Amsterdam Hotspots Hotspots in Nederland Reizen

Mijn favoriete hotspots in Amsterdam

hotspots in Amsterdam

Waar eet ik de lekkerste pizza in Amsterdam? En waar slurp ik de lekkerste ramen? En waar drink ik de lekkerste koffie? In dit artikel deel ik mijn favoriete hotspots in Amsterdam!

Zo nu en dan wordt er naar mijn favoriete hotspots gevraagd. Dat vind ik erg leuk om te delen en nu leek het mij een goed plan om dit te bundelen in één blog. Deze blog zal ik blijven aanvullen en/of wijzigen. Ik weet bijvoorbeeld waar ik nu terecht moet voor de lekkerste burgers maar bijvoorbeeld nog niet waar ik heen moet voor het lekkerste broodje carpaccio. Mocht ik uiteindelijk meer van mijn favorieten in Amsterdam hebben gevonden, dan zal ik dit artikel aanvullen. Goed idee, toch?!

hotspots in Amsterdam

Koffie: Public Space

Koffietentjes zijn er in Amsterdam in overvloed. Maar koffietentjes waar ze écht goede en lekkere koffie aanbieden? Die zijn er naar mijn mening niet zoveel. In Amsterdam Noord, vlakbij Restaurant Eye en de A’dam toren, vind je Public Space. Hier weten ze heel veel over koffie en dat proef je. Ik drink hier meestal de cappuccino en daar geniet ik iedere keer weer enorm van. De fijne sfeer, het eten (dat is hier ook geweldig) en het lieve personeel maken de koffiezaak compleet.

Ramen: Ramen-Kingdom

Als ik zin heb om ramen buiten de deur te eten, dan ga ik naar Ramen kingdom op de Prins Hendrikkade 83H. Ramen Kingdom ligt pal tegenover Amsterdam Centraal Station. Een top locatie dus. Ik bestel hier de Double Spicy Chicken Ramen. Oh de ramen is hier zo lekker. De bouillon is lekker rijk van smaak, de noedels zijn top en de lekkere toppings vullen het goed aan. Naast dat de ramen hier fantastisch zijn, is de plek ook geweldig. Bij binnenkomst krijg je een warm onthaal. De hele tent groet je, net zoals ze doen in Japan. Uiteraard ook in het Japans! Je neemt hier plaats aan de bar, waardoor je ook stap voor stap ziet hoe jouw ramen met liefde wordt bereid. Als je hebt genoten van je ramen, bedankt heel de tent je en zegt iedereen je gedag. Uiteraard weer in het Japans, precies zoals in Japan. Ik word er mega blij van en krijg weer zin om naar Japan te gaan!

Tip: bestel een extra portie ramen voor een leuke verrassing.

Goede tweede keus: Tokyo Ramen Iki op de Vijzelstraat in Amsterdam Centrum. De noedels zijn hier ook écht mega lekker en je krijgt hier een grotere portie dan bij Ramen Kingdom máár de vibe mist hier wel een beetje.

hotspots in Amsterdam

Pizza: nNea

Ik heb heel wat pizza’s gegeten in Amsterdam maar die van nNea vind ik veruit de beste. nNea is een vrij nieuwe pizzeria in Amsterdam op de Bilderdijkstraat 92 waar ze echt héle goede Napolitaanse pizza’s serveren. The best! Het deeg is zo fluffy en ze beleggen de pizza’s rijkelijk. Ook vind ik de service heel fijn. Ik ben fan!

Goede tweede en derde keus: Di Luca op de Spijkerkade 32 in Amsterdam Noord en SOTTO Pizza op de Kadijksplein 4 in Amsterdam Centrum.

Sushi Fanatics

Sushi: Sushi Fanatics

Dit ziet er toch fantastisch lekker uit?! Ik word hier helemaal gelukkig van. Dit lekkers haal je af bij Sushi Fanatics. Sushi Fanatics zit op de Albert Cuyp 250 in Amsterdam. De sushi is hier zo goed. Vooral die vette tonijn nigiri: Otoro. Het smelt gewoon op je tong en dat maak ik niet vaak mee. De sushi van hoge kwaliteit wordt hier met liefde en aandacht bereidt. Ook vind ik de prijs nogal een koopje (voor de kwaliteit sushi die je ervoor terug krijgt). Voor de Omakase Nigiri Deluxe box betaal je namelijk €23,-. In de box zitten 10 verschillende nigiri’s en 3 komkommer maki’s. Must try! Mijn review over Sushi Fanatics lees je hier.

Little Saigon

Phở: Phở Viet

Phở is een Vietnamese noedelsoep met als basis een rundvleesbouillon dat urenlang is getrokken. Heerlijk vind ik het! Comfort food to the max. Ik bestel mijn phở het liefst bij Pho Viet op de Haarlemmerdijk 6 in Amsterdam Centrum. De phở hier is super smaakvol. De knapperige taugé, koriander, Thaise basilicum en het partje limoen die je erbij krijgt maken het helemaal af.

Toko mansoor

Saté ajam: Toko Mansoor

Mmmm! Dol op saté? Probeer dan zeker eens de saté ajam van Toko Mansoor. Toko Mansoor zit op de Aambeeldstraat 10 in Amsterdam Noord. De saté ajam maken ze hier klaar op de houtskoolgrill. De saté saus is volgens oud familierecept en zo authentiek. Dit proef je meteen. De saté is hier zo goed. Echt smullen! Overigens is al hun eten echt goed hier. Ik heb er eens een review over geschreven en deze kun je hier lezen.

hotspots in Amsterdam

Pannenkoeken: The Breakfast Club

Ik ben gek op fluffy pancakes met honeycomb butter. Mmmm! Daar mag je me altijd voor wakker maken. Zover ik weet is The Breakfast Club de enige tent waar ze deze pannenkoeken serveren. Op de kaart heten ze de New York Pancakes: buttermilk pancakes + blueberries + banana + raspberries + strawberries + blackberries + honeycomb butter. Ze zijn ge-wel-dig!

hotspots in Amsterdam

Burgers: Ter Marsch & Co

Waar ik de lekkerste burgers in Amsterdam eet? Dat is sowieso bij Ter Marsch & Co. Deze tent vind je op de Vijzelstraat, op de hoek van het NH Carlton Hotel. Door de locatie was ik er een beetje sceptisch over maar daardoor heeft deze tent mij juist nog meer verrast. De burgers waren GOED! Sowieso mijn favo tent voor burgers in Amsterdam. De frietjes en de ruime keuze aan sausjes waren ook top. Aanrader!

Acai

Açaí bowl: Tapi ’n Bowls

In mijn geboorteland ontbijt ik het liefst elke dag met een açaí bowl. In Brazilië krijg je, als je een bowl besteld, dit paarse goedje altijd als ijs substatie geserveerd. Ik geniet hier zo van! Hier in Amsterdam is het maar de vraag of je het zo geserveerd krijgt. Vaak genoeg krijg ik gewoon een smoothiebowl met acaí poeder, zo’n teleurstelling. Maar niet bij Tapi ’n Bowls! Bij Tapi ’n Bowls weten ze precies hoe je een açaí bowl maakt. Hier word ik erg blij van, het is precies zoals je het in Brazilië ook krijgt. The real deal! Op de foto de Açaí Nutsy met lekker veel pindakaas. Mega goede combi.

lebanese sajeria

Wrap: Lebanese Sajeria

Ken je de Lebanese Sajeria nog niet? Maak daar aub verandering in! Hun flatbread wraps (manouches) zijn ge-wel-dig. Er is volop keus qua toppings, denk aan: hummus, labneh en

De lekkerste manouche hier vind ik die met Beef & Labneh. Ik kies dan voor de zuurdesem flatbread. Het gehakt is zo lekker gekruid. Beetje pittig en zoet en de labneh is lekker dik en romig. De tomaten en munt maken de manouche een beetje fris. Ik vind het niet normaal hoe lekker deze wraps zijn en dat voor maar een tientje.

Thais eten: Thai Snackbar Bird

Als ik zin heb in Thais eten maar geen zin om zelf te gaan zwoegen in de keuken, dan ga ik naar de Zeedijk. Daar bevindt zich een heel klein tentje genaamd: Thai Snackbard Bird. Het is hier altijd druk. Niet gek ook, want er kunnen max 20 man eten. Als je liever niet wil wachten, kun je ook afhalen. Het zijn ruimte porties dus de volgende dag kun je er ook nog van eten! Ik vind hier alles lekker maar twee favorieten zijn toch wel de Tom Kha kai en de Pad Thai.

Dit waren tot nu toe mijn favoriete hotspots. Dit artikel zal ik blijven aanvullen als ik weer een nieuwe favoriet heb gevonden. Je zal dit artikel dus af en toe weer op de homepage zien verschijnen, dan weet je dat ik hem weer heb aangepast!Jenny

Print Friendly, PDF & Email