Hotspots Hotspots in Nederland

Culinair genieten bij Restaurant Daalder

daalder

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke culinaire ervaring in Amsterdam, dan is Restaurant Daalder absoluut een aanrader. Gelegen in Amsterdam West, kookt Chef Dennis Huwaë samen met zijn team de sterren van de hemel. Dennis is niet alleen chef maar ook eigenaar van Restaurant Daalder. Onlangs had ik, samen met Vanessa, het voorrecht om het Dennis’ Favourites menu te ervaren. Mijn smaakpapillen zijn nog steeds in extase.

Restaurant Daalder

Bij binnenkomst in het restaurant werden we meteen gegrepen door de warme en uitnodigende sfeer. Het moderne interieur, met zijn neonverlichting en trendy designelementen, zorgt voor een hippe en relaxte setting. Daar houd ik van. We namen plaats aan de grote ronde tafel aan het raam en bestelden een heerlijk bubbeltje.

Nadat we de sfeer hadden opgesnoven en de heerlijke bubbels hadden geproefd, was het tijd om ons te laten verwennen met de culinaire hoogstandjes van Chef Dennis. Elk gerecht op het Dennis’ Favourites-menu is een waar kunstwerk, gemaakt met de meest verse en hoogwaardige ingrediënten. Mijn persoonlijke favorieten? Zeker de galette tonijn, waarvan de smaken en texturen perfect in balans waren, en de skrei met zijn boterzachte textuur en verfijnde smaak. Maar het absolute hoogtepunt van de avond was de wagyu – zo smaakvol, sappig en mals. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de beroemde Daalder ‘Stroopwafel’ als dessert -die mag je écht niet missen wanneer je bij Restaurant Daalder eet. We hebben onwijs genoten van het menu, niet normaal.

Restaurant Daalder

Naast het eten was ook de wijnpairing een bijzondere ervaring. Sommelier Saskia Smeenk nam ons mee op een ontdekkingsreis langs verschillende wijnen die perfect aansloten bij iedere gang. Haar liefde en kennis van wijn waren duidelijk voelbaar en voegden een extra dimensie toe aan deze ervaring. Het was echt fantastisch om naar haar verhalen te luisteren en meer te leren over de perfecte harmonie tussen eten en wijn.

Mijn ervaring bij Restaurant Daalder was echt niet zomaar een etentje, het was een culinair avontuur dat ik niet snel zal vergeten. Het voelde oprecht aan als een mini-vakantie! Met zijn relaxte sfeer, verrukkelijke gerechten, gastvrije service en sublieme wijnpairing heeft Restaurant Daalder mijn hart gestolen. Ik kom zeker terug! Zeker deze zomer, om te genieten op het terras. Daar kun je heerlijk aan het water zitten, met de zon op je gezicht. Het terras biedt niet alleen een prachtig uitzicht op het water, maar ook de mogelijkheid om te genieten van zowel Restaurant Daalder als Daalder Streetfood – een ander geweldig concept dat bij Restaurant Daalder hoort. Daalder Streetfood is ook echt een dikke aanrader en ben ik deze zomer absoluut te vinden.

Voor meer informatie over Restaurant Daalder, zoals het menu en openingstijden, kun je terecht op hun website. En bekijk ook deze reel over onze ervaring bij Daalder.

Restaurant Daalder

Beelden: Culinessa.com

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik mocht op uitnodiging komen eten maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *