Persoonlijk

Tag: Mijn laatste avondmaal

Laatste avondmaal

Laatste avondmaal

Momenteel zit ik met Jelmer de Boer in Kaapstad. Zijn manager Ron Simpson, die nu ook in Kaapstad zit, vroeg mij tijdens het eten wat ik zou kiezen voor mijn laatste avondmaal. Ik kon er niet direct antwoord op geven en moest er even over nadenken.

Uiteindelijk heb ik er de tijd voor genomen en het opgeschreven. Niet alleen wát ik graag wilde eten maar ook waarom. Het leek mij tof om hier een tag van te maken. Aan het einde van dit artikel heb ik daarom ook drie andere bloggers getagged en hoop dat zij deze tag overnemen en het stokje doorgeven.

Er zitten overigens ook wat spelregels aan. Zo heb je voor je laatste avondmaal maar drie uur de tijd en bovendien mag je maar 5 gangen. Drinks? As many as you want. Go!

Mijn laatste avondmaal

Laatste avondmaal

Gang 1: Brood met boter

Ik hou zó van brood met boter. Geef mij een goed en lekker stuk brood met roomboter en zout en ik ben een gelukkig mens. Ik vind het ook altijd zo fijn als je uit eten gaat en je dit van te voren krijgt. Heerlijk! Dit wil ik dus sowieso als voorafje. Overigens ben ik niet zo fan van een bepaald soort drinken behalve cola light. Ik drink dus lekker overal cola light bij.

Parijs tips

Gang 2: Truffelpasta

Ik ben gek op truffel en daarom komt dit ingrediënt niet één maar twéé keer voor in mijn laatste avondmaal. Dit gerecht is simpel maar zo smaakvol. Pasta en truffel is een geweldige combinatie en het water loopt me al in de mond terwijl ik typ.

Laatste avondmaal

Gang 3: Truffled Teriyaki Beef Fillet van Asoka 

Hier in Kaapstad hebben ze bij Restaurant Asoka een gerecht op de kaart staan wat bestaat uit biefstuk reepjes in truffel teriyake saus. Dit is zo ongelofelijk lekker dat we er een aantal dagen later weer gingen eten. Ik hoef er verder geen sides bij want er komen nog twee gangen waar ik volop van wil genieten.

Gang 4: Soft Caramel Tart van Comptoir Darna 

Tijd voor het eerste toetje en dit is het lekkerste toetje op aarde. In Marrakech aten we hier drie keer omdat het eten er zo lekker was en ze een toetje hadden die echt een 10/10 was. Ik heb er helaas geen foto van maar het toetje was een soort karamel lava cake met karamelsaus én vanille ijs.

Gang 5: Pão de Queijo met munt thee

Na het toetje wil ik nog graag herinneringen ophalen met Pão de Quejio. Dit is een Braziliaans lekkernij, deegbolletjes met een kaassmaak, wat we vroeger en nog steeds thuis eten met een glas munt thee.

Na dit diner sterf ik gelukkig. Nu ben ik benieuwd naar jouw laatste avondmaal! Om het stokje door te geven en deze tag levend te houden, tag ik Jelmer de Boer, Pauline Weuring en Leonie Ter Veldt. Ik vraag jullie hetzelfde te doen en de hashtag #mijnlaatsteavondmaal te gebruiken als je het deelt op social.

Jenny

Volg mij ook via BloglovinFacebookSnapchatTwitter & Instagram

5 Comments Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *