Hotspots Hotspots in Nederland

Review: Kevin Bacon Bar in Amsterdam

Kevin Bacon Bar

Wat heb ik hier naar uitgekeken: 1 juni 2020. Na al die tijd binnen zitten kunnen we eindelijk weer voorzichtig terrassen en restaurants bezoeken. Ik werd uitgenodigd door Kevin Bacon Bar om deze dag gezellig bij hun te komen borrelen en de kaart te proeven. Ze hebben cocktails en Thais eten op de kaart staan dus daar zeg ik zeker geen nee tegen.

Kevin Bacon Bar (onderdeel van Hotel Not Hotel) zit op de Witte de Withstraat in Amsterdam West. Vanaf het centrum van Amsterdam is dat ongeveer een kwartiertje fietsen en dat is het meer dan waard maar daar vertel ik je zo meer over.

Goed Thais eten bij Kevin Bacon Bar

We namen buiten plaats op het terras en kregen om te beginnen een Tom Kha Kevin. Je kent vast wel de beroemde Thaise kippensoep (Tom Kha Kai). Deze cocktail is geïnspireerd door dit lekkere soepje: ginger infused gin, kokosmelk, koriandersiroop, limoen gemberbier en chilivlokken. Erg lekker en smaakte naar meer. We kregen de keuze om een Thaise proeverij te doen met 5 gangen of gewoon zelf à la carte te kiezen. Moeilijke keuze want ik houd ervan om me te laten verrassen maar uiteindelijk kozen we toch voor à la carte. Ik wilde namelijk heel graag eerst wat snacks voor bij de borrel en daarna wilde ik de tom kha kai en de pad thai proberen.

Kevin Bacon Bar
Garnalen met limoen, koriander en chili
Kevin Bacon Bar
Spring rolls

Ze hebben een uitgebreide drankkaart met heel veel verschillende soorten cocktails, Amsterdamse biertjes maar ook speciaal biertjes en natuurlijk ook een thais biertje (Singha). Bij de Thaise geïnspireerde cocktails bestelden we Thaise snacks: de sappige viskoekjes met een zoetzuur sausje erbij en de garnalen met limoen, koriander en chili. Smaakte goed!

Daarna bestelden we nog een Singha en gingen we voor de Tom Kha Kai en spring rolls. Tom Kha Kai is een groot favoriet van mij dus ik was heel benieuwd of hij zou zo smaken zoals in Thailand. In Thailand ben ik meerdere keren geweest en ik maak Tom Kha Kai zo af en toe ook zelf thuis. Ik denk dat ik weet wanneer ik een goede Tom Kha Kai proef. Ik heb ook regelmatig slappe aftreksels geproefd in restaurants. Vaak vind ik hem te waterig, te zuur of mist hij smaak. Ik kan je vertellen dat de Tom Kha Kai bij Kevin Bacon Bar met vlag en wimpel is geslaagd. Hij smaakt precies zoals in Thailand, maar dan ook pre-cies. Precies goed zacht en romig maar ook lekker een zuurtje. Mmmm.

Kevin Bacon Bar
Tom Kha Kai
Kevin Bacon Bar
Rode curry met kip
Kevin Bacon Bar
De lekkerste pad thai van Amsterdam

Hoewel het verleidelijk was om los te gaan op nog meer snacks en soepjes (het liefst bestelde ik alles), zou het natuurlijk ook zonde zijn om de hoofdgerechten niet te proeven. We bestelden de rode curry en de pad thai, beide met kip. Na de Tom Kha Kai had ik hier volle vertrouwen in en ja hoor. Ook deze twee gerechten smaakten precies zoals in Thailand. Ik ben vooral te spreken over de pad thai. Pad thai is toch wel één van de bekendste gerechten uit Thailand. Het zijn smaakvolle roergebakken noedels met kip of garnalen. Je krijgt er gehakte pinda’s en een limoenpartje naast om naar eigen behoefte over je pad thai heen te sprenkelen. Zo ook bij Kevin Bacon Bar. Wat was deze pad thai lekker zeg. De lekkerste die ik in Amsterdam heb geproefd.

Ik las dat de chef-kok uit Thailand komt en, voordat hij bij Kevin Bacon begon, werkte bij Bird op de Zeedijk. Bird is een groot favoriet bij mij. Hier haal ik eigenlijk altijd Thais als ik het besluit af te halen. Leuk weetje dus dat de chef van Kevin Bacon hier ook heeft gewerkt.

Een absolute aanrader als je dol bent op de Thaise keuken

Kevin Bacon Bar is een absolute aanrader als je net zoals ik ook zo dol bent van de Thaise keuken of gewoon als je gezellig een drankje wil doen op het terras. Maar vooral voor het Thaise eten dus want dat is hier goed, écht goed. Ik ben verrast. Hier eet je authentiek Thais. Er zijn weinig plekken in de stad waar je zo goed Thais kunt eten. Ik kom sowieso nog een keertje terug. Om nog eens deze heerlijke pad thai te eten. Ook ben ik erg benieuwd naar Pad Bai Krapauw en de Tom Yam Koeng!

Aanraders: Tom kha Kevin, de tom kha kai en de pad thai.

Voor meer informatie & om te reserveren ga je naar www.kevinbacon.nl.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik mocht op uitnodiging komen eten maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *