Persoonlijk

Review: Reebok Cardio Ultra

Reebok Cardio Ultra

Advertorial – De postbode heeft me weer helemaal blij gemaakt!
Ik mocht van Reebok namelijk iets heel leuks uit testen. Het nieuwe fitness seizoen is namelijk weer begonnen en daar hoort volgens Reebok de Cardio Ultra helemaal bij! Ik ben benieuwd!

Wat is de Reebok Cardio Ultra?

Voor veel sporten heb je een specifieke schoen nodig. Voor tennis een tennisschoen, voor voetbal een voetbalschoen en voor hardlopen een hardloopschoen. Zo ook voor fitness; een fitnesschoen. Helaas wordt dit nogal vaak vergeten. Ook ik ben nog vaak te vinden in de sportschool met hardloopschoenen. Vreemd eigenlijk, want om blessures te voorkomen is het namelijk heel belangrijk om schoenen te hebben die je specifieke bewegingen ondersteunen. Bij hardlopen maak ik ander soort bewegingen dan bij het squatten of deadliften. Een hardloopschoen richt zich voornamelijk op een voorwaartse beweging en een trainingsschoen voor in de gym heeft vaak juist support nodig voor draaiende bewegingen. Ik moet dit dus echt afleren. En ik weet ook zeker dat ik niet de enige ben die dit doet!

Reebok Cardio Ultra

Reebok heeft voor Crossfitt en hardlopen al specifieke modellen: De NANO en de Z-Pump Fusion. Begin dit jaar kwam daar ook het fitnessmodel bij: De Cardio Ultra. De Cardio Ultra is bestand tegen snelle, hoog intensieve bewegingen in alle richtingen en is daarmee een echte multi-tasker. Heel handig dus! Ik heb ze gisteren gelijk uitgeprobeerd. Ik voelde gelijk dat ze zo anders zitten dan bij normale hardloopschoenen!

Reebok Cardio Ultra

Wat is er zo fijn aan de Cardio Ultra?

Dat ga ik je nu uitleggen: De Cardio Ultra, speciaal ontworpen voor vrouwen, is ontwikkeld, getest en geperfectioneerd met de fitness experts van Les Mills. Reebok heeft samen met deze toptrainers hun krachten samen gebundeld om de ultieme fitnesschoen voor ons te ontwikkelen.

De cardio Ultra geeft me de mogelijkheid al mijn lessen op één schoen te geven. Zo geef ik Bodypump, Bodyattack Grit en Sh’bam nu allemaal op dezelfde schoen – Les Mills Trainer

De Cardio Ultra is voorzien van verbeterde ondersteuning in de voetholte en heeft hij een bredere basis zodat je meer contact met de grond maakt, mobieler bent en meer schokdemping krijgt waar je dat nodig hebt. De voornaamste technologieën in de schoen zijn:

Trifoam: dempingmateriaal in de voorvoet wat voor comfort maar ook stabiliteit en energieke vering zorgt.
Adaptamove: materiaal in het bovenwerk dat zich perfect om de voet heen vormt en ervoor zorgt dat je voet optimaal in positie blijft.
Turnzone: een draaizone in de buitenzool waardoor je goed kunt draaien zonder verlies van grip in de rest van de schoen.

Reebok Cardio Ultra


En wat vond ik er van?

Ik ben er gisteren mee wezen sporten in de sportschool en zoals ik al noemde voelde ik al gelijk dat ze anders zitten dan mijn hardloopschoenen. Ik deed een korte work-out waarbij ik oefeningen deed zoals box-jumps, tabata op de loopband, lunges, squats etc. Hoge intensiteit oefeningen en oefeningen waarmee ik ook juist steun nodig had. Ik vond ze echt heel prettig zitten! Een stuk beter dan mijn normale hardloopschoenen waar ik voornamelijk mee train. Ik merkte het vooral toen ik de lunges en box-jumps deed. Ik had veel meer ondersteuning! Daarnaast zitten ze ook echt heel comfortabel!

Model

De Reebok Cardio Ultra is ditmaal verkrijgbaar in het zwart bij Intersport voor een prijs van €110. Bij aankoop van de schoen krijg je er ook nog eens drie gratis Les Mills proeflessen bij!

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebook & Instagram

Dit is een advertorial – zie mijn disclaimer.

7 Comments Add New Comment

  1. Beste Jenny,

    Zijn deze alleen in damesuitvoering? Ik zoek een mannenvariant voor met name Grit en Bodypump.

    Groeten Enriko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *