Acties Kookboeken

WIN | Nieuwe klassiekers van Donna Hay

Merrrrry Christmas lezers! Hebben jullie allemaal een fijne kerstavond gehad? Ik weet dat kerst niet draait om cadeautjes – kerst draait om veel meer dan dat. Liefde, vrienden en familie. Het gaat er niet om wat er onder de kerstboom ligt maar met wie je er om heen staat. En jij – jij staat er ook omheen, natuurlijk niet echt maar virtueel. Bedankt daarvoor. Ik ben echt gelukkig en dat is met name door deze blog en door jullie lezers. Ik schrijf met liefde blogposts voor jullie. Ik vind het echt geweldig en ik hoop dat ik dit nog heel lang kan blijven doen. Ik hoop dat ik jullie dit jaar heb geïnspireerd en ik hoop dat ik jullie volgend jaar blijf inspireren. Kerst draait niet om cadeautjes maar ik kon het niet laten. Ik heb een leuke give-away – de allerlaatste van dit jaar.

Mijn droom is om uit eindelijk een eigen kookboek te hebben. Voor nu droom ik weg bij andere kookboeken. Mijn favorieten? De kookboeken van Donna Hay. Maar dat wist je waarschijnlijk al. Deze Australische kookboekenschrijfster is al jaren een fenomeen. Niet alleen is ze heel creatief met eten en zijn al haar gerechten héérlijk – haar presentatie van haar gerechten en de fotografie vind ik ook echt prachtig. Het is allemaal heel rustig en het eten springt eruit. Donna Hay is mijn grootste inspiratie en ik bezit ook al haar kookboeken.

Haar nieuwe kookboek is nu al een tijdje uit maar ik had er nog geen review over geschreven. Nieuwe Klassiekers is het nieuwste kookboek van Donna Hay waarin zij de klassiekers (meer dan 300 recepten) uit donna hay magazine heeft verzameld. Het boek is.. zwaar. Heel zwaar. Ik heb er moeite meer om het boek op te tillen (geen grap). Hij is echt onwijs groot en dik: een boek vol inspiratie!

Het kookboek bestaat uit twee delen, namelijk hartige en zoete gerechten. Deze zijn ook weer ingedeeld in 18 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn ingedeeld op ingrediënt of type gerecht. Zo vind je in het hartige deel 10 hoofdstukken zoals soep, kip, lamsvlees, pasteien en in het zoete hoofdstuk 6 hoofdstukken zoals desserts, taarten en koekjes.

Zoals we van Donna Hay gewend zijn, zijn de recepten heel toegankelijk. Geen lijst met ingrediënten die we niet kennen, geen bereidingswijze van hier tot tokio. Gewoon eenvoudig en vooral duidelijk. De moeilijkere dingen worden stap voor stap uitgelegd. In ieder hoofdstuk vind je een basisrecept, bijvoorbeeld voor het maken van een perfecte quiche of zelfs een omelet met daarbij stap voor stap foto’s. Ook vind je meerdere variaties op de gerechten zodat je het op meerdere manieren kunt eten. De gerechten zijn een mix tussen echte klassiekers en klassiekers met een moderne twist.

Bij ieder recept staat een foto. Bij mij echt een must – ik kies een gerecht uit het boek door de foto. In dit kookboek van Donna Hay zijn er verschillende stijlen van fotografie gebruikt omdat het een bundel is van verschillende recepten. Donna Hay fotografeert haar gerechten namelijk niet zelf, hier heeft ze fotografen voor. Mijn favoriete fotograaf blijft William Meppen. Waarom deze man nóg steeds geen instagram heeft – weet ik nog steeds niet.

Ben je opzoek naar een heerlijk compleet kookboek als cadeau voor jezelf of om weg te geven dan raad ik je zeker Donna Hay haar nieuwe kookboek Nieuwe Klassiekers aan. Dit boek bevat recepten voor als je uit wilt pakken tijdens een diner, maar ook staan er leuke recepten in voor als je na je werk even snel voor jezelf wilt koken. Daarnaast is het gewoon een heel erg mooi boek om doorheen te bladeren.

En een hele grote pluspunt: Er staan desserts in met PINDAKAAS!

Titel:Nieuwe Klassiekers

Auteur: Donna Hay

Uitgeverij: Unieboek Spectrum

Bestellen: Prijs €79,99 bij Bol.com

Wil jij mijn favoriete kookboek hebben? Het enige wat je hoeft te doen is een reactie plaatsen en mij vertellen waarom jij dit kookboek in je kast moet hebben staan! Ik maak de winnaar volgende week bekend. Succes en nog hele fijne kerstdagen! 

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Insta


De winnaar van de actie is bekend gemaakt.

Gefeliciteerd Manon Rijksma!

 

107 Comments Add New Comment

 1. Ik volg jouw blog nog niet zo lang, maar ben al wel fan! Over dit boek heb je mij enthousiast gemaakt! Waarom ik het zou willen winnen? Omdat ik wil leren koken. En daarbij, mijn vriend krijgt woensdag de sleutel van ons huisje, de liefde van een man gaat toch door de maag? Ik wil hem wel verassen met mijn kookkunsten

 2. Laat ik vooropstellen dat ik kookboeken in het algemeen heel leuk en interessant vind. (Tenzij de recepten erg ingewikkeld of de ingrediëntenlijst te lang is.) Gezien jouw enthousiasme vertrouw ik er helemaal op dat dit boek een juweeltje is. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken. Er zit te weinig variatie in mijn eetgewoontes.

 3. Wow, ik ben echt geen groot fan van Donna Hay en dit boek kan natuurlijk niet ontbreken. Ook wil ik iets meer variëren in wat ik eet, ik merk namelijk dat ik vaak hetzelfde eet, is vaak ook wel heel lekker maar wat meer af en toe wat afwisseling kan geen kwaad en daar gaat dit boek absoluut bij helpen.

 4. Echt een prachtigboek en een super leuke winactie! Ik zou graag willen winnen omdat mijn moeder al een lange tijd voor me kookt en ze elke dag radeloos is over wat ze nou is moet gaan koken. Ik wil graag dit boek winnen zodat ik gezellig met haar het vak koken kan gaan leren en me moeder niet meer radeloos is over wat ze zou moeten koken. Met die prachtige fotos moet het niet meer moeilijk zijn om een gerecht te kiezen. Alvast een fijne jaarwisseling en een fit en gezond 2015!!!!

 5. Soms zit het leven mee…soms ook helemaal niet. Ik zit thuis. En niet, zoals de meesten, genietend van een welverdiende vakantie, maar druk solliciterend. Het bedrijf waar ik werkte zat het niet zo mee dit jaar, met het gevolg dat ik datzelfde gevoel kreeg en thuis kwam te zitten. Solliciteren, netwerken, thuis opruimen en….koken voor mijn lieve vriendin! De allerhande van Albert Heijn, hetzelfde blaadje van de C1000, allerlei recepten zoek ik op. Allemaal om haar, na een dag hard werken, te verwennen met een overheerlijke maaltijd. Kookboek kopen? Zonder baan heb ik daar helaas de financiële middelen niet voor. Kookboek winnen en haar in 2015 kunnen verrassen met fantastische recepten én hopelijk een nieuwe baan….dat zou helemaal een fantastisch begin zijn!!!

 6. Ik ken Donna Hay niet echt, maar dit boek klinkt me als muziek in de oren. Ben mijn creativiteit verloren!! Gevulde champignons, Gebakken kaasbolletjes & Pasta met paprikasaus. Ooit gewaardeerd door mijn gezin. Nu lauw ontvangen met teleurgestelde gemompel van “alweeeeer??”… Ik zit als kok muurvast!!! Ik heb hulp nodig & snel ook. Misschien dat Donna’s boek me helpt elke maaltijd tot een feest te maken?!!

 7. Wow! Wat een mooi kookboek en gave actie. Al een tijdje bezig met Fresh en Light van Donna Hay en een groot fan. Nu tijd voor een nieuwe van Donna Hay en dit boek is een mooie aanvulling om in het nieuwe jaar volop mee te koken. Kan ik ook in 2015 weer vele mensen verrassen met mijn kookkunsten.

 8. Oh jeetje, vertellen waarom ik dit boek wil hebben..

  Ik willem, omdat ik tor ben aan nieuwe recepten, ik blijf altijd maar in een paar dingen hangen.. Misschien heeft het te maken met inspiratie.. Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik flink mis- of gebruik zou maken van dit boek, de plaatjes en de letters. Met de hoop ook nog eens mensen nieuwschierig te maken naar lekker en gezond eten :)

  Liefs!

 9. Ik zou erg graag dit kookboek willen winnen omdat ik van lekker en gezond eten houd.
  Door middel van dit kookboek wil ik inspiratie opdoen voor gezonde recepten. Vanaf 1 januari wil ik namelijk weer gaan knallen! Goede voeding en sporten. Bij deze levensstijl komt dit boek goed van pas!

 10. Als fanatieke thuiskok moet je wel fan zijn van de Autralische heldin Donna Hay. Ik wil graag dagelijks haar simpele gerechten kunnen maken en genieten van haar bijzondere fotografie.

 11. Oh wat zien de foto’s er lekker uit!! Ik zou het boek graag hebben om samen met mijn mama leuke gerechten te maken, ik kook namelijk regelmatig samen met haar :) hopelijk win ik eens en anders zal ik het waarschijnelijk zelf gaan kopen haha!;)

 12. Tja, net als iedereen hier wil ik dit boek ook wel heel graag in huis hebben, het is ook gewoon een geweldig boek van een geweldige kok en met heerlijke recepten! Verplichte literatuur voor iedereen :), en een super inspiratie om eens wat anders (gezonds/maar minder basic) op tafel te zetten. Dit boek is gewoon zo leeeheeuk , éen van de betere kerstcadeaus, super winactie Jenny! Liefs,

 13. Dit is een geweldige winactie!!
  Donna Hay is mijn inspiratiebron. Door haar heb ik mijn passie ontdekt foodfotografie & foodstyling. Met het kookboek van Donna Hay kan ik meer ideeën en inspiratie krijgen voor mijn pagina.
  Fijne jaar wisseling Jenny.

 14. Ik zou dit boek graag in mijn kast willen zetten (maar nog liever gewoon op mijn aanrecht leggen). Ik ben gek op koken, maar wil daarbij nog wel eens de basis vergeten. Dit kookboek ziet er heel mooi en duidelijk uit met lekkere gerechten en mooie foto’s. Ik zou heel graag wat gerechten hieruit proberen zodat ik mijn familie en vriend kan verrassen met een heerlijk bord eten

 15. Wauw dit lijkt me een geweldig kookboek! Ik heb een half jaartje geleden het kookboek Veg! gekocht en ik kook er onwijs veel uit. Het lijkt mij leuk om een nieuw kookboek te proberen om weer nieuwe inspiratie op te doen, dit boek lijkt me daar perfect voor!

 16. Ik zou graag het boek willen hebben, zodat ik weer nieuwe dingen kan uitproberen, Vrienden en familie zijn de standaardgerechten een beetje zat :P.

 17. Ik ben een echte keukenprinses & doe niets liever dan in mijn mini keuken allerlei heerlijkheden bereiden/op tafel toveren. Zo net na de feestdagen dan borrelt die energie om aan de slag te gaan weer flink naar boven bij me. Jammer genoeg heeft de kerstman mijn wens op een nieuw kookboek niet in vervulling laten gaan. Onderhand heb ik alle recepten uit mijn verzameling kookboeken al eens gemaakt of tot mijn favoriet benoemd. Daarom zou ik heeeeel graag kans maken op dit schitterende boek boordevol nieuwe inspiratie en een vleugje Donna magie ;) Oh ik hoop ZO dat ik win… Fingers crossed!!

 18. Net zoals iedereen hierboven lijkt dit kookboek me echt geweldig! En… die foto’s WAUW!! Daar zou ik heel van recepten van na willen maken in onze nieuwe huisje! Geweldige winactie!!

 19. wauw! Wat ziet dit er mooi uit! Zou perfect zijn voor in onze nieuwe huis. Eindelijk een keuken waar je echt kan koken. :)

 20. Omdat ik een studente ben, moet ik vaak op het internet vertrouwen voor recepten, die niet zelden incompleet of simpelweg incorrect zijn. Het gevoel van een kookboek vasthouden en de bladzijdes omslaan met de geur van netgedrukt papier mis ik dus helaas ook. Ik zou heel graag dit kookboek willen winnen vol recepten waar ik ook echt op kan vertrouwen als ik iets moet koken, en waarmee ik hopelijk ook mooie gerechten op tafel kan zetten! Alvast gelukkig nieuw jaar!

 21. Al zoekende naar een kookboek kwam ik op deze site….ik las het even snel….en bij het woord PINDAKAAS!!!! Voelde ik ineens een geluksgevoel…ik ben er gek op…en moet nodig leren koken zodat ik iets lekkers op tafel kan zetten :) Lijkt me erg leuk om op deze manier eindelijk iets te winnen!

 22. Owh jummie…kan niet wachten om die heerlijke foto’s werkelijkheid te laten worden! Donna Hay heb ik al verschillende keren voorbij zien komen bij Masterchef Australië …Leuk mens is ook nog ;) En recepten met pindakaas zei je?! GRANDIOOS!!!

 23. Dit zou ik heel graag willen winnen!! Ik woon nu al een aantal jaar op mezelf, wil altijd dinnerparty’s plannen, maar een pan spaghetti is ook zo cliche! :)

 24. Wat een prachtig boek! Ik doe graag mee aan deze winactie, dit boek zit bomvol inspiratie zodat ik ook in 2015 gevarieerd blijf eten!
  Fijne feestdagen!

 25. Ja haha, als kookfanaat en peanubutterlover wil je natúúrlijk een kookboek hebben waarin seserts staan met pindakaas

 26. Wat een leuke actie!
  Ik kan dit boek heel goed gebruiken omdat ik vanaf januari het allemaal anders aan wil pakken. Naast afvallen wil ik ook gewoon lekker eten en hiervan volop kunnen genieten. Een aantal tips vanuit dit mooie boek zijn natuurlijk hartstikke handig hierbij!

 27. Wat een super winactie, en wat een mooie fotos!
  Ik wil al een tijdje gezonder eten, maar heb niet veel variatie en weet niet goed hoe ik dit aan moet pakken. Ik hoop dat dit boek mij inspiratie geeft en kan helpen om gezonder te eten. Ik zou er echt heel blij mee zijn, want ik hou wel van koken. Fijne feestdagen!

 28. De nieuwe klassiekers van Donna Hay: echt zo’n boek waar je in de winkel hebberig je handen over laat glijden en eens doorheen bladert, maar het dan toch, met een beetje pijn in je hart, in de winkel laat liggen. Ik ben ook groot fan van Donna (heb zelfs mijn konijn naar haar vernoemd) en samen met mijn huisgenoot koken wij in Groningen af en toe, als ons studenten budget het toelaat, een gerecht van haar!
  Dit boek zou echt shinen in ons keukentje en daarom zou ik er onwijs blij mee zijn!

 29. O MY GOD..die laatste 2 foto’s..alleen daarom zou ik m al willen! En misschien ook een beetje omdat ik nog geen kookboeken heb en wel heel veel kook..

 30. Wat een prachtig boek om het jaar mee te beginnen zoals iedereen wel zou willen natuurlijk :) inclusief ik! Zoals vele hier houd ik van lekker eten en een fitte lifestyle. Ik stel doelen en werk hier hard voor, met veel discipline, geduld en de (voor mij) juiste balans in voeding. Handig dat het boek zo zwaar is, brengt gelijk een mini workout met zich mee tijdens het koken en bakken hihi. Fijne feestdagen Jenny!

 31. Ooh wat een leuke actie! Ik zou ‘m heel graag winnen omdat ik 10 kg ben afgevallen een beetje op de oldskool manier met elke avond erwten met wortelen (#makkelijkemacro’s) En dit zelf wel prima vind (resultaat boven alles), maar mijn mede-eters niet zo.. En dat ik zelf ook iets gezonds kan koken voor mezelf en hen wat varierend is en dan niet elke keer Google hoef te raadplegen :))

 32. wauw! Wat Een super mooi kookboek! Ik zou hem heel graag willen winnen voor mijn mijn nieuwe kamer. Na de vakantie kan ik er in en het zou een heel mooi item zijn voor in mijn kamer. Daarnaast kan ik dan heerlijke gerechten koken voor mijn nieuwe huisgenoten en heerlijke diner opdienen wat gezond en lekker is!

 33. Oh wat een leuk boek! En wat leuk om te lezen dat je hier zo happy van wordt; van het bloggen. Hoop dat je lang blijft bloggen. Ik volg je met plezier! En waarom ik het boek moet winnen? Ik HOUD van Donna Hay! Ben ook in November maar de Bijenkorf gegaan om een boek van haar te laten signeren. Zo leuk om haar in het echt te zien! Dit boek vind ik alleen erg duur maar zo mooi. Hoop dat ik win:)

 34. natuurlijk moet ik dit boek hebben alleen al vanwege de pindakaas!
  Ook ben ik nieuwsgierig naar de andere recepten

 35. Dit boek staat al héél lang op mijn wish list. Samen met vrienden en familie doe ik vaak gezellige avonden waar we heerlijk uitgebreid en gezond koken. Zo nu met kerst hebben we een heerlijk 8 gangen menu gemaakt. Het is zo gezellig samen te koken en daarom zou ik dit boek willen toevoegen aan mijn collectie! Kan niet wachten om dan de volgende avond een paar mooie klassiekers op tafel te zetten! :-)

 36. Ehmn… Een kookboek dat zelfs JIJ niet kan dragen? :) Check, die wil ik héél graag in mijn kast (ze past toch in de kast, hoop ik? :) Ik zie mezelf al elke zondagavond mijn weekmenu opstellen met dit boek op mijn schoot in plaats van die 6 kleine boekjes die hier niet aan kunnen tippen!

 37. Ik super graag! Ik ben een echte Bourgondiër.. Hou van lekker eten en genieten ! Maar ik woon sinds kort op mezelf en heb helaas niet de inspiratie/kennis om echt lekker te varieren …. en eet dus helaas heel eentonig!
  Heb al verschillende kookboeken inhuis (vooral van jamie oliver, ben grote fan!)
  maar nadeel is dat daar nou geen gerechten in staan die je zo even allerdaags klaarmaakt..
  En dit boek klinkt gewoon geweldig, Toegankelijk, foto’s bij alle gerechten!, en tja… miss het allergeweldigste er zijn 2 dingen waar ik gek op ben TOETJES (ja shame om me, als ik uiteten ga kijk ik eerst naar de dessert kijk) en PINDAKAASS….
  en als dat boek die 2 combineer….. moet ik die hebben :) om t jaar heeeeel lekker mee te beginnene :)

 38. Mijn goede voornemen voor het komende jaar is om meer te gaan variëren qua eten, maar daar heb ik natuurlijk wel inspiratie voor nodig (: En komop zeg ER STAAN RECEPTEN MET PINDAKAAS IN!

 39. Hoi Jenny,
  Ongetwijfeld heb je al heel erg veel reacties voor bij zien komen waarom die persoon juist dat boek moet winnen.
  Ik ga vanaf zaterdag weer de draad oppakken, nadat ik een flinke dip heb gehad wat betreft mijn doelen op sportief gebied. Ik hoop dat dit boek mij hier bij kan helpen, omdat ik vaak niet zoveel inspiratie heb. Dat zou ik super vinden! (Yes I do)

  Liefs,

  Priscilla

 40. Hooooi andere Healthy Fan! Wat een goed initiatief om te geven idd! En als je het dan toch vraagt.., hihi, dan zou ik het heel leuk vinden om het kookboek in m’n keuken te hebben aangezien ik student ben en vrijwel altijd op hetzelfde neer komt wat ik eet .. Ik heb al eerder van Donna Hay gehoord en hoorde dat het een echte uitkomst is !! Dus vandaar zou ik mij graag willen laten inspireren en zo verandering brengen in m’n studenten patroon hihi. Prettige dagen nog! Groetjes, x marieke

 41. Wat een onwijs mooi kookboek..zelf kook ik nog niet veel maar daar gaat binnenkort misschien wat in veranderen. met zo kookboek zou dat een mooi begin zijn. Ik ben alles in me leven gezonder aan het omgooien en zo mooi kookboek als richtlijn voor het eten is geweldig.

 42. Ik wil dit kookboek al superlang en was dan ook van plan om het voor mijn aankomende verjaardag te vragen. Ik sta namelijk supergraag in de keuken maar ben vaak mijn inspiratie kwijt. Ook omdat ik vaak veel te weinig tijd heb. Daarom eet ik regelmatig hetzelfde. Vooral nu ik ook binnenkort ga cutten wil ik eigenlijk inspiratie opdoen hoe ik makkelijk en snel iets lekkers en gezonds in elkaar kan flansen in plaats van alleen maar eitjes bakken en kip met groente.

 43. JAA deze is voor mijn zus uit Amerika!!!

  Ze komt 31 december thuis een paar dagen om haar verjaardag te vieren hier.!! (Me so happy )

  Ik heb haar al mn recepten van renskroes powerfooddoorgestuurd. Ze heeft haar eigen organic moestuintje in the USA dus ze vond de recepten geweldig. Dit boek zou een super verjaardag cadeau zijn. Kan ze mij nu via Amerika de review en recepten doorgeven. Woud’nt that be awesome??? Xxx

 44. This book looks amazing, I’m new to your blog and I’m really enjoying everything! You have great recipes and ideas. I found you on Instagram and have since visited the blog almost daily. I would love this book to help me break out of my cooking ‘shell’ I always make the same stuff and it’s hard for me to get new ideas. Thanks for the great Christmas idea!

 45. Fantastische actie! Ik zou dit kookboek graag willen winnen, omdat ik binnenkort op kamers ga en ik dus wel wat kookinspiratie kan gebruiken;) De foto’s zien er heerlijk uit, ik krijg er nu al zin in.

 46. Jaaa!! Deze staat al heel lang op m’n verlanglijstje. Ik heb al 1 Donna Hay kookboek maar wil ze eigenlijk allemaal! Ik hou van koken en haar recepten zijn heerlijk :) daarnaast is het weer net dat beetje motivatie om toch ook doordeweeks gezond en lekker avondeten op tafel te zetten.

 47. Wat een leuke treat! Ik zou samen met mijn zus en ouders dit boek volgen, omdat we sinds een half jaar op de gezonde tour zijn: sporten en anders leren eten. En het voelt goed, heerlijk! Een nieuwe visie op eten helpt je eigen visie te verbreden en dit boek zou een enorme inspiratie zijn (zowel de hartige als de zoete gerechten). Lijkt me leuk om het allemaal uit te proberen!

 48. Kookboeken zijn stiekem wel echt mij lievelingsboeken. Heerlijk om der een beetje in rond te bladeren en te bedenken wat je allemaal nog wil maken.. en dan voor een (vriendinnen)dinneetje de tofste recepten maken!

 49. Wauw wat zou ik graag dit kookboek willen hebben! Al is het alleen maar omdat het mooi staat in de kast. ;-)
  Zonder gekheid, het ziet er prachtig uit met mooie foto’s (altijd belangrijk!) voor goed gevulde buiken, wie wil dit boek nu niet?

 50. Ik zou het zo geweldig vinden om dit kookboek te winnen. Ik ben al een poosje bezig met ‘goed’ eten omdat ik na m’n eetstoornis mijn lichaam goed wil verwennen. Ik zoek overal inspiratie, en vind het heerlijk om in de keuken te staan. Dit kookboek zou me zeker een eind op weg helpen, en omdat ik het geweldig vindt om nieuwe dingen uit te proberen, zou het helemaal super zijn. Ook woon ik net op kamers, en kan ik wel wat nieuwe recepten gebruiken voor wat variatie op het studentenvoer. Jen, je bent echt een topwijf, en ik weet zeker dat als jij dit boek top vindt, ik er ook heel blij mee zal zijn. Fijne kerst, geniet van al het lekkere eten, en vooral van het gezelschap, en Nigel ;)

  Dikke kus!

 51. Wauw dit is een hele mooie actie om het jaar mee af te sluiten. Zelf sta ik heel erg graag in de keuken om iedere keer nieuwe recepten uit te proberen, hier zitten ook wel eens wat missers bij :(. Ik zou dit boek heel erg graag willen winnen, het zou een hele mooie toevoeging zijn op alle kookboeken die ik al heb en daarnaast vind ik het mooi om te zien dat je ook een leuke twist aan klassieke gerechten kan geven. En de desserts met pindakaas, do I need to say more :).

  Nog hele fijne feestdagen en alvast een heel gelukkig en gezond 2015

 52. Wat ziet het boek er super gaaf uit! Prachtige foto’s en zoals je erover vertelt krijg ik nu al honger! :) Ik zou het boek echt heel graag willen winnen! Volgend jaar ga ik op kamers en dit boek zou voor mij echt een hele grote inspiratie zijn om lekker te leren koken.
  Nog fijne feestdagen gewenst!
  Xx

 53. Oeh wat een gaaf kookboek en leuk zo’n winactie met de kerst! Voor mij zijn foto’s ook altijd een must in kookboeken, heerlijk om door heen te bladeren!
  Waarom ik het boek wil? Nou ik start in januari met PBP!:) En hoe kan ik dat nou beter beginnen dan met een kookboek vol heerlijke recepten? Hoewel gezond koken en dergelijke best lukt zijn de maaltijden die ik eet toch vrij eenzijdig, door te weinig inspiratie en een studentenbudget. Een kookboek met toegankelijke recepten waar je niet van alles voor nodig hebt zou dus supertof zijn!

 54. Jaja, dit eindexamenjaarleerlingetje (Leuk scrabblewoord, he? Oops ik dwaal af) gaat bijna studeren.. en dat betekent… op kamers! En op kamers betekent..ja; voor je zelf koken. Maar wat nou als je als student zijnde niet elke keer naar de pizzeria wil gaan… maar je ook niet suf wil zoeken op internet naar recepten? (En dan uitgerekend zullen de sites niet meewerken, alsof ze het weten: ‘zij wil koken, wij laten de site vastlopen.’ Oplossing: Een leuk kookboek! Je hoeft niet meer te klooien door elke keer naar de laptop te rennen tijdens het koken, en afhaal(vr)eten is verleden tijd, yay double win! Sinds een tijdje ben ik al bezig met koken/bakken/experimenteren, dus komt het megagoed uit

 55. Wat een toffe winactie!! Ik wil dit boek heel graag winnen omdat ik veel van Donna Hay heb gehoord, maar eerlijk gezegd nog nooit een recept van haar gemaakt heb. Raar, want ik ben dol op koken en sta vaak in de keuken. Zo maakte ik gisteren voor het eerst ouderwetse ossenstaartsoep, helemaal zelf getrokken.. Ook voor vandaag maakte ik weer een heerlijk voorgerecht. Kortom; ik hou van koken en verslind kookboeken alsof het romans zijn. Zo’n dik kookboek is dus, tja, een soort van heilige graal. ;-)

 56. Met NYE wilde ik heel graag uit eten tot mijn beste vriendin vroeg of ik bij haar thuis oud en nieuw kwam vieren. Ze is een paar maanden geleden haar vader verloren aan kanker en wil daarom liever thuis blijven met vrienden en familie. Ook vroeg ze of ik haar wilde helpen met koken, iets wat ik natuurlijk graag doe! Het zou helemaal geweldig zijn als ik met wat hulp van Donna voor haar en haar zusje, moeder en vrienden iets heerlijks zou kunnen maken zodat we een onvergetelijke avond hebben.

 57. Wat een reacties al! Hoe ga je daar ooit uit kiezen ;)

  Ik heb de laatste tijd wat kleine kookboekjes gekocht, zoals van Chickslovefood en Paleo. Het zijn stuk voor stuk leuke boeken, maar ik ben er snel doorheen gebladerd. Het boek van Donna Hay is tenminste groot. Ik weet zeker als ik in dit boek kijk dat ik daadwerkelijk iets ga maken, in plaats van uiteindelijk chagrijnig het internet weer af te struinen! Ik zou er dus superblij en ook trots op zijn! :)

 58. wie niet in bezit is van dit kookboek mist echt wat in de collectie. Ik heb ondertussen denk ik al een keer of 3 staan kwijlen in de boekenzaak bij het inzien van dit kookboek. Maar heb het helaas nog steeds niet in mijn bezit omdat het qua prijs niet echt ‘even’ aan te schaffen is. Ik zou dit pronkstuk daarom graag winnen, zo kan ik voortaan eindeloos gezond koken

 59. Leuke winactie!! Ik heb echt een gebrek aan kookboeken. En ik kan wel wat hulp gebruiken. Ik heb al wel van Donna Hay gehoord, maar ken het zelf niet goed. Perfect moment om te experimenteren met een nieuw kookboek. Dan kan weer eens wat verassende dingen aan mijn vriendje serveren, leukleuk!!

  Liefs Laura

 60. Mijn zus en ik hadden het gisteren nog over dit boek. Over dat als je een recept opzoekt over kip, dat je dan meteen 10 bladzijden vol krijgt! Zou een leuk kerst cadeau(tje) zijn.. :-)

 61. Wat een mooi boek! Ik zou deze heel graag in mijn keuken willen hebben staan. Ik hou van koken maar ik vind het al snel teveel moeite als de ingrediëntenlijst langer is dan de bereidingswijze. De recepten van Donna zijn dan ook ideaal!

 62. Graag zou ik dit kookboek winnen om de simpele reden dat ik mijn tante dan kan verwennen met een enorm lekkere maaltijd, zij is momenteel bezig met haar strijd tegen baarmoederhalskanker.

  Liefs,
  Kelly

 63. Mijn moeder wilde dit kookboek heeel graag voor kerst geven aan mijn vader, we zijn allemaal gek van koken en lekker eten is heel belangrijk bij ons thuis! Helaas is het boek overal uitverkocht en we hebben stad en land afgezocht maar hij is nergens meer te krijgen, hierdoor wilde me moeder het boek alleen maar nog liever hebben haha. Mijn moeder wilde het kookboek stiekem ook een beetje voor haarzelf. Ze doet alles voor de kinderen daarom leek het me zo leuk haar en me vader met dit kookboek te verassen! Ze zouden heel verbaas zijn en super blij!! Extra leuk omdat het boek zo lastig te krijgen is. Ik hoop dat ik mezelf en mijn ouders blij mag maken met dit kookboek want we zijn echte kookfans en dit kookboek is prachtig!!!
  Groetjes laura

 64. Waarom ik dit boek moet hebben…? Hallo! Desert met pindakaas, simpele snelle en gezonde gerechten? Prachtige foto’s? Ik denk dat dat voor zich spreek!❤ Merry Christmas & a happy New year!

 65. Omdat dit het mooiste kookboek is!! (Al haar kookboeken trouwens) Ik had dit boek opgeschreven op mijn lootje, maar hélaas niet gekregen van de kerstman :(((

 66. Wooooooow! Dit zou een geweldig HEALTY Christmas cadeau zijn ;-) Ik heb grote passie voor koken en dol op lekker en gezond eten. Dit zou mij weer nieuwe inspiratie geven om de lekkerste recepten uit dit fantastische kookboek op tafel te toveren.. I promise dat ik af en toe wat foto’s met mijn gerechten zal posten… Hele fijne feestdagen voor iedereen.

 67. Ik moét dit boek hebben omdat ik in 2015 nog gezonder wil eten en leven, dit jaar al veel afgevallen en een hele gedachte verandering ondergaan alleen gezond eten is nog lastig en daar kan ik best hulp bij gebruiken! Gaaf om voor het nieuwe jaar zo cadeau te winnen!!!

 68. Merry christmas to ya’ll!!
  Hele gave winactie:) als ik die foto’s zo zie, krijg ik al helemaal zin om het nieuwe jaar met een heleboel nieuwe recepten en inspiratie te starten!

  1. Sorry hij slaat steeds mijn bericht verkeerd op. Maar wat ik in mijn vorige bericht wilde zeggen:

   Allereerst Merry x-mas

 69. Oooh, Donna Hay. Ik hou van haar kookboeken, een kunstwerk om te zien altijd. Mijn huisgenoot heeft één van haar boeken en we worden altijd gelukkig van de dingen die daaruit komen. Lijkt me fantastisch om er zelf ook één te hebben. (Ze blijft niet altijd mijn huisgenoot haha)

  Fijne kerst!

 70. Ik ben zo ongelooflijk fan van Donna Hay! Zelf sta ik het liefst de hele dag in de keuken en ben ik bezig met recepten, nieuwe dingen uit te vinden. Het lijkt me zo leuk om met dit kookboek aan de gang te gaan en te koken voor mijn familie. Het lijkt me gewoon een fantastisch boek!!

 71. Wat een onwijs leuk kookboek!! Wat leuk om te lezen dat je zo happy wordt van deze blog, want mij en ik denk alle lezers maak je blij met alle tips en recepten, dank daarvoor!!!!
  Ik zou heel graag dit kookboek winnen, om heerlijke gerechten te maken voor vrienden en familie want: family is one of lifes greatest blessings!
  Merry christmas for everyone!!

 72. Ik ben 20 jaar en 45 kilo afgevallen in twee jaar door clean te eten. Het afvallen was eerlijk gezegd, door alle healthyfoods websites en gerechten, een eitje. Ik wil dit boek winnen zodat ik door kan gaan met heerlijke gezonde recepten te maken en daardoor nooit meer naar fast food hoef te grijpen :-). Jij ook bedankt!

 73. Wat een prachtige foto’s, ik wil meteen een aantal gerechten klaarmaken! Ik heb nog nooit een recept van Donna Hay uitgeprobeerd, dus ik ben benieuwd!

  Fijne feestdagen!

 74. Simple Taste: Only Satisfied With The Best!
  Een klassieker moet altijd in de kast staan!
  Donna Hay is cool!

 75. Vorig jaar heeft mn boyfriend tijdens een 3-gangen diner met een bos rozen bij het serveren van het toetje (brownie :D) gevraagd of ik zn vriendinnetje wilde zijn. Dit jaar wil ik hem verrassen met een diner om ons eerste jaar samen te vieren, daarom kan ik dit boek heel goed gebruiken! Liefs Jessica

 76. Ohh wauw. Prachtig dat boek! Ik ben dol op koken eb mijn vriend ook. Helaas zit hij nu in Mali en is hij ip uitzending. Hij komt pas midden januari terug en is dan 4 maanden weg geweest. Ik hoop dat ik dit mooie kado dan aan hem kan geven zodat hij weer lekker de keuken in kan om lekkere recepten te maken! Ps hele fijne feestdagen, geniet ervan!!

 77. Pindakaas..pindakaas als DESSERT? oooooo dit is ge-wel-dig.
  En die andere recepten moeten allemaal uit getest worden, dus dan heb ik meteen een goede voornemen erbij namelijk al die recepten in het jaar uitproberen. En samen met mijn best fit friend forever, is het helemaal een feest! En ik wens jou natuurlijk ook fijne fijne kerstdagen toe.

 78. Wauwww wat een geweldig kerstcadeau,die wil ik wel heeeel graag winnen. Heb van mijn vriend een keukenmachine voor kerst gehad dus zou een kookboek erbij helemaal top zijn….
  kan ik lekker koken voor mijn vriend kids familie en vrienden.
  ik ga duimen:-)

 79. Koken is een van mijn grootste hobby’s wat de reden is dat ik het geweldig zou vinden om dit boek te winnen! Ik had al eerder van dit boek gehoord en was al van plan om ervoor te gaan sparen! Ik kook vaak voor mijn familie (wat ik superleuk vind om te doen) maar soms weet ik niets meer om te maken. Dit boek zou dan de perfecte oplossing zijn!

 80. Geweldig zo’n kookboek.. koken en bakken is echt mijn favoriete bezigheid! En het wordt nog leuker als je zo’n handig en mooi kookboek hebt waar alles zo duidelijk in staat en met zo veel plaatjes. Ik heb op internet gezocht en ik vond ’t zo inspirerend. Ik had nog nooit van haar kookboeken gehoord, vraag me niet waarom, maar nu zou het echt fantastisch zijn als ik er eentje zou winnen! Lekker nieuwe recepten koken in het nieuwe jaar, heerlijk!
  Veel liefs, Julia

 81. Wat een heerlijke actie! Met dit kookboek ga ik zeker mijn moeder en mijn zusje verassen door heerlijk voor ze te koken! I love Donna Hay, wat een sympathieke vrouw is dat! En hee.. Koken met pindakaas, need i say more..
  Fingers crossed! Xoxo

 82. O wauw, wat een mooi boek. Dat zou perfect staan in mijn nieuwe huis waar ik druk naar op zoek ben. Na mijn afstudeerzitting (eind januari) wil ik namelijk verhuizen. En wat maakt een keuken perfect af? Een geweldig kookboek met prachtige foto’s!

  Fijne feestdagen :)

 83. Oehlala!! Dit boek wil ik heel graag winnen!
  Zodat ik het hele jaar kan oefenen/koken zodat ik volgend jaar
  Wederom een heel nieuw menu op tafel kan zetten met de kerst!
  En ik hou van pindakaas en de nieuwe recepten van pindakaas wil ik maar al te graag proberen!
  Fijne kerstdagen!

 84. Dit kookboek heb ik al een aantal keer kwijlend doorgebladerd. Het staat barstensvol heerlijke recepten en dan die prachtige foto’s erbij! Wauw. Begin volgend jaar geef ik een etentje voor vrienden, lijkt me ontzettend leuk hier recepten uit te maken.

 85. Hi Jenny, hele fijne kerst!! Wat ziet het boek er mooi uit!! Ik hou heel erg van koken, maar ik durf niet vaak wat nieuws te proberen. Dit boek zou wel handig zijn omdat alles goed wordt uitgelegd en zodat ik weer wat inspiratie kan opdoen!!
  Geniet van je dagen!
  Gr fleur

 86. ik moet het kookboek niet hebben! Er zijn veel andere meiden die het kookboek wel verdienen, maar ik zou het wel super gaaf vinden om te winnen natuurlijk. Dan kan ik ook in het nieuwe jaar de nieuwe traditie van mijn man en mij voortzetten; a healthy lifestyle en veel nieuwe dingen en producten leren kennen en zo gezond het nieuwe jaar tegemoet gaan. Fijne feestdagen! X

 87. Wauw! Wat een gave winactie zeg! Ik zou dit boek heel erg graag aan mijn moeder cadeau willen doen. Ze heeft een passie voor lekker eten en koken en na de feestdagen komt haar verjaardag eraan! Donna Hay is in mijn ogen echt een heldin op gebied van koken!
  Dit boek zou dus een perfect cadeau voor haar zijn!

  Liefs Emma

 88. Ohh ik HOU van haar! Een: omdat ze Australisch is. Twee: omdat ze prachtige foto’s in haar boeken heeft staan. Drie: pindakaas. Need I say more? :D

  Merry X-mas!

 89. Ik zou dit kookboek heel graag aan mijn liefste vriendinnetje willen geven die in januari 30 wordt. Dat vindt ze heeelemaal niet leuk haha. Koken vindt ze lastig en ze heeft nooit inspiratie, met dit boek moet dat zeker goed komen!

 90. Jaaaaaaa OMG dat boek! Idd zooooo zwaar maar zo mooi! Lijkt me Heerlijk om op een luie zondag van voor tot achter en weer terug te lezen.

 91. Aaaa! Mijn vorige post is mislukt.
  Maar dit is echt zo’n must have voor de boekenplank.
  Mijn vriend is kok. Misschien kan ik hem er zo
  een x uit koken! Super actie!
  Fijne Kerst!

 92. Oh my! Wie wil dit boek nou niet hebben?!! Ik zou dit Boek willen hebben zodat ik weer nieuwe inspiratie heb om heeeelijk te kunnen koken voor mijn lieve familie en vrienden! Hun blij , ik blij :-)

 93. Wat een mooi boek lijkt me dit. Ik houd van koken (en eten haha oh en pindakaas;)) Ik ben een echte voorstander van gezond en zo onbewerkt mogelijk en dat komt in dit boek allemaal samen. Ik heb niks van Donna maar heb zo vaak in de boekhandel met t boek in mijn handen gestaan. Helaas was t net een beetje te duur om zomaar te kopen..

 94. Wauw. Een boek dat me zal inspireren om heerlijke gerechten uit te proberen en op tafel te zetten! Zou super gaaf zijn om dit boek in de keuken te kunnen gebruiken!
  Liefs Anne

 95. Wauw! Dat zou mooi staan in mijn keuken! Soms ben ik wat inspiratieloos als het gaat om koken. En dat terwijl ik het geweldig vind om te koken. Vaak staat er toch weer hetzelfde op tafel. Met dit boek kan ik eindeloos variëren in de keuken!

 96. Wauuw wat ziet het eten op die foto’s er heeerlijk uit!
  Zelf bezit ik eigenlijk nog geen kookboeken (wegens budget..) maar wil dit wel grasg. Ik ben altijd maar een beetje op het web aan het dwalen opzoek naar recepten en 9 van de 10 maak je dan uiteindelijk toch niet. Met een kookboek bij de hand zou het zoveel makkelijker zijn! Je zorgt dat je de ingredienten die over het algemeen vaak gebruikt worden in huis hebt en.. Kies er een uit!
  Lijkt me heerlijk om met recepten van haar aan de slag te gaan.

  Groetjes Geke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *