Beauty Persoonlijk

Waarom ik ben begonnen aan een visagie opleiding

make-up opleiding

Zoals het jullie waarschijnlijk is opgevallen, ben ik me de laatste tijd steeds meer gaan verdiepen in make-up. Ik wilde hier nog meer van af weten en heb besloten om me in te schrijven voor een visagie opleiding.

Make-up werd een hobby

Ik gebruik make-up nu al jaren maar sinds begin dit jaar ben ik er écht gek op geworden. Ik merk dat ik steeds meer beauty related artikelen aan het lezen was, ik keek elke avond wel een aantal make-up tutorials op youtube en begon ook steeds meer tijd te besteden aan mijn eigen make-up. Mijn omgeving is dit ook opgevallen en zo nu en dan werd mij gevraagd door vriendinnen om hen op te maken. Dat vind ik zo leuk om te doen!

Een tijdje terug zag ik een oproep staan bij Anna Nooshin. Ze zocht een model voor haar visagie opleiding. Dit wilde ik wel doen en voor ik het wist zat ik in de make-up stoel en werd ik opgemaakt door Anna. Ik kon zo ook wat mee pikken van de les. Dit vond ik zo interessant en leerzaam dat ik de les erna weer mee wilde om model te staan. Ik was erg onder de indruk van deze twee lessen en het heeft me flink aan het denken heeft gezet.

make-up opleiding

Waarom begin ik niet aan zo’n visagie opleiding?

De vraag die weken door m’n hoofd heeft gespookt. Ik weet niet of er een toekomst in de make-up wereld voor mij ligt maar dat maakt me ook helemaal niet uit. Ik weet wel dat op dit moment mijn hart er namelijk wel sneller van kloppen. Live in the moment! Op dit moment wil ik er meer over weten en er meer over leren. Daarom heb ik me ingeschreven voor dezelfde visagie opleiding die Anna toen heeft gedaan. Ik ga het gewoon doen!

Afgelopen zondag en maandag heb ik mijn eerste twee lessen bij De Makeupschool in Amsterdam gehad. Ik heb nu al zo ontzettend veel geleerd. Cindy, eigenaar van de Makeupschool, vertelt ook zo gepassioneerd over make-up. Ik word er helemaal happy van. Ik ben blij dat ik de beslissing heb gemaakt om deze opleiding te gaan volgen. De lach op m’n gezicht is niet meer weg te toveren. In mijn hoofd ben ik alleen maar aan het oefenen. Ik kijk alweer uit naar mijn volgende les! 

Ik wilde je in dit artikel eigenlijk alleen vertellen waarom ik ben begonnen aan deze opleiding. Ik zal als ik deze opleiding heb afgerond zeker weer een artikel schrijven. Dan vertel ik meer inhoudelijk over deze opleiding, wat we hebben gedaan en wat je kunt verwachten als je ook aan zo’n opleiding wil beginnen.

Voor nu; wish me luck!

8 Comments Add New Comment

 1. Hi,

  Wat leuk om te lezen dat je besloten hebt om de opleiding te gaan volgen. Zelf twijfel ik al een ruime tijd. Ik vind het lastig om die beslissing te nemen, omdat ik pas afgestudeerd ben als verpleegkundige. Ik zou het leuk vinden om meer te lezen over hoe je de opleiding vindt etc. Misschien dat heb me kan helpen bij mijn keuze.

  1. Hi Yannick,

   Nog gefeliciteerd! Bachelor Geneeskunde, dat is niet niks. Waarom twijfel je precies? Dat haal ik niet helemaal uit je berichtje. Er komt zeker weten een artikel aan over de opleiding nadat ik hem zelf heb afgerond. Dan kan ik pas écht alle ins en out vertellen en laten zien natuurlijk. Ben benieuwd!
   Liefs Jenny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *