Persoonlijk

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

voor het eerst

Gesponsord – Deze maand staat, onbewust en bewust, voor nieuwe ervaringen op doen. Dingen voor het eerst doen, wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? En hoe was dat voor je?

We doen vaak dingen honderden keren hetzelfde, het is een gewoonte geworden. Werken, sociale contacten, sporten, vakanties etc. We zijn er zo druk mee dat we bijna geen tijd hebben (of eigenlijk maken) voor nieuwe ervaringen en nieuwe ontdekkingen. We kiezen al gauw voor het vertrouwde. Terwijl dat eigenlijk zo zonde is want eerste keren kunnen zo leuk en zo spannend zijn. Het geeft een kick. Bovendien maak je ze maar één keer mee. Trek daarom vaker je stoute schoenen aan en doe iets nieuws. Het hoeft niet groot te zijn, echt niet. Al is het voor het eerst naar een nieuwe supermarkt of een nieuwe route naar je werk. Mijn eerste keren deze maand zijn ook geen voorpagina nieuws maar ik geniet er wel met volle teugen van.

Wanneer heb ik voor het eerst iets voor het laatst gedaan?

Ik ben hier eens stil bij gaan staan en zo kwam ik erachter dat ik onbewust nieuwe dingen aan het doen ben. Zo heb ik twee weken terug mijn gewoonlijk krachttraining uurtje ingeruild voor een yogales en ik vond dit zo’n fijne afwisseling dat ik vaker wil gaan doen.

Ook qua koken ben ik nieuwe dingen aan het proberen. Zo hebben Jelmer en ik besloten om elke keer uit een random land (keuken) te koken. Zo koken we out of our comfort zone, leren we nog eens wat en proeven we nieuwe smaken en gerechten. Nu hebben we Tunesië, San Marino, Nigeria en België gehad en het volgende land is Costa Rica.

Afgelopen weekend gingen we met de Thalys naar Antwerpen. Daar reis ik wel vaker mee maar deze keer zat ik eerste klas en dat was zo leuk. Wat een luxe! Leuke nieuwe ervaring.

Aanstaande zaterdag gaan we op vakantie (Barcelona, Bangkok, Seoul en Tokyo) en ook daar staan nieuwe ervaringen op me te wachten. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Zuid-Korea of Japan geweest. Spanje en Thailand natuurlijk wel máár deze keer wil ik graag meer zien dan alleen de Khao San Road ;) We hebben nog geen precieze plannen voor deze reis maar via booking.com hebben we wel al een aantal leuke en unieke accommodaties geboekt én getipt gekregen. Zo slapen we in Seoul bijvoorbeeld in een hotel loft. Hoe vet zit dat er uit? Ik heb er echt mega veel zin in!

Omdat ik het liefst al mijn accommodaties via Booking.com boek, heb ik een speciale korting voor mijn lezers gekregen. Je krijgt €25 retour op alle accommodaties vanaf €50 per overnachting die je via deze link bij Booking.com boekt. Aan te raden is om via browser te boeken omdat hij in de Booking.com app de korting niet altijd aantoont.

Naast dat ik reizen leuk vind, vind ik het ook erg leerzaam en geeft het me inspiratie. Ik leer een nieuwe cultuur kennen, proef een nieuwe keuken, doe nieuwe activiteiten en heb even een nieuwe thuis. Ik wil vaker nieuwe dingen doen. Vaker uit mijn comfortzone treden want hoe cliché het is ook, daar gebeuren de wonderen. Nu is mijn vraag aan jou:

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Is dit te lang geleden? Daag jezelf dan eens uit om iets nieuws te doen. Gun jezelf weer wat vreugde door iets nieuws te beleven. En vraag het eens aan een ander; het levert zulke leuke gesprekjes op!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Booking.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *