Persoonlijk Voeding

Mijn eetdagboek op een doordeweekse dag

Mijn eetdagboek

In het kader van afvallen en jullie eens een beeld te geven wat ik allemaal eet, heb ik vorige week op een willekeurige dag een eetdagboek bijgehouden. 

Laten we voorop stellen dat ik echt ontzettend houd en geniet van eten. Goed en lekker eten weliswaar. Ook nu ik wat strenger ben voor mezelf, vind ik genieten heel belangrijk. Om die reden kies ik er ook voor om niet te hard van stapel te lopen met afvallen. Ik ben niet héél streng voor mezelf en heb liever dat het proces wat langzamer gaat, zodat ik wel blijf genieten. Om me bewust te zijn van wat ik binnen krijg, gebruik ik de app Myfitnesspal als hulpmiddel. Hier log ik alles in wat ik eet op een dag. Door mijn voeding bij te houden, zie ik wat wél goed gaat en natuurlijk ook wat verbetering nodig heeft (bijvoorbeeld: meer fruit eten).

Goed, laten we beginnen. Dit is hoe mijn eetpatroon er nu uit ziet op een gewone doordeweekse dag, wanneer ik thuis (of op kantoor) werk en dus ook geen afspraken heb.

Mijn eetdagboek op een doordeweekse dag zonder afspraken

10.00 Ontbijt

Ik begin de dag altijd anders. Soms met kwark, soms met brood en soms met een warme maaltijd (ja, echt waar!). Deze keer ging ik voor twee sneetjes zuurdesem brood, een halve avocado, twee gekookte eitjes en peper en zout. Daarbij drink ik zwarte koffie met zoetstof. Ik heb dat echt nodig om wakker te worden. Omdat ik best laat ontbijt (soms zelfs later dan 10:00) eet ik tot de lunch niks meer. Wel drink ik gewoon water tussendoor.

Kilocalorieën: 470
Eiwitten: 28 gram
Koolhydraten: 38 gram
Vetten: 28 gram
Vezels: 5 gram

14:00 Lunch

Als ik voor mezelf werk thuis (en dus niet op kantoor ben), vind ik het heerlijk om voor mijn lunch te gaan sporten. Dit doe ik bij de Changing Life Hub en soms pik ik dan een DoorMeal mee om thuis mee te gaan lunchen. Zo ook vorige week. Ik ging voor de Roti Tempeh, een van mijn favoriete DoorMeals. Dit is een vegetarische roti maaltijd met tempeh, zoete aardappel, kouseband, sambal, ei en een huisgemaakte rotisaus. Daarbij drink ik Coca-cola light of zero, mijn grote verslaving.

Kilocalorieën: 573
Eiwitten: 38.10 gram
Koolhydraten: 60.50 gram
Vetten: 18.13 gram
Vezels: 9.70 gram

17:00 tussendoor

Mijn eetdagboek

Momenteel zit ik in een soepfase. Ik maak twee keer in de week een hele grote pan met soep en hier kan ik een paar dagen van eten. Het bevat lekker veel groente, vult enorm en is top als lunch of als tussendoortje. Vorige week maakte ik pompoensoep (zo lekker!) en dat eet ik dan met magere kwark.

Kilocalorieën: 269
Eiwitten: 23 gram
Koolhydraten: 36 gram
Vetten: 3 gram
Vezels: 9 gram

19.30 Avondeten

noedels met shiitake

Mijn laatste maaltijd van vandaag. Ik vind dit zo een chill receptje voor doordeweeks. Makkelijk, snel en super lekker. Eiernoedels met shiitake, bimi, knoflook, sesamzaad en ketjap. Love it. Ik drink hier water bij en daarna meestal weer een blikje Coca-cola light.

Kilocalorieën: 432
Eiwitten: 14 gram
Koolhydraten: 61 gram
Vetten: 11 gram
Vezels: 5 gram

In totaal op deze dag:

Kilocalorieën: 1.744
Eiwitten: 103 gram
Koolhydraten: 195 gram
Vetten: 52 gram
Vezels: 29 gram

Ik mis alleen fruit (oeps!) maar voor de rest vond ik dit een goede dag. Ik probeer nu rond de 1800 kilocalorieën per dag te eten en dat is deze dag ook goed gelukt. Ik hoop dat jullie dit interessant en/of leuk vonden om te lezen. Zouden jullie een keer een eetdagboek willen zien van een dag waarop ik wél afspraken buiten de deur of een etentje heb ’s avonds?

Ik ben benieuwd!

6 Comments Add New Comment

 1. Heel leuk om te lezen. Ik doe het inderdaad ook altijd op deze manier als ik wat wil afvallen. Iets minder calorieën dan normaal, geen crashdieet. Eten is veel te lekker om jezelf uit te hongeren. :)

 2. Van mij mag je vaker een eetdagboek bij houden, ik vind het leuk om te lezen!
  Als je zoals mij lunch moet meenemen naar je werk, maar ’s ochtends geen tijd hebt, wat zou je dan meenemen? Waar ik werk kan je wel verse soep kopen:). Zou je gewoon brood meenemen? Of eerder yoghurt met fruit ofzo?

  Dankje!

  1. Ik vond het ook erg leuk om te delen! Hmm ik neem vaak of brood mee naar werk of mijn avondeten (waar ik een extra portie van heb gemaakt) van de avond ervoor. Ook een ideetje om te doen, een extra portie maken is geen moeite!

 3. Interessant om te zien! Ik probeer ook rond de 1800 kcal te eten per dag, maar ik red dat vaak niet.. Vooral op dagen dat ik buiten de deur werk vind ik het lastig om het te halen. Thuis lunch ik vaak met een kop soep, maar op kantoor gaat dat eigenlijk niet. Zou jouw eetdagboeken wel wat vaker willen zien voor wat inspiratie :-)

  1. Dankjewel Lisa, ik ben zeker van plan om dit vaker te doen. Vond het erg leuk om te delen! Waarom kun je eigenlijk op kantoor niet met soep lunchen? Geen magnetron?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *