Hotspots Hotspots in Nederland

Take-Away: Toko Mansoor in Amsterdam Noord

Toko Mansoor

Ik maakte een wandeling door Amsterdam Noord en liep langs Toko Mansoor op de Aambeeldstraat 10. Ik kende dit nog niet en wilde dit even van dichtbij bekijken.

Toko Mansoor

Op een krijtbord stond een deel van hun menu opgeschreven. Ook stond er een houtskoolgrill wat onze aandacht trok. Het zag er gezellig uit en we besloten een sateetje te halen om daarvan te genieten in het zonnetje. Ze hadden de saté net klaargemaakt op de houtskoolgrill. De saté saus was volgens oud familierecept. Oh, wat was het lekker. Smullen! Hier moest ik terugkomen om meer van het menu te proberen. Er werd me verteld dat ze redelijk nieuw zijn. Ze doen aan take-away en catering en specialiseren zich in de authentieke Indonesische keuken. Je kunt hier terecht voor complete maaltijden maar ook voor lekkere broodjes en snacks. Neem vooral een kijkje op het menu.

Toko Mansoor

Een week later fietste ik er heen om meer te gaan proeven. Ik bestelde de Nasi Rames Mansoor, Rendang, uiteraard weer de saté ajam, pangsit en Vietnamese Nems. Na een kwartiertje wachten was mijn bestelling klaar. Ik werd herkend van mijn Instagram/Blog en ze boden me gratis sponscake & spekkoek aan om te proberen. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Super lief! De toetjes zijn van Mama Tan Express in Den Haag en worden hier verkocht. Met een rommelende buik van de honger fietste ik met al het lekkers naar huis.

Een mooie aanwinst voor Amsterdam Noord

Wat een feestmaal. Ik heb genoten van al het eten! Zo lekker ook met de vers gebakken emping en kroepoek. Alles had zo’n lekker authentiek smaakje. Alsof ik weer in Indonesië was. Maar dan écht he. Oehhh die sateetjes zijn zo goed en die pangsit was ook echt TOP! Dan de toetjes: de pandan sponscake was echt genieten. Lekker luchtig en zacht van smaak. Een lekkere cake voor bij de thee bedenk ik me nu. De spekkoek mocht van mij wat sterker/kruidiger van smaak maar de textuur was goed. Hij was heel lekker smeuïg.

Er wordt trouwens ook aan het milieu gedacht. De maaltijden worden namelijk verpakt in bio karton dat magnetron bestendig is. Je kunt je eten hier ook koud afhalen en het thuis in de oven of magnetron opwarmen.

Goed, Toko Mansoor voor je authentieke Indonesisch maaltje dus. Ik kom zeker weten terug. Heel fijn om in de buurt te hebben. Super lekker eten en super aardige mensen! Toko Mansoor is een aanwinst voor Amsterdam Noord. Nu hopen dat het zo goed blijft. Ben je in de toekomst ook eens gezellig aan de wandel in Amsterdam Noord? Ga dan zeker even naar Toko Mansoor voor een saté ajam to go met de lekkere saté saus volgens familierecept. Selamat makan!

Meer informatie over de te bestellen gerechten en prijsinformatie kun je vinden op de website van Toko Mansoor.

Toko Mansoor
Toetjes! Pandan sponscake & pandan spekkoek

1 comment Add New Comment

  1. Leuke en mooi en eerlijk Artikel Jenny ja de Satay is zaaalig met pindasaus en Krupuk mijn favoriet
    De spekk oek is ook zalig lekker zacht
    De Zaak is van mijn broer en vriendin Lydia hardwerkende mensen en gastvrij ik woon in de pijp dus ben meestal hier aangewezen op buurt toko’s
    Voor Toko Mansoor Satay en Pindasaus en Krupuk en Spekkoek fiets ik (ook)graag om naar Noord
    Succes met je site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *