Hotspots Hotspots in Nederland

Review: Wijn- en eetbar Ruby Rose in Utrecht

Ruby Rose

Wijn- en eetbar Ruby Rose in Utrecht is een prachtige zaak. Dit weekende opende zij haar deuren. Het is de perfecte date night hotspot. Lees maar mee!

Gelegen aan de Korte Jansstraat in Utrecht kom je een prachtige zaak binnen. De bar staat midden in de tent, omringd door rozen. Om de bar heen staan de tafels waar je plaats kunt nemen. Uiteraard kun je ook aan de bar zitten. Wij namen een plekje aan een tafeltje voor vier. Deze was voor ons gereserveerd. We aten hier vanavond op uitnodiging. Ik keek om me heen en het viel me op dat zo’n beetje alles een bloemenprint heeft. De menukaarten, de stoelen en zelfs de muren zijn beschilderd met bloemen. Ik vind het prachtig, zelfs een beetje indrukwekkend.

Ruby Rose in Utrecht
mooi

Qua aankleding en interieur ben ik dus erg te spreken. Over naar de wijn en het eten. De wijnkaart is lekker lang. Het duurde even voordat er iemand ons kwam helpen maar het was dan ontzettend druk en bovendien was het ook de eerste dag dat ze open waren. Ik vroeg advies aan de ober want ik wilde graag een glas chardonnay op hout gerijpt. Het werd de Pouilly-Fuissé 2017, een Chardonnay uit Bourgogne. Mmmmm. Fantastische wijn. Ik bestelde later nog zo’n glas. Mijn tafelgenoot, Jelmer, ging voor de FMS White 2018, een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. Ook een érg lekkere wijn.

Ook op de dinerkaart is veel keuze. We begonnen met zuurdesembrood met beurre noisette en trappeurzout, La Tur (een schapenkaasje) en Pata Negra. De Pata Negra was heerlijk, het schapenkaasje was gewoon lekker en het zuurdesembrood met beurre noissette en trappeurzout was fantastisch. Ik ben dan ook dol op goed brood met lekkere boter.

Ruby Rose in Utrecht
De menukaarten
mmmm Pata Negra
Ik vergat een foto te maken. Hier was de zuurdesembrood met beurre noissette en trappeurzout al bijna op. Zó lekker!

De tweede ronde gingen we voor vis. Een oester ‘Zeeuwse Creuse’ , kabeljauwfilet met beurre blanc en zeekraal en de risotto met radicchio en gorgonzola dolce. We bestelden nog een ronde zuurdesembrood met beurre noissette en trappeurzout want mmmm. De oester was érg lekker, de kabeljauw vond ik een beetje saai en de risotto was prima.

Om de avond af te sluiten dronk ik een Rioja Reserva 2012 en die was goed. Jelmer ging voor de Mister P. Pinot Noir 2017, wederom uit Zuid-Afrika. Prima wijn verder maar niet per se een aanrader vond hij. We bestelden nog twee gerechten. De steak tartaar met een eidooier, mosterdzaad en verse truffel en de Iberico wang met ruby port en pecannoot. Prima steak tartaar maar ik heb hem lekkerder gegeten. De truffel proefde ik ook niet echt terug. De Iberico wang is wel een aanrader! Lekker lang gestoofd, lekker winters. Helemaal top. Gewoon bestellen!

Ruby Rose in Utrecht
Rioja Reserva 2012
Ruby Rose in Utrecht
Steak Tartaar met truffel op een heel mooi bord
Ruby Rose in Utrecht
De vet lekker Iberico wang

Voor een dessert hadden we geen ruimte meer, dus helaas kan ik je niks aanraden. Ik zag wel een espresso martini op de kaart staan. Die neem ik de volgende keer.

Ruby rose is de perfecte hotspot voor een date night

Wat ons betreft is Ruby Rose in Utrecht zeker een aanrader. Het eten was lekker, de porties waren goed, de tent is echt prachtig, de service is goed en het is er ook nog eens gezellig. Dit is de perfecte tent voor een date night. Ik denk dat deze tent het druk gaat hebben op Valentijnsdag. Perfecte date spot locatie. Super bedankt Ruby Rose voor de uitnodiging. We hebben genoten!

Aanraders: Desembrood, Pata Negra, Iberico wang, Oester ‘Zeeuwse Creuser’, Pouilly-Fuissé 2017 Chardonnay.

Voor meer informatie & om te reserveren ga je naar www.rubyrose-utrecht.nl

Eerste beeld: Lars Verkroost Photography

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik mocht op uitnodiging komen eten maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *