Hotspots Hotspots in Nederland

Review: Bar Fisk in Amsterdam

Bar Fisk

Bar Fisk is een Israëlisch visrestaurant in Amsterdam. Ik eet graag vis en ben dol op de Israëlische keuken dus ik was erg enthousiast toen ik werd uitgenodigd om hier eens te komen eten. Vol verwachting fietste ik naar Bar Fisk toe op een donderdagavond om hier te gaan dineren. Bar Fisk zit in een klein zaakje in de Eerste Sweelinckstraat, een zijstraatje van de Albert Cuyp Markt. Lekker centraal.

We kwamen aan om half 8 en namen plaats aan een hoog tafeltje tegenover de open keuken. Ik vond het heerlijk om zo de keuken in te kunnen kijken. Zo kon ik alles goed volgen en zag ik ook met hoeveel passie er gewerkt werd. Leuke details in het interieur: de lampjes aan de tafels zijn aan een vishengel bevestigd én zelfs de toiletpotten zijn in thema, met zwarte vissen erop en erin getekend.

De bar, grenzend aan de open keuken

Gerechtjes om te delen en fijne bediening bij Bar FISK

We kregen de ‘full expierence’, waarbij de keuken ons in verschillende gangen allemaal kleine gerechtjes van de kaart liet proeven. Voor €42 p.p. word je hele tafel dan constant vol lekkers gezet en kun je alles delen. I like! Van een complete zeebaars van de bbq tot aan frietjes gemaakt van kikkererwten met een tehina dip. Mmmm. De serveerster kwam ons bij iedere gang met een glimlach haarfijn uitleggen wat ons werd geserveerd. Ook werd er goed in de gaten gehouden wanneer we klaar waren met een gerechtje zodat het lege bordje opgeruimd kon worden en het volgende gerechtje weer kon worden neergezet.

Bar Fisk
Jerusalem brood met dips
Bar Fisk
Tartaar van corvina
Bar Fisk
Challa toast met gerookte forel

Als eerste kregen we Jerusalem brood met twee dips en gepekelde groenten. Het brood was nog lekker warm en knapperig. De tahini dip met za’atar en tomatensalsa smaken er heel goed bij. Ook de gepekelde groenten zijn verrassend lekker.

Daarna volgde een carpaccio van pompoen, een tartaar van corvina en challa toast met mosterdboter en gerookte forel. De carpaccio van pompoen was op smaak gebracht met ingemaakte citroen en vanille. Ik heb deze smaken zo bij elkaar niet eerder geproefd. Heerlijk! De corvina tartaar werd geserveerd met tabouleh, aubergine en labneh. Dit gerechtje was prima maar sprak mij wat minder aan. De gerookte forel was ook niet mijn ding maar de challah toast in combinatie met de mosterdboter daar kon ik wel een heel brood van op. Zó lekker!

Bar Fisk
Vis shoarma
Bar Fisk
Coquilles

Daarna volgde de zeebrasem, calamari en vis shoarma. De zeebrasem was heerlijk knapperig gebakken en werd geserveerd in een smaakvolle bouillabaisse met venkel. Smullen! De calamari was ook gebakken en niet gefrituurd zoals gewoonlijk. Heerlijk vond ik dit. Al helemaal lekker was de vis shoarma. Ik wil hier het recept van hebben. De vis shoarma werd geserveerd op een yemenite pancake (deed me denken aan een Ethiopische pannenkoek) met ui en sumak. Wat een combinatie!

We kregen ook nog de coquilles geserveerd, een foutje van de keuken denk ik. We hadden van te voren namelijk aangegeven dat mijn tafelgenoot allergisch is voor schelpdieren. De coquilles heb ik elders lekkerder gegeten maar ik vond het een lekkere combinatie met de bieten, walnoot en kervel.

Bar Fisk
Complete zeebaars van de bbq

We waren nog niet klaar deze avond. Wat hierna volgde: de complete zeebaars van de bbq en de frietjes gemaakt van kikkererwten. Oh my, wat heb ik gesmuld van beide. De zeebaars kwam van de green egg en dan ben ik al verkocht. Het werd geserveerd met kikkererwten in een soort vettige geroosterde paprikasaus. Dat vond ik op zichzelf niet zo spannend maar in combinatie met de zeebaars onwijs lekker. De kikkererwten frietjes kregen we met een tehina dip en was ook echt top. Wat een goed idee om frietjes te maken van kikkererwten!

Verrassende toetjes

Als we denken eigenlijk al niets meer op te kunnen, werden er nog twee toetjes geserveerd. Een daarvan zat in een glas en was een soort opgeklopte room met kokos, rozenwater en pistache. Erg licht, luchtig en zoet. Niet mijn kind of dessert maar wel leuk om geproefd te hebben. Het andere toetje was een chocolade toetje met sesamhoning koekjes en tahin. Gek, dacht ik. Tahin bij een dessert. Maar wat was dit toetje ongelofelijk lekker.

Chocolade toetje met sesam en tahin
Opgeklopte room met kokos, rozenwater en kokos

Je begrijpt dat we na al dit lekkers echt rollend naar huis gingen. Bar Fisk vind ik een absolute aanrader als je gek bent op vis, maar het wel tof vindt om ze net even anders te eten. Ik heb heerlijk gegeten, het eten bleef maar komen, de service was top en het was erg leuk tafelen met uitzicht op de keuken. Bedankt voor de uitnodiging, Bar Fisk. We hebben genoten!

Aanraders: Fish shawarma, de whole bbq sea bass, de frietjes van kikkererwten en het chocolade toetje met sesam.

Voor meer informatie & om te reserveren ga je naar www.barfisk.nl

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik mocht op uitnodiging komen eten maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *