Hotspots Hotspots in Nederland

Review: Mastino Vegan Pizza

Mastino Vegan Pizza

Een bezoekje aan de eerste vegan pizzeria in Amsterdam, Mastino Vegan Pizza, stond al een tijdje op mijn to-do list. Ik was zo benieuwd! Afgelopen week kon ik deze dan eindelijk afstrepen. Zoals jullie weten ben ik echt dól op pizza’s dus ik stond te popelen om dit tentje in de Pijp te bezoeken.

Mastino Vegan Pizza

Vegan Pizzeria in Amsterdam

Mastino vegan pizza is een gezellige pizzeria waar heerlijke steenoven pizza’s worden gebakken. Niet zomaar steenoven pizza’s maar vegan steenoven pizza’s. Mastino Vegan Pizza heeft een geheel plantaardige menukaart. In een van de gezelligste straten van de Pijp, namelijk de Eerste van der Helststraat, vind je het auberginekleurige pand waarin Mastino is gevestigd. De zaak wordt gerund door de vriendelijke Italiaanse eigenaresse Novella. Je voelt je meteen welkom door haar enthousiasme en gastvrijheid. Ze vertelde ons (en jou straks ook) met liefde over haar passie: vegan pizza’s.

Eet je niet of niet geheel plantaardig? Ook dan is een bezoekje aan Mastino Vegan Pizza een aanrader. Naast pizza’s hebben ze ook andere lekkere dingen op de kaart staan zoals verschillende focaccia’s, goed gevulde salade’s, olijven en meerdere desserts. Wij begonnen met de lekkere zachte olijven en de truffel focaccia en de marinara focaccia. Ik ben een truffel lover dus van de truffel focaccia heb ik onwijs lopen smullen. Mmm!

Mastino Vegan Pizza
Links: Truffel focaccia. Rechts: Bella Ciao Pizza

Vegan Pizza bij Mastino Vegan Pizza

Daarna moesten we natuurlijk nog de pizza’s proberen. We zagen lekkere combinaties van verse groenten, sauzen en vegan kaas op de kaart staan. We besloten voor de Bella Ciao pizza te gaan. Een pizza met tomatensaus, mozzarella gemaakt van linzen, geroosterde aubergine, basilicum crème en Parmezaanse kaas. Erg lekker. De bodem is ook lekker luchtig en zacht maar ook krokant. Just how I like it! We sluiten af met de brownies en de canneloni’s met pistache en chocolade. Mmmm, vooral de canneloni’s waren verrassend lekker.

De pizza’s van Mastino zijn zeker een aanrader als je vegan eet, maar dus ook als je net als ik gewoon onwijs van pizza’s houdt en nieuwsgierig bent naar nieuwe net even andere smaken. Probeer het eens uit, je zult versteld zijn van hoe lekker plantaardig kan zijn. Je kunt bij Mastino ook terecht voor alleen een kop Italiaanse koffie en/of dessert als je toch in de buurt ben van de pijp.

Aanraders: de truffel focaccia, de bella ciao en de canneloni di Sicilia

Voor meer informatie ga je naar hun website.

Ik mocht op uitnodiging komen eten maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *