Amsterdam Favorieten Hotspots Hotspots in Nederland Reizen

Mijn favoriete hotspots in Amsterdam

hotspots in Amsterdam

Op zoek naar de lekkerste pizza, ramen en koffie in Amsterdam? Zoek niet verder! In dit artikel deel ik mijn favoriete hotspots in de stad. Of je nu op zoek bent naar de ultieme burger, de lekkerste acaí bowl of iets anders, ik heb het allemaal voor je op een rijtje gezet. Bovendien zal ik dit artikel blijven updaten met nieuwe favorieten die ik ontdek. Dus blijf lezen en ontdek mijn topkeuzes voor de lekkerste eet- en drinkplekken in Amsterdam.

Café Keppler

Koffie: Café Keppler

Op zoek naar een koffietentje met lekkere koffie in Amsterdam? Café Keppler is de plek voor jou! Hier serveren ze de beste cappuccino’s in de stad, volgens mij. Ik droom soms zelfs van deze koffie en kan echt uitkijken naar mijn koffie momentje hier. Ik bestel hier altijd een cappuccino, of twee, en geniet iedere keer weer onwijs van de smaak en kwaliteit. Dus als je op zoek bent naar een koffietentje met échte goede koffie, moet je absoluut een bezoekje brengen aan Café Keppler.

Ramen: Ramen-Kingdom

Als ik zin heb om ramen buiten de deur te eten, dan ga ik naar Ramen kingdom op de Prins Hendrikkade 83H. Ramen Kingdom ligt pal tegenover Amsterdam Centraal Station. Een top locatie dus. Ik bestel hier de Double Spicy Chicken Ramen. Oh de ramen is hier zo lekker. De bouillon is lekker rijk van smaak, de noedels zijn top en de lekkere toppings vullen het goed aan. Naast dat de ramen hier fantastisch zijn, is de plek ook geweldig. Bij binnenkomst krijg je een warm onthaal. De hele tent groet je, net zoals ze doen in Japan. Uiteraard ook in het Japans! Je neemt hier plaats aan de bar, waardoor je ook stap voor stap ziet hoe jouw ramen met liefde wordt bereid. Als je hebt genoten van je ramen, bedankt heel de tent je en zegt iedereen je gedag. Uiteraard weer in het Japans, precies zoals in Japan. Ik word er mega blij van en krijg weer zin om naar Japan te gaan!

Tip: bestel een extra portie ramen voor een leuke verrassing.

nNea

Pizza: nNea

Ik heb heel wat pizza’s gegeten in Amsterdam maar die van nNea vind ik veruit de beste. nNea is een pizzeria in Amsterdam op de Bilderdijkstraat 92 waar ze echt héle goede Napolitaanse pizza’s serveren. The best! Het deeg is zo fluffy en ze beleggen de pizza’s rijkelijk. Ook vind ik de service heel fijn. Ik ben GROOT fan!

Sushi Fanatics

Sushi: Sushi Fanatics

Dit ziet er toch fantastisch lekker uit?! Ik word hier helemaal gelukkig van. Dit lekkers haal je af bij mijn favoriete sushi restaurant Sushi Fanatics. De sushi is hier zó goed. Hun matcha goodies ook trouwens. De lekkerste white chocolade matcha latte die ik ooit heb gedronken (neem hem alleen niet na 3 uur als je nog goed wil kunnen slapen haha). Mijn favoriete sushi hier is de vette tonijn nigiri: Otoro. Het smelt gewoon op je tong en dat maak ik niet vaak mee. De sushi van hoge kwaliteit wordt hier met liefde en aandacht bereidt. Ook vind ik de prijs nogal een koopje (voor de kwaliteit sushi die je ervoor terug krijgt). Voor de Omakase Nigiri Deluxe box betaal je namelijk €25,-. In de box zitten 10 verschillende nigiri’s en 3 komkommer maki’s. Must try! Mijn review over Sushi Fanatics take-away lees je hier.

The Madras Diaries

Indiaas eten: The Madras Diaries

Ik heb hier nu een aantal keer gegeten en iedere keer was het ge-wel-dig lekker. Ik ben sowieso dol op de Indiase keuken. Bij The Madras Diaries eet je gerechten uit de Zuid-Indiase keuken. Ik ga hier iedere keer rollend het restaurant uit. Dosa, curry, biryani, tandoori, naan en ga zo maar door. De kaart is HUGE dus er is voor ieder wat wils. Het personeel is ook erg vriendelijk. Iedere keer zie ik ook altijd veel mensen zitten met een Indiase afkomst en dat zegt veel goeds. Ga erheen!

Little Saigon

Phở: Phở Viet

Phở is een Vietnamese noedelsoep met als basis een rundvleesbouillon dat urenlang is getrokken. Heerlijk vind ik het! Comfort food to the max. Ik bestel mijn phở het liefst bij Pho Viet op de Haarlemmerdijk 6 in Amsterdam Centrum. De phở hier is super smaakvol. De knapperige taugé, koriander, Thaise basilicum en het partje limoen die je erbij krijgt maken het helemaal af.

Toko mansoor

Saté ajam: Toko Mansoor

Mmmm! Dol op saté? Probeer dan zeker eens de saté ajam van Toko Mansoor. Toko Mansoor zit op de Aambeeldstraat 10 in Amsterdam Noord. De saté ajam maken ze hier klaar op de houtskoolgrill. De saté saus is volgens oud familierecept en zo authentiek. Dit proef je meteen. De saté is hier zo goed. Echt smullen! Overigens is al hun eten echt goed hier. Ik heb er eens een review over geschreven en deze kun je hier lezen.

hotspots in Amsterdam

Pannenkoeken: The Breakfast Club

Ik ben gek op fluffy pancakes met honeycomb butter. Mmmm! Daar mag je me altijd voor wakker maken. Zover ik weet is The Breakfast Club de enige tent waar ze deze pannenkoeken serveren. Op de kaart heten ze de New York Pancakes: buttermilk pancakes + blueberries + banana + raspberries + strawberries + blackberries + honeycomb butter. Ze zijn ge-wel-dig!

hotspots in Amsterdam

Burgers: Ter Marsch & Co

Waar ik de lekkerste burgers in Amsterdam eet? Dat is sowieso bij Ter Marsch & Co. Deze tent vind je op de Vijzelstraat, op de hoek van het NH Carlton Hotel. Door de locatie was ik er een beetje sceptisch over maar daardoor heeft deze tent mij juist nog meer verrast. De burgers waren GOED! Sowieso mijn favo tent voor burgers in Amsterdam. De frietjes en de ruime keuze aan sausjes waren ook top. Aanrader!

Acai

Açaí bowl: Tapi ’n Bowls

In mijn geboorteland ontbijt ik het liefst elke dag met een açaí bowl. In Brazilië krijg je, als je een bowl besteld, dit paarse goedje altijd als ijs substatie geserveerd. Ik geniet hier zo van! Hier in Amsterdam is het maar de vraag of je het zo geserveerd krijgt. Vaak genoeg krijg ik gewoon een smoothiebowl met acaí poeder, zo’n teleurstelling. Maar niet bij Tapi ’n Bowls! Bij Tapi ’n Bowls weten ze precies hoe je een açaí bowl maakt. Hier word ik erg blij van, het is precies zoals je het in Brazilië ook krijgt. The real deal! Op de foto de Açaí Nutsy met lekker veel pindakaas. Mega goede combi.

lebanese sajeria

Wrap: Lebanese Sajeria

Ken je de Lebanese Sajeria nog niet? Maak daar aub verandering in! Hun flatbread wraps (manouches) zijn ge-wel-dig. Er is volop keus qua toppings, denk aan: hummus, labneh en

De lekkerste manouche hier vind ik die met Beef & Labneh. Ik kies dan voor de zuurdesem flatbread. Het gehakt is zo lekker gekruid. Beetje pittig en zoet en de labneh is lekker dik en romig. De tomaten en munt maken de manouche een beetje fris. Ik vind het niet normaal hoe lekker deze wraps zijn en dat voor maar een tientje.

Thais eten: Thai Snackbar Bird

Als ik zin heb in Thais eten maar geen zin om zelf te gaan zwoegen in de keuken, dan ga ik naar de Zeedijk. Daar bevindt zich een heel klein tentje genaamd: Thai Snackbard Bird. Het is hier altijd druk. Niet gek ook, want er kunnen max 20 man eten. Als je liever niet wil wachten, kun je ook afhalen. Het zijn ruimte porties dus de volgende dag kun je er ook nog van eten! Ik vind hier alles lekker maar twee favorieten zijn toch wel de Tom Kha kai en de Pad Thai.

Dit waren tot nu toe mijn favoriete hotspots. Dit artikel zal ik blijven aanvullen als ik weer een nieuwe favoriet heb gevonden. Je zal dit artikel dus af en toe weer op de homepage zien verschijnen, dan weet je dat ik hem weer heb aangepast!Jenny