Hotspots Hotspots in Nederland

Shigure brengt Omakase ervaring naar Amsterdam

Shigure Amsterdam

Stap binnen in de wereld van de authentieke Japanse keuken en laat je verrassen door de onvergetelijke omakase-ervaring bij Shigure in Amsterdam. Dit exclusieve restaurant, dat gevestigd is binnen mijn favoriete sushi-restaurant Sushi Fanatics, biedt een 20-gangenmenu dat volledig wordt samengesteld door de chef. Bij Shigure draait het allemaal om omakase, wat betekent “ik laat het aan jou over”. Het enige wat jij hoeft te doen is ontspannen aan de bar en genieten van de culinaire hoogstandjes die voor je worden bereid.

Shigure Amsterdam

Shigure in Amsterdam is een intieme en authentieke plek, waar je samen met 7 andere gasten aan de bar zit. Het voelt alsof je in een klein restaurantje in Japan bent beland. Je hebt goed uitzicht op de keuken en kunt zien hoe de chef met passie en zorgvuldigheid elk gerecht voorbereidt. De ingrediënten van topkwaliteit worden met met de grootste zorg en aandacht voor detail bereid en elk gerecht is een ware smaaksensatie. Van de echte wasabi die voor je wordt geschraapt tot aan de otoro die in perfecte plakjes wordt gesneden. Je kunt zien én proeven dat de chef vele uren heeft gestopt in ieder gerecht.

Shigure Amsterdam
Shigure Amsterdam

Een van de hoogtepunten van de gehele ervaring is dat de chef elk gerecht voor je neus serveert. Je kunt het hapje oppakken en het voor je neerleggen. Neem de tijd om van elke hap te genieten en de smaken te waarderen. De chef en de eigenaar van Shigure vertellen je graag meer over de gerechten, de ingrediënten en de bereiding ervan. Het is een geweldige manier om meer te leren over de Japanse eetcultuur en de verschillende smaken en texturen van de gerechten te ontdekken.

Hoewel ik natuurlijk niet alles ga verklappen over de gerechten die we hebben geproefd, kan ik wel zeggen dat elk gerecht uniek en heerlijk was. De smaken waren zo goed in balans en de presentatie was prachtig. Elk gerecht was als een klein kunstwerkje op mijn bord. Het was genieten!

Shigure Amsterdam
Shigure Amsterdam

Als je op zoek bent naar een unieke culinaire ervaring, dan is Shigure in Amsterdam een must-visit. Ik raad het ook absoluut aan aan elke Japanse keuken liefhebber. Het kan overigens wel lastig zijn om hier een plekje te bemachtigen, aangezien de beschikbare tijdslots beperkt zijn en snel volgeboekt raken. Maar als je de kans krijgt om bij Shigure te dineren, weet dan dat het de moeite waard is en je zult genieten van een unieke en onvergetelijke omakase-ervaring.


Shigure
Andreas Bonnstraat 36, 1091 BA Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *