Amsterdam Hotspots Reizen

Mijn favoriete hotspots in Amsterdam

hotspots in Amsterdam

Waar eet ik de lekkerste pizza in Amsterdam? En waar slurp ik de lekkerste ramen? En waar drink ik de lekkerste koffie? In dit artikel deel ik mijn favoriete hotspots in Amsterdam!

Zo nu en dan wordt er naar mijn favoriete hotspots gevraagd. Dat vind ik erg leuk om te delen en nu leek het mij een goed plan om dit te bundelen in één blog. Deze blog zal ik blijven aanvullen en/of wijzigen. Ik weet bijvoorbeeld waar ik nu terecht moet voor de lekkerste burgers maar bijvoorbeeld nog niet waar ik heen moet voor het lekkerste broodje carpaccio. Mocht ik uiteindelijk meer van mijn favorieten in Amsterdam hebben gevonden, dan zal ik dit artikel aanvullen. Goed idee, toch?!

hotspots in Amsterdam

Koffie: Public Space

Koffietentjes zijn er in Amsterdam in overvloed. Maar koffietentjes waar ze écht goede en lekkere koffie aanbieden? Die zijn er naar mijn mening niet zoveel. In Amsterdam Noord, vlakbij Restaurant Eye en de A’dam toren, vind je Public Space. Hier weten ze heel veel over koffie en dat proef je. Ik drink hier meestal de cappuccino en daar geniet ik iedere keer weer enorm van. De fijne sfeer, het eten (dat is hier ook geweldig) en het lieve personeel maken de koffiezaak compleet.

hotspots in Amsterdam

Ramen: Tokyo Ramen Iki

Als ik zin heb om ramen buiten de deur te eten, dan ga ik naar Tokyo Ramen Iki op de Vijzelstraat. Hier bestel ik altijd de Spicy Chicken Ramen. Naar mijn mening de lekkerste ramen in Amsterdam. De bouillon is zo rijk van smaak, de noedels zijn top en de toppings vullen het goed aan. Overigens vind ik de tent zelf niet zo gezellig, dus ik kan het alleen aanraden als je de ramen hier echt eens wil proberen (doen!).

hotspots in Amsterdam

Pizza: nNea

Ik heb heel wat pizza’s gegeten in Amsterdam maar die van nNea vind ik veruit de beste. nNea is een vrij nieuwe pizzeria in Amsterdam op de Bilderdijkstraat waar ze echt héle goede Napolitaanse pizza’s serveren. Het deeg is zo fluffy en ze beleggen de pizza’s rijkelijk. Ook vind ik de service heel fijn. Ik ben fan!

hotspots in Amsterdam

Pannenkoeken: The Breakfast Club

Ik ben gek op fluffy pancakes met honeycomb butter. Mmmm! Daar mag je me altijd voor wakker maken. Zover ik weet is The Breakfast Club de enige tent waar ze deze pannenkoeken serveren. Op de kaart heten ze de New York Pancakes: buttermilk pancakes + blueberries + banana + raspberries + strawberries + blackberries + honeycomb butter. Ze zijn ge-wel-dig!

hotspots in Amsterdam

Burgers: Ter Marsch & Co

Waar ik de lekkerste burgers in Amsterdam eet? Dat is sowieso bij Ter Marsch & Co. Deze tent vind je op de Vijzelstraat, op de hoek van het NH Carlton Hotel. Door de locatie was ik er een beetje sceptisch over maar daardoor heeft deze tent mij juist nog meer verrast. De burgers waren GOED! Sowieso mijn favo tent voor burgers in Amsterdam. De frietjes en de ruime keuze aan sausjes waren ook top. Aanrader!

Açaí bowl: Brazuca Coffee

In mijn geboorteland ontbijt ik het liefst elke dag met een açaí bowl. In Brazilië krijg je, als je een bowl besteld, dit paarse goedje altijd als ijs substatie geserveerd. Ik geniet hier zo van! Hier in Amsterdam is het maar de vraag of je het zo geserveerd krijgt of anders. Vaak genoeg kreeg ik gewoon een smoothiebowl met acaí poeder, zo’n teleurstelling. Bij Brazuca Coffee weten ze gelukkig wel hoe je een açaí bowl maakt. Zo lekker! Ik maak mijn açaí bowl in Amsterdam het liefst zelf. Het recept heb ik gedeeld en kun je hier vinden.

Sgroppino: Spaghetteria

De lekkerste sgroppino drink ik bij pastazaak Spaghetteria. Nergens anders drink ik zo’n sgroppino als dat ze hem hier maken. Iedere keer is het weer een feestje om hier te eten want dan kan ik hem weer drinken. Een heerlijke afsluiter (of begin!) van de avond.

Thais eten: Thai Snackbar Bird

Als ik zin heb in Thais eten maar geen zin om zelf te gaan zwoegen in de keuken, dan ga ik naar de Zeedijk. Daar bevindt zich een heel klein tentje genaamd: Thai Snackbard Bird. Het is hier altijd druk. Niet gek ook, want er kunnen max 20 man eten. Als je liever niet wil wachten, kun je ook afhalen. Het zijn ruimte porties dus de volgende dag kun je er ook nog van eten! Ik vind hier alles lekker maar twee favorieten zijn toch wel de Thom Ka kai en de Pad Thai.

Cocktails: The Gaia

Ik heb ook heel wat cocktails op in Amsterdam maar heel recent werd ik pas echt verrast door een bar, of eigenlijk restaurant. The Gaia opende haar deuren in Maart en bevindt zich in het centrum van Amsterdam, namelijk op het Rembrandtplein. Je kunt bij deze hotspot niet alleen geweldig lekker eten, maar ook de lekkerste cocktails drinken aan een vet mooie bar. Mijn favoriet (ik hou van zoete cocktails): de Pornstar Martini.

Dit waren tot nu toe mijn favoriete hotspots. Dit artikel zal ik blijven aanvullen als ik weer een nieuwe favoriet heb gevonden. Je zal dit artikel dus af en toe weer op de homepage zien verschijnen, dan weet je dat ik hem weer heb aangepast!Jenny