Persoonlijk

Terugblik op 2016

Terugblik op 2016

Over iets meer dan twee weken gaan we het nieuwe jaar in! Voor het zo ver is, wil ik nog even een blik werpen op dit jaar. Er is voor mij namelijk weer heel wat veranderd..

Zoals je kunt lezen in mijn terugblik op 2015, nam ik afscheid van mijn huisje in de pijp wegens een relatiebreuk en ging ik wonen in West. Ook ben ik mijn website steeds serieuzer gaan nemen en heb ik veel nieuwe mensen ontmoet. Ik begon aan mijn baan als Content Editor bij Changing Life én was bezig met het afronden van mijn opleiding Toegepaste Psychologie. Ook wilde ik het reizen graag weer oppakken. Wat is er in 2016 veranderd?

Where I live now
Eind 2015 ben ik verhuisd naar West, waar ik bij een vriendinnetje kon intrekken. Ik vond het heel fijn en ben haar dankbaar dat ik hier een paar maanden heb mogen wonen. Begin dit jaar ging ik voor een kleine maand naar Bali en besloot ik mijn huur op te zeggen. Om geld te besparen maar vooral omdat ik graag een thuis voor mezelf wilde gaan zoeken. Wat ik niet zag aankomen, is dat ik in Bali verliefd werd op Jelmer. Hij heeft op een positieve manier mijn hele wereld op z’n kop gezet. Ik woon nu nog thuis (met Jacky en Mowgli) maar nu met de reden dat ik meer in het buitenland ben dan in Nederland. Dat brengt mij naar het volgende stukje.

Wanderlust
In 2015 beloofde ik mezelf dat ik in 2016 meer zou gaan reizen. Er staat niet voor niks het woordje ‘Wanderlust’ op mijn nek getatoeëerd. Het is een grote passie van mij en ik wilde dit graag weer oppakken. En daar kwam Jelmer, die net als ik zoveel van reizen houdt. Samen hebben we dit jaar heel wat plekken bezocht: Bali, Lombok, New York, Beijing, Hong Kong, Malaga, Venetië, Rio de Janeiro, Marrakech, Seychellen, Goa, Parijs, Rome en nu zitten we in Kaapstad. Hier had ik in 2015 niet eens van kunnen dromen. Hoe we trouwens de hele wereld over reizen, lees je in dit artikel.

Van Healthyfans naar Jenny Alvares
Nog een grote verandering dit jaar was de overstap van www.Healthyfans.com naar www.JennyAlvares.com. Hier heb ik maanden over getwijfeld en ik durfde maar niet de knoop door te hakken. “Moet ik het nou wel of niet doen? Wat zullen mijn lezers er van vinden? Is het niet te laat om deze verandering door te voeren?” Uiteindelijk heb ik het gewoon gedaan en dit heeft me veel goed gedaan. Ik kan nu over alles schrijven wat ik leuk vind en dat doe ik nu ook. Het geeft me zoveel meer vrijheid en ook meer kansen. Een van de beste beslissingen dit jaar!

Diploma in the pocket
Het lijkt alweer zo ver weg maar begin dit jaar heb ik dan eindelijk mijn opleiding Toegepaste Psychologie mogen afronden en mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Ik heb met bloed zweet en tranen dit hoofdstuk af mogen sluiten waardoor ik mij dit jaar volledig kon richten op mijn baan als Content Editor bij Changing Life en mijn eigen bedrijf. Ik vond mijn opleiding te gek maar mijn scriptie periode een hel. Ik ben zo blij dat ik nu eindelijk ben afgestudeerd!

Plannen in 2017
Om eerlijk te zijn heb ik nog helemaal niet nagedacht over volgend jaar. Ik leef nu meer in het hier en nu (live in the moment!) en probeer me niet al te veel te focussen op de toekomst. Ik heb al wel wat leuke reisjes op de planning staan en wil wat meer tijd steken in mijn blog maar verder heb ik no plans of verwachtingen whatsoever.

2017 bring it on!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

6 Comments Add New Comment

  1. Wat een vrolijk en positief overzicht! En ik geniet van alle mooie foto’s die je op Instagram post, dus blijf maar lekker op reis gaan en foto’s maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *