Amsterdam Europa Favorieten Hotspots Hotspots in Nederland Nederland

6 x ontbijt in Amsterdam voor een top begin van jouw dag!

ontbijt in amsterdam

Ik ben dol op ontbijten en in Amsterdam stikt het gelukkig van de ontbijt tentjes. Ben je op zoek naar een hotspot voor een heerlijk ontbijt in Amsterdam? Ik heb voor jou mijn favorieten uitgelicht. Hier moet je zijn om jouw dag heel goed te beginnen.

ontbijt in Amsterdam

1. The Lobby – Nes 49 + Fizeaustraat 2

The Lobby is mijn favoriet! Dit is een all day hotspot die op twee plekken in de stad te vinden is. Beide restaurants zijn heel stijlvol ingericht en het eten is fan-tas-tisch. Ik kom er redelijk vaak en iedere keer weer geniet ik van hun geweldige pannenkoeken en wentelteefjes. Smullen!

Tapi 'n Bowls

2. Tapi ’n Bowls – Ceintuurbaan 238

Tapi ’n Bowls is een Braziliaanse brunch hotspot. Ze bieden traditionele Braziliaanse gerechten met een jonge en moderne twist. Hun specialiteit zijn onder andere de tapiocas. Dit is een soort pannenkoek van cassave zetmeel, geheel glutenvrij, en kun je zowel hartig als zoet te eten. Ik vind het heerlijk. Een andere specialist van Tapi ’n Bowls is hun açaí bowl. Ze maken de açaí hier precies zoals je hem in Brazilië op iedere hoek van de straat kunt bestellen. Ik waan me dan echt weer in mijn hometown Rio de Janeiro. Nergens anders in Amsterdam kun je zo’n lekkere en authentieke açaí bowl scoren. Erg lekker met pindakaas (de Açaí Nutsy) maar ook de Cocoa Boost met almond butter en chocolade of de Brazilian Style met melkpoeder en gecondenseerde melk is heerlijk.

ontbijt in Amsterdam

3. Dignita Hoftuin, Dignita Westerpark & Dignita Vondelpark

Bij Dignita kun je de hele dag terecht voor een all day brunch. Ze hebben drie locaties door Amsterdam en bij alle drie kun je heerlijk zitten. Bijna alles bij Dignita is huisgemaakt met verse én eerlijke ingrediënten. Het menu is zo samengesteld dat de ingrediënten van alle gerechten eerlijk en zo lokaal mogelijk verkregen zijn. Ze denken mee met het seizoen en gebruiken dus seizoensgebonden producten. Zo hebben ze om de zoveel tijd weer een nieuwe variant pannenkoeken. De ene keer met mango en de andere keer met aardbeien. Mijn favoriet bij Dignita? De ‘Chook Norris’. Dit is een sandwich van getoast melkbrood met fried chicken, zwarte bonen, avocado en lichtpittige chipotle mayonaise. Fan-tas-tisch.

Wist je dat Dignata deel uit maakt van Not For Sale? Dit is een internationale organisatie die zich inzet voor reintegratie op werkgebied en in de samenleving. Dignita doneert maar liefst 100% van de winst aan dit goede doel en dat vind ik heel tof.

ontbijt in Amsterdam

4. De Uitsmijter –  Europaplein 71 & Gustav Mahlerlaan 399

De Uitsmijter is een heel leuk ontbijt & brunch tentje in de Rivierenbuurt en op de Zuidas. Op de kaart vind je allerlei uitsmijters en ook het interieur is in thema, namelijk lekker okergeel. Ga je hier voor de klassieke uitsmijter of een uitsmijter met hummus en avocado? Of toch voor een uitsmijter met truffel of een uitsmijter met gerookte zalm? De favoriet van de eigenaresse is de klassieke uitsmijter met kaas, avocado en spek. Top combinatie.

Bakkerij Wolf

5. Bakkerij Wolf – Wolfenstraat 22

De naam verklapt het eigenlijk al. Bakkerij Wolf in de negen straatjes begon als bakkerij maar tegenwoordig kun je er de hele dag vertoeven. Bij het ontbijt kun je genieten van een goed kop koffie, de lekkerste croissantjes én heerlijk zuurdesembrood. De shakshuka met labneh op de kaart is ook erg populair als ontbijt, lekker dippen met hun huisgemaakte focaccia. Mmmm.

The Breakfast Club

6. The Breakfast Club – meerdere locaties in Amsterdam

Houd je van pannenkoeken? Dan ben je bij The Breakfast Club op het juiste adres! Mijn favoriet: De New York City Breakfast. Ricotta pannenkoeken met fruit, siroop en honeycomb butter. Tegenwoordig hebben ze hem ook met bacon en marshmallows maar dat vind ik een beetje overdreven. Liever extra honeycomb boter (zó lekker!). Het water loopt me alweer in de mond. Ze hebben ook meerdere ontbijtjes op de kaart staan maar ik ga hier naar toe voor deze pannenkoeken. Een must try.

Dat was hem dan! Voor nu. Dit artikel zal ik namelijk blijven aanvullen. Ik heb nog niet al mijn favorieten op de foto gezet. Je zal dit artikel dus af en toe weer op de homepage zien verschijnen, dan weet je dat ik hem weer heb aangepast.

Jenny

7 Comments Add New Comment

  1. De beste ontbijt/brunch tentjes van Amsterdam vind ik toch wel Dignita en Staring at Jacob. Net even wat anders dan je typical Eggs Benedict. Ben benieuwd wat je er van vindt! :D

  2. De Yogurt barn is echt heel lekker! De special ’terrific tiramisu’ is ook weer geweldig bedacht en zo lekker! Ik heb gehoord dat er in december een Yogurt barn op Amsterdam CS komt……heerlijk! gr, Samira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *