Hotspots Hotspots in Nederland

Review: Restaurant Mama Makan in Amsterdam

Mama Makan

Begin juli was ik bij Mama Makan: een Indonesisch restaurant in Amsterdam-Centrum. Hier genoten Jelmer en ik van Mama’s Favourite Rijsttafel.

Restaurant Mama Makan is gehuisvest in het Hyatt Hotel. Het Hyatt Hotel ligt aan de Sarphatistraat. Mama Makan heeft overigens een eigen ingang, op de Spinozastraat 61.

Mama Makan

Het interieur vind ik mooi. Veel planten, veel groen, Oosterse invloeden en mooie linnen lampionnen aan het plafond. Het heeft een luxe maar ook een kalme uitstraling. Het is er licht en ruimtelijk én het heeft een grote open keuken. Dan kun je meekijken hoe de koks bezig zijn met de gerechten.

Oke, het belangrijkste gedeelte: het eten. Wij kozen Mama’s Favourite rijsttafel met een bijpassend wijn-arrangement. Voor deze rijsttafel betaal je €42 per persoon. Hier krijg je vier gangen voor terug. Het wijnarrangement voor vier gangen kost €24.

Mama Makan
Mama Makan

Samen genieten van een Indonesische rijsttafel bij Mama Makan

Het eerste wijntje wordt geschonken en er verschijnt een bordje huisgemaakte kroepoek & emping op tafel. Erbij een pindasaus en sambal, vooral over de sambal zijn we héél enthousiast. Hij mocht uiteraard wat pittiger (wij houden wel van spicy food) maar de smaak was echt top. Hier wil ik een potje van mee naar huis!

Al gauw volgde de Soto Mie Bogor, een noedelsoepje met rundvlees. Verrassend lekker was de crunchy spring roll erin. De saté met sambal smaakte ook goed en ik genoot vooral van de gefrituurde tofu overgoten met pindasaus. Mmmm!

Mama Makan
Mama Makan
Mama Makan

Er volgde meer. De gestoomde fluffy witte rijst en de kokos en kurkuma rijst kwamen op tafel met de eerste gerechten voor erbij. De hoogtepunten waren de garnalen in een romige en kruidige saus en de mega zachte aubergine met een lekker krokant laagje, uiteraard met de sambal.

De derde gang kwam hierna op tafel. We gingen rollend naar huis deze avond! Ik vond de kip in een sinaasappelsausje erg lekker. Wat minder vond ik de rendang. De smaak was goed, écht goed. Het vlees was alleen te droog.

Mama Makan
Mama Makan

We sloten de tafel af met een tropische fruittoetje en twee kommetjes huisgemaakt ijs. In het glas een zoete mousserende wijn. Vigna Senza Nome Moscato d’Asti. Daar ga ik een fles van bestellen.

Mama Makan is zeker een bezoek waard voor iedereen die van rijsttafel houdt én hiervan wil genieten in een prachtig restaurant. Ik vond het een perfecte date locatie maar het is ook een fijne plek om met de hele familie te gaan rijsttafelen aan één van de grote tafels. De rijsttafel kun je ook vegetarisch en vegan bestellen.

Voor meer informatie & om te reserveren ga je naar www.mamamakan.com

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik mocht op uitnodiging komen eten maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *