteden ons geld liever uit aan reizen en herinneringen maken dan aan nieuwe kleren of een nieuwe bank (terwijl we deze ook echt nodig hebben haha). Vliegtickets naar de andere kant van de wereld zijn een uitgave en een luxe. Niet iedereen kan zich dit veroorloven. Dankzij de American Express kaart wordt het ons een stuk makkelijker gemaakt en reizen wij toch de hele wereld over.

Punten sparen met American Express

De American Express kaart is een creditcard. Als reiziger is een creditcard handig omdat het vaak geaccepteerd wordt bij hotels, restaurants en winkels over de hele wereld. Daarnaast bieden creditcards extra voordelen zoals reisverzekeringen, cashback- en beloningsprogramma’s die kunnen helpen om reiskosten te verlagen. Onze voorkeur gaat dus uit naar de American Express creditcard. Met de American Express kaart kun je namelijk punten sparen. Deze punten kun je ook sparen bij luchtvaartmaatschappijen door lid te worden van een loyaliteitsprogramma of frequent flyer programma. Hiermee kun je punten verdienen voor elke gevlogen mijl, die je later kunt inwisselen voor voordelen zoals gratis vluchten, upgrades naar business of first class en hotelovernachtingen. Door slim gebruik te maken van deze punten kun je flink besparen op je reiskosten en zelfs luxueus reizen zonder dat je daarvoor de volle prijs hoeft te betalen. Meer hierover kun je lezen in het boek Thuisblijven is Duurder van Jelmer.

Met de American Express kaart spaar je ook punten en deze kun je overboeken naar verschillende frequentflyerprogramma’s. Bij American Express verdien je voor elke euro die je uitgeeft één punt. Bij grote uitgaven kan dit je een flink aantal punten opleveren. Tickets kopen daarom met onze American Express kaart maar ook een nieuwe telefoon of een nieuwe televisie koop ik met deze kaart. Hiermee spaar ik punten maar zijn deze grote uitgaves ook meteen verzekerd en dat is fijn. Mijn gespaarde punten kan ik bijvoorbeeld overboeken naar Singapore Airlines Krisflyer om zo via Singapore Airlines een vliegticket boeken. Of wellicht zie je een goede deal bij Qatar Airways, British Airways of KLM? Dan maak je je punten over naar Asia Miles, British Airways Executive Club of Flying Blue. Hier kun je zien welke reisprogramma’s aangesloten zijn.

Naast punten sparen zijn er ook andere voordelen van de American Express kaart die je krijgt bij je lidmaatschap. Zo krijg je met de Amex Gold bijvoorbeeld tweemaal per jaar loungetoegang, een tegoed van 100 euro of meer bij aangeschreven restaurants in Nederland en korting op hotelboekingen via American Express. Met de Platinum Card krijg je nog meer!

Puntenbonus wanneer je iemand aandraagt

Als je iemand aandraagt bij American Express krijg je een flink aantal puntenbonus en het nieuwe lid krijgt ook een puntenbonus cadeau. De puntenbonus wisselt per periode, dus houd dit in gedachten. Soms krijg je er maar 6.000 punten voor en soms zelfs 40.000 punten. Het loont dus om te wachten en de kaart aan te vragen wanneer de puntenbonus hoger is. Let op: Lees ook zeker de voorwaarden. Je ontvangt de punten alleen als je in drie maanden minimaal €2.500 hebt besteed.

Het aandragen van iemand bij American Express kan voor jou als frequent flyer een leuke deal zijn. Onze ervaring is dat je er als reiziger echt wat aan hebt en we halen dan ook jaarlijks aardig wat mensen over om zo’n kaart aan te vragen. Dit is win-win: als nieuw lid krijg je een bonus die je direct kunt inzetten voor vluchten en als aanbrenger van een nieuw lid krijg je een puntenbonus cadeau. Wanneer je dus via mijn persoonlijke link een creditcard aanvraagt, ontvangen we beiden een bepaald aantal punten. Jij ontvangt een bonus voor het aanmelden en ik ontvang een bonus voor het doorverwijzen (jeej!). En misschien dat je iemand kent die ook geïnteresseerd is in een creditcard en tegen wie je enthousiast kunt vertellen over American Express. Als zij via jouw link een kaart aanvragen, kunnen jullie beiden profiteren van de voordelen. Kijk voor de voorwaarden op de website van American Express. Ik heb overigens een Gold card (€20 per maand) en Jelmer een Platinum Card (€65 per maand). Jelmer reist nog meer dan ik en daarom koos hij voor Platinum. Kijk goed welke kaart bij jou past.

business class vliegen

Business class vliegen met Qatar Airways

In business class en zelfs first class vliegen

Dankzij de vele voordelen en privileges die de American Express kaart biedt, hebben we al vaak goedkoop kunnen vliegen. Zelfs in business class en first class. Dat is echt een feestje! Onze vakantie begint daardoor al op het vliegveld, met een drankje en een hapje in een exclusieve lounge en het boarden met een glaasje bubbels. Ook met onze kleine is het reizen in business of first class ideaal. Het geeft ons de mogelijkheid om te ontspannen en uitgerust aan te komen op onze bestemming. Veel mensen denken dat reizen in business of first class alleen is weggelegd voor rijke mensen, maar dat is dus écht niet waar. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is de kaart aanvragen en je goed verdiepen in de mogelijkheden en voordelen.

Als reisliefhebber kan ik de American Express kaart echt aanraden. Het is een must-have voor iedereen die graag voordelig wil vliegen. Wil je meer weten over de kaart of ben je benieuwd naar meer ervaringen? Bezoek dan de website van American Express kaart of lees de blogs van mijn vriend Jelmer.

2 Comments Add New Comment

  1. Hey Jenny. Ik woon in België. Weet jij of de link voor de extra punten voor jou en voor mij bij aanschaf mastercard gold ook voor mij geldt? Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *