Europa Frankrijk Hotspots Hotspots over de hele wereld Parijs

Parijs Tips & Hotspots

Parijs tips

Parijs is één van mijn favoriete steden in Europa. Heb je binnenkort een tripje Parijs op de planning staan? Lees dan gauw deze Parijs tips!

Als je al eens eerder in Parijs ben geweest, kun je waarschijnlijk alle high lights wel dromen: de Eiffeltoren, de Notre Dame, de Arc de Triomphe, de Sacre Coeur en het Louvre niet te vergeten. Allemaal zeker een bezoekje waard als je er nog niet bent geweest. Máár natuurlijk is Parijs meer dan dat.

Wandelen door Parijs

Omdat Jelmer en ik totaal geen plan hadden voor ons weekendje in Parijs, konden we lekker doen waar we zin in hadden. Heerlijk! Lekker wandelen door de eeuwenoude straatjes en wel zien waar we op uit komen. Wij verbleven in een Airbnb in de wijk South Pigalle, een prachtige wijk.

Ik voelde me gek genoeg al snel thuis in parijs. Zo heerlijk om iedereen Frans met elkaar horen te praten, te zien genieten op de terrasjes met een kaasplankje en een wijntje. De bakkers die de hele dag super druk zijn en de lekkerste stokbroden en croissantjes verkopen. Ik mis het nu al.

Tip voor wandel liefhebbers: Wijken als Saint-Georges, South Pigalle en Marais zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Vergeet vooral niet even door Rue des Martys te lopen. Je vindt hier de leukste winkels waaronder ook veel delicatessenwinkels met verschillende specialiteiten: kaas, thee, wijn, vis, vlees, en nog veel meer.

img_9081

Lekker eten in Parijs

Eigenlijk hebben Jelmer en ik hebben het hele weekend etend en wandelend doorgebracht. De Fransen weten van goed eten! Het eten is er goed, heel goed. Wel moet je weten dat het er niet goedkoop is. Kijk van te voren even op de menu kaart. Voor een kopje koffie bij een bistro of cafe bij de toeristische trekpleisters kun je al gauw over de 6 euro betalen. Maar laat dit je niet afschrikken, er zijn genoeg restaurants waar je goed, gezellig en betaalbaar kunt eten of drinken.

Heb je zin in goede wijn en de lekkerste kaas of charcuterie plankje? Dan ga je naar Terra Corsa. Een heel klein tentje bij Rue de Martys. Toen wij hier zaten te borrelen, zaten we tussen alleen maar Fransen. We hebben hier een super leuke avond gehad, mijn nummer 1 tip!

img_9078 Parijs tips

Heb je goede trek? Ga dan naar Ober Mamma! Het is een Italiaans restaurant maar het is echt een bezoekje waard. We hebben hier zo ongelofelijk lekker gegeten. De lekkerste burrata, truffelworst, met ricotta gevulde mozzarella én… truffelpasta! Kon ik hier maar voor altijd brunchen.

Voor ontbijt raad ik je HolyBelly aan. Goede koffie, zoete of hartige pannenkoeken, havermout en gepocheerde eitjes. De bediening is hier overigens heel leuk, wat ik erg belangrijk vind.

Parijs tips

En dan hebben we Paperboy, gelegen op Rue Amelot, voor lunch of brunch. Neem eens een kijkje op hun Instagram, dan snap je waarschijnlijk wel waarom ik zo gek ben op dit tentje.

Houd je van sushi? Dan ga je naar de Sushi Shop. Er zit er ook eentje op Rue de Martys, waar wij hebben gegeten. Het is een klein winkeltje waar je je sushi kunt afhalen maar ook plaats kunt nemen aan een van de tafeltjes. En ze hebben hier ook Poke, I like!

Parijs tips

Je verblijf in Parijs is niet compleet zonder een bezoekje te brengen aan Ladurée. Waarschijnlijk ken je dit tentje al maar hier kun je dé lekkerste macarons eten onder het genot van koffie of thee. Er zitten meerdere Ladurée winkels in parijs maar de leukste blijkt die op Rue Bonaparte te zijn. Super leuk om een doosje macarons souvenir te doen aan iemand thuis (of gewoon lekker voor jezelf).

Parijs tips

En eigenlijk mag je een bezoekje aan Les Deux Margots ook niet overslaan. Wel erg duur maar de Ispahan is hier zó lekker. Een soort grote macaron met rozensmaak, gevuld met een crème van lychee en frambozen. Yummm..

Dat waren mijn tips alweer. Parijs, ik kom snel terug hoor! Dan kan ik ook dit lijstje weer gaan updaten met nóg meer leuke tips.

Wat vind jij leuk om te doen in Parijs?

3 Comments Add New Comment

  1. Naast de bekende bezienswaardigheden is Parc Monceau ook de moeite waard op een mooie zomerse dag. Dit park is welliswaar niet zo groot als Jardin du Luxembourg, maar zeker de moeite waard. Je kunt er eenvoudig met de metro naartoe, maar vanaf de Arc de Triomphe is het ook goed te voet bereikbaar.
    Misschien is ons navigatie-systeem voor de Parijse metro ook wel handig.
    https://www.metrocazar.com/parijs/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *