Hotspots Hotspots in Nederland

Review: Bar Baut in Amsterdam

Bar Baut

Baut, je kent het vast en zeker. The traveling restaurant. Baut heeft op vele locaties in Amsterdam gezeten. De eerste locatie was aan de Wibautstraat, in het voormalige Paroolgebouw. Nu is het alweer tijd voor de zevende (!) locatie. Deze keer is het extra bijzonder want Baut heeft een permanente plek gekregen: Bar Baut in Amsterdam Zuid.

Baut heeft al eens eerder in Amsterdam Zuid gezeten. In het oude Citroën garage waar nu NENI zit. Nu keren ze terug in deze buurt. Je vindt Bar Baut op Stadionweg 320. Tram 24 stopt zowat voor de deur, dus lekker goed bereikbaar. Bij Bar Baut eet je de beste gerechten uit de eerdere pop-up edities. Daar ben ik wel benieuwd naar.

Ik had gereserveerd op een zondag. We stapten de tram 24 uit en liepen richting Bar Baut. Ik had verwacht dat het rustig zou zijn maar het zag er aardig druk uit. Altijd leuk voor een zaak. Eenmaal binnen werden we door drie man begroet. Dat gebeurt niet vaak meer in de Amsterdamse horeca zaken dus dat vind ik tof. Ik gaf de bediening aan dat we hadden gereserveerd. Ons werd toen verteld dat we keuze hadden uit drie tafels. We mochten meelopen naar de garderobe en onze jassen werd aangenomen. Toen we terug liepen was er opeens geen tafeltje meer vrij. We konden plaats nemen aan de bar. Dat was een beetje vreemd maar de spontane barman gaf ons gauw de cocktail kaart en dat maakte veel goed. De Gin Mare smaakte top!

Een hoog tafeltje in de bar area kwam vrij en we konden plaats nemen. Ik zat er niet lekker en vroeg aan de serveerster of we mochten verplaatsen, mocht er een tafel vrij komen. Even later hoorde ik haar tegen een collega zeggen (op een niet zo’n leuke toon) dat we “HEEL GRAAG” wilden verplaatsen. Au.

Een andere serveerder kwam ons kort daarna vertellen dat er een tafeltje vrij was gekomen aan de andere kant van de zaak.

Het restaurant is ruim en groots met veel street art en verschillende kleuren. Het zit een beetje tussen industrieel en modern chic in. Het is niet zo mijn ding. Ik vind het een beetje rommelig en iets te druk maar ik kan me voorstellen dat veel mensen dit juist leuk, arty en hip vinden.

Shared dining bij Bar Baut

Bij Baut kun je het zo bont maken als je wil maar je hoeft niet met een lege portemonnee naar huis. Voor een drie gangen menu betaal je €29 en voor een vier gangen menu €39. Je kunt ook à la carte en zelfs kleinere gerechten (die zijn €12) bestellen om te gaan voor een shared dining. Daar kozen wij voor. Ik houd ervan om van alles wat te proeven. Er werd ons aangeraden om drie kleine gerechten per persoon te bestellen.

We begonnen met Franse oesters en brood met boter. Lekker! Daarna gingen we allebei voor de soft-shell crab met zoetzure groenten, mango en amandel. Die was ontzettend lekker. Daar kon ik zeker nog wel een portie van op.

De derde ronde gingen voor de dorade tartaar met sereh, komkommer en koriander en de tagliarini met paddenstoelen, Parmezaan, truffel en kervel. Beiden gerechten smaakten prima maar ik zou ze niet opnieuw bestellen (en dat zeg ik als truffle lover).

Bar Baut
Franse Oesters
Bar Baut
Soft-shell crab
Bar Baut
Tagliarini

De vierde ronde ging ik voor de coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim en mijn tafelgenoot voor de kalfsentrecôte met cantharellen, aardappelcrème en een eigen jus. We deelden daarbij nog de geroosterde spitskool met paprika, duka en harissa. De spitskool was verrassend lekker. Goed gerecht! De coquilles waren onwijs lekker. Ik denk dat ik nog niet eerder zulke lekker coquilles heb gegeten. De kalfsentrecôte was nogal een tegenvaller. Die was erg taai.

Bar Baut
Coquilles
Bar Baut
Kalfsentrecôte
Bar Baut
Geroosterde spitskool

Voor een dessert hadden we geen ruimte meer, dus helaas kan ik je niks aanraden. Dan ga ik gelijk over naar mijn eind conclusie.

Is het een aanrader?

Ik heb zeker lekker gegeten maar niet alles was om over naar huis te schrijven. Doordat ik de bediening ook niet top vond, in combinatie met dat ik de look en feel van het restaurant niet voelde, zou ik er niet gauw terugkomen. Ik liep niet met een goed gevoel het restaurant uit en dat vond ik jammer. Ik denk dat als de setting anders was geweest én de bediening goed, dat het dan een ander verhaal was geweest.

Mocht je deze nieuwe hotspot een kans geven na deze review, dan kan ik je onderstaande gerechten zeker aanraden. Vooral de coquilles dus. Die waren god-de-lijk.

Aanraders: Coquille, Soft-shell crab en de geroosterde spitskool.

Voor meer informatie en om te reserveren ga je naar www.barbaut.amsterdam

3 Comments Add New Comment

  1. Fijn dat je ook over de minder goede ervaringen schrijft! Heb vaker over het restaurant gehoord, maar ben er nog nooit geweest. Staan er ook vegetarische gerechten op het menu?

    1. Hoi lieve Lisa! Ja, ik vind het ook wel fijn. Je kan niet altijd alleen maar positief zijn toch? Normaal gesproken zou ik er dan helemaal niet meer over schrijven. Maar dat betekent dat ik dan altijd alleen maar positief ben. Dat is ook minder geloofwaardig. Dus vanaf nu óók de minder positieve reviews. Er staan zeker vegetarische gerechten op het menu. In deze review zie je bijvoorbeeld de pasta en de spitskool maar ze hebben er meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *