Persoonlijk

Een kijkje in mijn ochtend + mijn favoriete ontbijt!

Koffie

Gesponsord – Een goed begin van mijn dag, geeft mij voor de rest van de dag een goed gevoel. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn dag het liefst start. Een kijkje in mijn ochtend met foto’s! Kijk je gezellig mee?

Arla heeft mij gevraagd om mijn ochtendroutine met jou te delen en mijn ideale skyr ontbijtje te omschrijven. Op bovenstaande foto zie je hoe ik mijn dag iedere dag weer begin. Ik word uit mezelf vroeg wakker en meestal blijf ik dan nog even liggen. Rond een uur of 8 besluit ik op te staan, maak ik een kop koffie en kruip weer terug mijn bed in of plof neer op de bank. Ik pak mijn telefoon erbij en ga even langs mijn mail, WhatsApp, Facebook, Snapchat, Instagram etc. Waarschijnlijk herkenbaar voor velen. Ik vind het heerlijk om zo mijn dag te beginnen. Ik ben niet iemand die de krant leest dus dat zal je me nooit zien doen ’s ochtends. Om up to date te blijven vraag ik mijn vriend, Jelmer, of er nog belangrijke dingen zijn gebeurd in de wereld. Zo blijf ik wel een beetje op de hoogte maar krijg ik niet alles mee van wat er speelt in de wereld. Daar word ik heel verdrietig van. Hebben meer mensen dit?

Daarna ga ik óf direct naar de sportschool óf ik spring gelijk de douche in, kleed me aan en maak me daarna op. Hoe? Dat kun je hier zien. Ik word blij van make-up en neem daar dan ook lekker lang de tijd voor zoals je ziet. De badkamer houd ik eigenlijk iets te lang bezet ;)

Ik heb nooit direct honger als ik wakker word, dus meestal wacht ik daar even mee tot ik wél honger heb. Tenzij ik heb gesport, dan kom ik thuis en wil ik gelijk wat eten. Als ik niet heb gesport, krijg ik nog geen hap weg. Ik vind het heerlijk om dan in bed mijn mail te beantwoorden of een begin te maken aan een blogpost. Als ik geen afspraken heb die ochtend en lekker vanuit huis kan werken, pak ik mijn laptop en ga ik weer terug mijn bed in. Dit is een beetje een geluksmomentje, werken vanuit mijn bed. Dat vind ik zo fijn! Ik maak een realistische to-do list voor die dag en ga aan het werk. Na twee uur begin ik honger te krijgen en verplaats ik me richting de keuken.

favoriete ontbijt

Zoals je hebt opgemerkt, neem ik eigenlijk voor alles wel de tijd. Zo ook voor mijn ontbijt. Ik houd niet van gehaast ontbijten. Eten speelt een belangrijke rol in mijn leven en daar neem ik graag de tijd voor. Iets meer dan een jaar geleden maakte Jelmer dit ontbijtje voor me. Het recept kun je hier vinden. Het is nu mijn favoriete ontbijtje geworden en hier ontbijt ik dan ook regelmatig mee. Op de foto zie je de ingrediënten: Een stevige yoghurt (Arla skyr), roomboter, wilde perziken en noten.

favoriete ontbijt

Dit ziet er toch heerlijk uit? Skyr van Arla bevat een hoog gehalte eiwit en daarom houd ik het makkelijk vol tot de lunch. Bovendien bevat deze yoghurt maar 0% vet maar is het toch romig van smaak. Ik vind het echt een top product en het staat bij ons thuis standaard in de koelkast. Dit ontbijtje is voor mij écht genieten. Verantwoord (want: eiwitrijke yoghurt, fruit en noten) en toch onwijs lekker!

Na mijn ontbijt zit de ochtend er alweer bijna op. Meestal bedenk ik me wat ik ga eten voor de lunch en of ik hier een receptje van kan maken. Ik doe inspiratie op Pinterest en Instagram en ga daarna richting de supermarkt om boodschappen te doen. Als ik terug kom, pak ik mijn to-do list er weer bij voor die dag. Ik heb genoeg energie om eerst nog wat van die lijst af te werken voor ik aan mijn lunch ga beginnen.

Hoe ziet jouw ochtend er uit en waar ontbijt jij het liefst mee? Ik ben benieuwd! Op de website van Arla kun je jouw activiteiten in de ochtend invullen en zien welke ontbijt recepten daar het beste bij passen. Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te lezen. Ik vond het in ieder geval erg leuk om mijn ochtend met jou te delen!

Advertorial – Deze blog is in samenwerking met Arla.

1 comment Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *