Hotspots Hotspots in Nederland

Peru meets India: Een culinair avontuur bij Miri Mary Restaurant

Miri Mary

Op zoek naar een unieke eetervaring in Amsterdam? Dan moet je absoluut een tafel reserveren bij Miri Mary Indian Restaurant. Gelegen in het bruisende hart van De Pijp, is dit een Indiaas restaurant waar ik nog niet eerder had gedineerd, maar dat zeker mijn verwachtingen heeft overtroffen.

Onlangs had ik het voorrecht om daar te dineren tijdens het gastchef-evenement met Chef Christian Motte. Hij, geboren en getogen in Peru, bracht samen met het Miri Mary-team Peru met Indiase smaken op je bord. Wat een unieke combinatie. Ik was ontzettend benieuwd hoe dit zou uitpakken. We kregen een vijfgangenmenu met een amuse en ik werd bij iedere gang weggeblazen.

Miri Mary x Chef Christin Motte

Elke gang die we bij Miri Mary Restaurant geproefd hebben, was een ware traktatie voor de zintuigen. De octopus met chorizo en tamarinde chutney was een mega lekkere combinatie van zeevruchten en kruidige smaken, terwijl de kingfisher ceviche met tomaten chutney leche de tigre een verfrissende en levendige start van de maaltijd was. De coquilles met maïspuree en miso glazuur waren perfect gebalanceerd en smolten op de tong. Dit waren de lekkerste coquilles die ik ook heb gegeten. Elk gerecht was een meesterwerkje, zorgvuldig bereid en gepresenteerd met oog voor detail. De combinatie van Peruaanse en Indiase smaken zorgde voor een unieke en onvergetelijke culinaire ervaring. De smaken waren zo rijk, uniek en gewoonweg ontzettend lekker. Ik kan niet anders dan mijn enthousiasme delen, want iedere gang was mind-blowing.

We kozen ervoor om geen wijnarrangement te nemen, maar in plaats daarvan te genieten van de heerlijke alcoholvrije drankjes. De mango lassi was absoluut favoriet – zoet, romig en verfrissend, met de goede smaak van cardamom. Heerlijk!

Miry Mary

Hoewel dit slechts een eenmalige ervaring was, ben ik ontzettend benieuwd naar het reguliere menu van Miri Mary. Als deze avond een indicatie is, dan moet ik absoluut terug. Miri Mary heeft de Indiase keuken gemoderniseerd, waarbij je kunt genieten van heerlijke kruidige gerechten op een moderne tapas-manier. Het restaurant zelf is gezellig en knus, met een prachtige moderne inrichting, met veel hout en rotan. Je kunt er ook terecht voor een heerlijke brunch en het terras is bij mooi weer dé plek is om te zijn.

Dankjewel voor deze geweldige ervaring Miri Mary. Chef Christian Motte en het Miri Mary-team hebben werkelijk de sterren van de hemel gekookt. Het was een ervaring om niet snel te vergeten. Wil je de sfeer van deze avond proeven en de prachtige gerechten van dichtbij zien? Bekijk dan mijn reel van deze avond. En wil je meer informatie of wil je ook een culinair avontuur beleven bij Miri Mary? Bezoek dan hun website voor het menu, de openingstijden en om een tafel te reserveren.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Ik mocht op uitnodiging komen dineren, maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn eerlijke mening te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *