Persoonlijk

Klaargestoomd door Personal Body Plan

Personal Body Plan

Ik had het er laatst nog met iemand over. Ik voel best vaak een online druk. Ik wil er graag altijd goed uit blijven zien en een goed voorbeeld zijn voor anderen. Maar natuurlijk gaat het bij mij ook niet altijd helemaal goed en dat was oktober & november het geval: Heel weinig gesport, slecht gegeten en wat kilo’s erbij..

Ik ben ook maar een mens

Per november zou ik verhuizen naar mijn nieuwe huis in de Pijp in Amsterdam. Het kwam alleen niet erg goed uit door mijn tentamens, scriptie, veel werk en natuurlijk mijn blog. Daarnaast moest ik voor de verhuizing ook nog allemaal dingen regelen, er komt altijd meer bij kijken. Ik zag het eigenlijk allemaal niet meer zo zitten. Stress? Daar houd ik absoluut niet van en stress ook niet van mij. Ik wist even niet meer hoe ik het aan moest pakken en om tijd te besparen liet ik het sporten links liggen. Prima voor even, zodra ik het rustiger heb pak ik het wel weer op. Door alle stress ging ik helaas ook emotie-eten en zo kwam ik in twee maanden enkele kilo’s bij.

Fotoshoot LINDA. meiden.

En natuurlijk moet er dan net precies een belletje komen of ik mee wil doen aan een fotoshoot voor de LINDA. meiden. Of ik over drie weken in sportbeha met een strakke buik op de set wil verschijnen. Ik vond dit een mooie uitdaging en genoeg motivatie om de komende drie weken te knallen. Oké, ik ben een paar kilo’s zwaarder en mijn abs zijn verdwenen maar ze zitten er nog wel. Drie weken, dat lukt me makkelijk. Ik ga straks shinen tijdens de fotoshoot!

Personal Body Plan

Maar hoe ga ik dit eigenlijk doen?  In drie weken abs creëren? Waar ben ik aan begonnen? Ik had geen flauw idee, ik was de eerste paar dagen maar wat aan het doen. Gelukkig kwam ik Jelmer tegen in de sportschool en die had wel een idee. Sinds kort werkt Jelmer bij Personal Body Plan en voor ik het wist had ik een in-take gesprek. Personal Body Plan wilde me graag helpen om me klaar te stomen voor de belangrijke fotoshoot.

Mocht je Personal Body plan niet kennen: het is jouw online personal trainer, voedingsdeskundige & coach in één. Zij helpen jou naar jouw doel door jou een op maat gemaakt plan/schema te geven gebaseerd op voeding, training, herstel & gedrag. Dit gebeurt dus allemaal online. Er staat een heel team jou te volgen via een app. Heb je vragen? Dan kan je die onbeperkt stellen via de app aan jou coach en je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Omdat ik over drie weken met blokjesbuik op de set moest verschijnen, kreeg ik natuurlijk wel een andere aanpak dan normaal. Van Tom Barten, de eigenaar van Personal Body Plan, kreeg ik drie weken lang Personal Training. Paul Bosma (Head of Knowlegde bij Personal Body Plan) was mijn coach en heeft me flink geholpen met mijn voeding.

Het was doorzetten de komende drie weken en ik heb me zeker niet altijd goed gevoeld. Soms ook zeker wat tranen gelaten omdat ik er even helemaal doorheen zat. Het was toch moeilijker en zwaarder dan gedacht. Tom geeft pittige trainingen en met minder energie dan normaal vond ik dat best lastig. Ook doordat ik al een tijdje niet meer had getraind, moest mijn lichaam er nog aan wennen. Qua voeding was het hier en daar ook puzzelen maar uiteindelijk kwam ik er wel uit. M’n harde werken werd zeker beloond.

Before & After

De foto die je bovenaan dit artikel ziet, daar zitten maar twee weken tussen. Ja echt, maar twéé weken. Het ging zo ongelofelijk snel! Mijn lichaam herkende het natuurlijk. Van een tijdje bijna niks te hebben gedaan; tot weer elke dag zweten en goed op mijn eten letten. Mijn lichaam reageerde hier onwijs goed en erg snel op. Voor ik het wist waren mijn buikspieren weer te zien en was ik fotoshoot-ready.

Zo een fysieke verandering doet ook veel met je geest. Het was zeker een boost voor mijn zelfvertrouwen maar hier en daar heb ik het ook erg zwaar gehad. Dit was natuurlijk puur en alleen om klaar te stomen voor de fotoshoot met LINDA. meiden.

Jouw Personal Body Plan

Als je zelf zo een traject in gaat met Personal Body Plan, is het helemaal niet zoals ik hierboven beschrijf. Dit was puur en alleen om mij klaar te stomen voor de shoot. Ik had maar drie weken en dit was niet vol te houden voor het leven. Wees dus zeker niet bang als jij straks aan je Personal Body Plan begint.

Bij Personal Body Plan gaan ze niet uit van een quick-fix maar van een duurzaam resultaat en structurele aanpassingen in je levensstijl. Daarom is de basisperiode van Personal Body Plan ook minimaal 6 maanden. Iets waar ik als Toegepast Psycholoog volledig achter sta. Wil je meer weten over Personal Body Plan? Ga dan even naar de website, daar vind je meer informatie.

Het is oké

Het is dus helemaal oké om je soms even kut te voelen en even een break te nemen van al het sporten. Het is oké om niet altijd maar gezond te eten. Het is oké om lekker uit te huilen bij je vriend of vriendinnen. Het is oké om er niet altijd maar goed uit te zien. Het is oké om het even helemaal los te laten. Maar pak het weer op. Waar een wil is, is een weg. Bij mij helpt een doel voor ogen echt om die switch te maken. Als ik het kan, kan jij het ook. Je bent altijd sterker dan je denkt.

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Insta

64 Comments Add New Comment

 1. Dit is dus precies wat ik bedoelde in mijn blogpost, Jenny! Je bent zo een inspiratie voor ons allemaal!
  In mei start ik met PBP! Ben jij mijn coach? Haha :-)
  Liefs!

  1. Aahh wat lief, dankjewel! En wat leuk dat je gaat beginnen met PBP!!! Super tof. Ik kan helaas nog niks zeggen over wie je coach gaat worden maar daar kom je snel genoeg achter! :D

 2. Ik vind het fijn en leuk dat je zo eerlijk bent in je blogs! Ik kan hele goeie inspiratie uit jou halen, bedankt daarvoor!

 3. Als ik jou foto’s zie zou ik zo beginnen met sporten! Ben juist 13 kg vermagerd en al enorm bezig met gezonde voeding. Maar hoe werkt het juist allemaal? Kan je wat tips geven aub? Want ik zie soms foto’s verschijnen van wat lekkers, kan dit dan geen kwaad? :-)

 4. Wauw wat een super resultaat!
  Ben zelf een tijdje aan het twijfelen om ook met PBP te beginnen, maar twijfel enorm omdat ik nogal een moeilijke ben met voedingsschema’s.
  Heb je misschien een voorbeeld hoe zo’n schema er uit gaat zien?

  1. Hi Birgit, wat leuk! En super leuk dat je geïnteresseerd bent in PBP! Ik ga je even mailen met wat informatie :)

 5. Wauw meis wat knap van je! Wat een abs!!!

  Als ik dan zo lees dat je het heel zwaar vond en puzzelen ben ik zo benieuwd hoe zo’n dag dan qua voeding en sport er voor je uit zag! Kan je daar meer over vertellen?

  liefs Clau

  1. Claudia – Dankjewel! Ik vond het puzzelen met voeding omdat ik bijvoorbeeld meer koolhydraten moest eten dan ik gewend was en echt alles moest echt super nauwkeurig. Zo streng zijn ze gelukkig normaal niet!

   Doordat ik opeens minder moest eten, was het voor m’n lichaam en geest even een omschakeling. En sporten was daardoor ook wat zwaarder, vooral met een personal trainer als Tom Barten naast je. Hij putte me echt helemaal uit, wat juist goed was!

   Rondje lunges (8x), deadliften (8x) en een dropset legpress (8x). Dit allemaal achter mekaar zonder pauze. Na het rondje een minuutje pauze en dan weer het zelfde riedeltje en dit 4 keer. En dat was 1/4 van de training. Je snapt dat het wel even pittig was ;)

   1. aaah zo ja daar zou ik ook helemaal gek van worden. Heb een keer een speciaal dieet gekregen van Modelworkout. Moest mn proteïne, koolhydraten ook afwegen. Trok ik ook niet haha kom je weer aan met je weegschaaltje na 1 week alles maar op de gok maar gedaan.. sssst!:P

    Ooooh ja dat werkt denk ik super die training lijkt veel op kayla Itsines denk ik, heel heftig maar super goed voor je lijf! Dat heb ik een tijdje gedaan en soms pak ik nog zo’n trainingsdagje!

    Veel succes en plezier in het nieuwe jaar!!
    xxx

 6. Hi,
  Herkenbaar stuk zeg! Ik heb ook periodes waarin vooral mijn voedingskeuze te wensen over laat, maar 5 januari ga ik ook beginnen met het Personal Body Plan. Ik ben enorm benieuwd of ik mezelf een gezondere levensstijl kan aanmeten zonder het gevoel te hebben dat de boog altijd gespannen staat. Ik vind het resultaat bij jou echt super en mijn complimenten voor je inzet en discipline hoor!
  Liefs Gaby

  1. Gaby – Dankjewel en awesome dat je ook PBP gaat doen. Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden. De resultaten die worden gemaakt zijn echt geweldig. Ik ben heel benieuwd hoe ik er over een aantal maanden uit zien. Houden we elkaar op de hoogte?

 7. Wauw meis, je ziet er fantastisch uit! Respect hoor! Ik zit er ook over te denken om mee te doen met personal body plan, maar januari komt net iets te vroeg. Wir weet in februari! Mag ik vragen hoe je trainingen er uit zien? Doe je alleen kracht of ook cardio? En hoe vaak en hoe lang train je? Je bent echt super inspiratie!

  1. Hi Yvonne – Dankjewel en Wie weet in Februari!! Laat je weten als je mee gaat doen? Als je vragen hebt kan je altijd bij mij of mijn andere collega’s van PBP terecht! Ik heb me even opnieuw ingeschreven voor PBP want mijn training in December was natuurlijk heel anders dan wat ik straks ga doen. Maandag krijg ik dus, net als de rest, ook mijn eet en trainings schema!

 8. Wauw Jenny, wat ben je een inspiratie!
  Ik heb mij vanochtend op de valreep ingeschreven voor PBP.
  Het zat al zo lang in mijn hoofd en vandaag heb ik toch besloten om er voor te gaan! Vanaf maandag is het voor mij zover!!
  Mede dankzij jou deze beslissing gemaakt.

  Kan niet wachten om te zien wat PBP mij gaat brengen.
  Super gefeliciteerd met je nieuwe baan, you’re gonna rock this babe!

  1. Vere – Wat vind ik dit leuk om te lezen. Geweldig! Super leuk dat je PBP gaat doen zeg – awesome. Ik ben ook heel benieuwd hoe je het gaat doen. Leuk dat je de beslissing dankzij mij hebt gemaakt! We gaan rocken maandag!

   En heel erg bedankt – ik heb ook heel erg veel zin om te coachen. Straks weer op naar kantoor! Met plezier naar m’n werk :)
   Fijne jaarwisseling!

 9. Wauw!! Je bent echt een inspiratie! Ik zit erg in dubio over het personal body plan, ik heb wel vaker een persoonlijk eetschema gehad maar werd dan juist te obsessief met wat ik wel en niet mocht eten… Ik wil juist weer een balans kunnen vinden in het genieten van eten en sporten!

  1. Petra – Dankjewel! Hmm.. Ik snap je helemaal maar het mooie van PBP is dat je juist een beetje vrij bent in wat je wilt eten. Zal ik je anders een mailtje sturen met wat informatie? Laat maar weten!

   1. Oh das lief thanx! Maar toevallig heb ik Remco gesproken en die stuurt me al info op! Ik word wel steeds enthousiaster door de dingen die jullie vertellen! De groep van 5 jan is net te snel om te beslissen maar dan zal het waarschijnlijk feb worden! :)

    Fijne jaarwisseling babe!

    1. Oeh spannend! Als je nog meer vragen hebt kan je altijd bij ons terecht he! Super leuk dat je misschien PBP wilt gaan doen. En nog een gelukkig nieuwjaar!

 10. Wauw Jenny, wat een topprestatie en wat mag je trots zijn op jezelf!! Ik herken mezelf hier (helaas) helemaal in.. Ik kan heel goed gezond eten, me aan mijn schema houden, hard trainen etc.. maar zodra ik uit dat ritme gehaald wordt (lees ik ben op vakantie geweest), dan gaat het helemaal mis. Van 1 koekje naar een heleboel koekjes en van 1 glas melk naar 8 glazen melk..
  Genieten van een klein stukje dat ken ik helaas nog niet, maar dat is een mooi doel om aan te werken in 2015! (Even als mijn andere doelen ofcourse). Superstoer dat je nu ook lifestyle coach bij PBP bent! Een baan om jaloers op te zijn! (iig ik wel..)
  Voor nu ga ik weer back on track en mocht ik in april onvoldoende resultaat behaald hebben dan schrijft ook deze dame zich in bij PBP.

  Liefs Vera

  1. Veer – Het is alsof ik mezelf hoor. Als ik uit me ritme wordt gehaald, gaat het ook helemaal mis. Voor ons beide een mooi leerpunt om aan te werken in 2015. We gaan ervoor!

   En heel erg bedankt voor je lieve woorden. Ik heb heel veel zin in PBP. Heel veel succes in 2015, laat je me weten hoe het gaat?

 11. Wow zo ontzettend knap zeg niet normaal!!
  Ik kan me wel iets bij voorstellen dat je onder een grote druk stond. Ik zou bang zijn dat ik er aan onderdoor zou gaan haha! Het allerlaatste stukje van je artikel vind ik ook heel mooi. Sommige dingen loslaten en het oke vinden, daarna alles weer oppakken.

 12. Erg goed stukje! Het is heel normaal dat je tijdens zo’n drukke en stressvolle periode een “dieptepuntje” bereikt. Zelf herken ik het maar al te goed helaas… Ik vind het goed dat je ook dit soort dingen deelt met je lezers, want het leven is gewoon niet altijd rozengeur en maneschijn. En juist omdat je dat zo deelt, ben je alleen maar een grotere inspiratie! Ik blijf je prestatie nog steeds knap vinden en vind je een top wijf!

  1. Precies Resy – vind ik nou ook. Vond het wel lastig om mezelf zo te kijk te zetten maar het hoort erbij. Iedereen maakt dit wel mee. Dankjewel voor je lieve woorden!

 13. Wat een prachtig resultaat in 2 weken tijd! Je was al mooi, maar dit is wel heel erg mooi! Ook mijn doel voor 2015, ik ben op de goede weg maar moet vooral mijn voeding nog meer gaan aanpassen en nog maar abs trainen. Ben zo benieuwd naar Personal Body Plan, zou heel graag een keer advies op maat willen om mijn doel te behalen.

   1. Jaaa, heb het gisteren al gelezen! Heel duidelijk. Als ik jou zo hoor moet je wel veel laten en dat vind ik lastig… Ik denk er nog even over na ;)

    Jij traint vooral met zware gewichten toch?

 14. Mooi artikel Jenny (en een onwijs onwijs mooie foto!), juist hierom een voorbeeld, toont van doorzettingsvermogen! (en wat een lieve vriend hee haha ;))

 15. Wow, wat een inspirerend verhaal! Echt top! Ik hoop dat ik dit ook (zonder personal trainer) kan bereiken, de wil is er!

 16. Wauw, Jen mooi stuk! En wel knap hoor, hoe je zo een switch maakt! Ik heb die breakdown ook net even gehad, maar de energie die je vindt wanneer je na wat rust begint, is heerlijk. Je bent prachtig! Wees maar heel erg blij met zulke fijne mensen om je heen & zoveel doorzettingsvermogen :)
  Liefs, Kirsten
  Girlontherun.nl

 17. Hee Jenny, wat knap dat je door bent gegaan. Ik vind dat altijd het moeilijkste, weer back on track te komen. Chapeau! Je bent en blijft een inspiratie, juist omdat je zo dicht bij jezelf blijft. xx

  1. Britt – vind ik ook het moeilijkst. Met de feestdagen nu moet ik er ook weer even inkomen! Dankjewel voor je lieve woorden!

 18. Thx Chick!

  Heb ik wel weer even nodig na deze 4 kerstdagen pfff.
  Vind het echt altijd lastig om weer in te komen, maar we gaan er weer voor.
  Je kan trots zijn op jezelf!

 19. Ik herken het helemaal! Feestdagen, gaan samenwonen met mijn vriend en dus verhuizen op 2januari, examens voor de rest van januari en vanaf februari heb ik stage. Dat betekent dat ik voor 7u ‘sochtends het huis uit moet en na 7u ‘savonds weer thuis ben. Hoe ik het allemaal ga redden weet ik nog niet. Maar als jij dit allemaal hebt kunnen redden en tegelijk bent blijven bloggen en sporten, zal het mij hopelijk ook wel lukken!

  Leuke post Jenny :)

 20. Heel fijn artikel Jenny, heel inspirerend, ik heb gelijk zin om weer aan het sporten te gaan, ook al weet ik dat het bij mij niet zo snel gaat ;)

   1. Ik ga minimum 3x hardlopen, elke donderdag bokstraining en doe 3 à 4 HIIT workouts van Willeke Zorg thuis :) dus eigenlijk is mijn huis mijn sportschool, hihi ;)

 21. Wauw wat een resultaat! More or less, die inspiratie blijf je altijd! En ik denk dat je steeds meer mensen zal inspireren.

  Toch is het ook wel een beetje jaloersmakend.. Maar dan zeker niet op een slechte manier!

  :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *